2014-06-02

Ciocu’ mic și cântă imnul

Abramburica - fosta ministră la Învățământ - nu s-a ușchit la Bruxelles și-a rămas aici să facă gașcă lângă alți senatori socialiști și să-i pună pe copiii din învățământul primar să cânte imnul, zilnic… În unele școli, în unele clase la începutul orelor, se spun rugăciuni… Hm… Vor trebui să vină copiii la școală mai repede cu circa 30 de minute?!

Cică, politicienii aceștia - cei mai mulți foști șoimi ai patriei, nostalgici, deci - prin acest proiect de lege sau ce-o fi - vor să insufle tinerilor patriotismul… Păi așa se face? Obligându-i să cânte? Imnul de stat e un simbol, nu trebuie cântat oricând, oriunde…

Politrucii vor să învețe copiii imnul, să învețe că trebuie să stea în poziție de drepți când îl cântă sau când îl aud cântat… Pot învăța copiii despre astea și la ora de muzică sau chiar la limba și literatura română…
Ba vor și sancțiuni pentru directorii de instituții de învățământ care nu vor executa ordinul…

Dar ei, aștia cu inițiative crețe - cred că și-au pus mintea pe bigudiuri și gândesc ondulat! - știu imnul? Ei de ce nu-l cântă în fiecare zi când ajung în sala de ședințe? Oricum, ei nu ajung zilnic… Iar dacă îl știu, cum de n-au învățat să fie patroți?

Ce mai rămâne? Agățarea portretului președintelui în fiecare clasă?! Lângă icoane sau pe alt perete?!
Ca și credința în divinitate, patriotismul e ceva ce simți, nu înveți… Părerea mea…

O fi cadoul politicienilor români cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului…
Fapt divers
Cel care a plecat la Bruxelles, un politolog (vorbește lumea), în locul abramburicăi s-a evidențiat prin ințiative legislative de genul: scăderea cotei TVA la prezervative. Argumentul invocat de activist?!
Trebuie luată în considerare, citez: viaţa din ce în ce mai activă a cetăţenilor, dar şi aspectele medicale pe care le implică. Propunerea a pornit de la statisticile privind îmbolnăvirile de HIV / SIDA şi a numărului mare de avorturi. Așa ceva zicea când candida pentru un loc în Parlamentul României…
(- De ce ambalajul prezervativului se desface așa de greu? – Să ai timp să te răzgândești)

Abramburica n-a mai plecat la P.E. pentru că… partidul nu se poate dispensa de ea tocmai în prag de alegeri prezidențiale - ziceau unii. Ea zice că mai bine rămâne unde e mai utilă și să se ocupe de… legea învățământului. Iară?!
Mă întreb: de ce au mai înscris pe listă numele ei? Nu știau de atunci că nu se pot dispensa de ea și că e mai utilă aici?!

10 comentarii:

  1. Abramburica e cumva Androneasca?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-e așa nesuferită tipesa asta că nici nu urmăresc știrile când vine vorba de ea. Mă uit lung după ziua când va ieși (forțat) din politică.

      Ștergere
    2. Nici mie nu imi place. Are o singura calitate, din punctul meu de vedere: stie sa... formuleze fraze. :)
      Cred ca mai avem de asteptat... :(

      Ștergere
  2. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Asta e culmea! Astazi a scris pe ziar ca imnul Olandei este prea greu de memorat! (adevarul este ca are 15 stofe si eu nu stiu decat începutul! oops! ) si au mai mers si pe strada ca cei din "Vox populi" de la voi si au întrebat ce este "Wilhelmus", imnul deci! Cea mai tare a fost o pustoaica ce a spus ca este o melodie ptr fotbal! :))))))))))))))))))))))))))
    Avem si noi "abramburici"! :))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super tare! :)))))
      Oh, dar nici nu-mi imaginam ca “producatorii de perle” nu exista pretutindeni in lume. Pustoaica, pana la urma, avea dreptate: cel mai adesea imnurile nationale le auzim inaintea unor intreceri sportive. :)))))) E o melodie pentru fotbal! Microbistii, in fond, sunt cei mai “teribili” patrioti. :))

      Imnul RO are 11 strofe, si la ocazii festive se canta numai strofele 1,2,4,11 - pe acestea le-ar invata si repeta ca papagalii si copiii. Versurile imnului imi plac dar “linia melodica” este aaaaaaadormitoaaaare.
      Eu stiu numai prima strofa. Important mi se pare sa imi fie drag de oameni, nu sa repet niste cuvinte in speranta ca-mi va fi drag de oameni…

      La voi cand vor institui obligativitatea cantarii imnului la inceperea fiecarei zile de curs?! :)))
      Ar fi chiar culmea! :))

      Ștergere
    2. :)))
      Imnul la incepere de curs? :))))))))))
      Se propunea o data ca imnul sa fie cantat numai cand este regele, regina de fata...:))
      Si ai dreptate, sportivii sunt cei mai mari patrioti! La competitiile sportive am auzit cel mai des imnul cantat! :)))))

      Ștergere
    3. Asa-i ca-i de râs?! Cei din clasele I-IV ar trebui sa-l cante la inceperea zilei de scoala, la prima ora din fiecare zi... Va deveni... desuet... :))

      :))) Nu doar ca-i cel mai des cantat imnul, dar suporterii cand "se bat" pentru echipa nationala, ca exemplu, se bat, practic, pentru patrie! :)))

      Ștergere
  3. mie mi se pare super ok- decit sa se drogheze de la 12 ani, mai bine il repeta chiar si mecanic, pentru ca atunci cidn repeti ceva ti se creeaza un circuit neuronal care la un moment dat se activeaza-mai bine patriot decit curva, hot sau drogat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mergand pe “sistemul” mai bine una decat alta ar putea ajunge unii sa spuna “mai bine inchidem granitele decat sa fie traficati oamenii” sau “mai bine sistam importurile decat sa ajunga drogurile in RO”.
      Fie ca-l canta mecanic fie ca nu tot la droguri ar ajunge daca lispeste atentia adultilor, ca exemplu.
      Patriotismul, din punctul meu de vedere (dar nu doar al meu) nu se invata, ci se insufla, nu obligand copiii sa cante un imn care nu prea le spune mare lucru, ei fiind inca destul de mici pentru a intelege corect notiuni precum patriotismul…
      Un om care e multumit de viata in propria-i tara va fi patriot, cel care nu e multumit, poate canta imnul pana i se face greata - cu prima ocazie va face numai ceea ce e bine pentru el si putin ii va pasa de… patrie…
      Legatura neuronala despre care amintesti s-ar putea traduce prin “reflex conditionat inoculat” - reflex este si sa te scarpini cand te mananca nasul, de exemplu… Patrotismul, cred, trebuie sa fie ceva mai mult decat un reflex conditionat in acest mod…
      Apoi… dupa ce au trecut de ciclul primar de invatamant nu mai repeta imnul ani si ani… Vor uita versurile, in cea mai mare parte, cei mai multi… Eu am uitat repede, de exemplu, “Trei culori cunosc pe lume”, desi ne-au pus si pe noi sa repetam ca papagalii… Cu cat cantam - obigata - imnul mai des, cu atat mai mult ma enervau comunistii.

      Mai bine patriot decat curva, drogat sau hot, dar nu exista certitudini… ;) Crezi ca de sta sa moara de foame (sau de mancarime) o un om nu si-ar mai vinde trupul? Crezi ca de canta imnul hotii n-ar mai exista intre cei care-l canta? s.a.m.d. Nu cred asa ceva… Hoti care au “invatat” religia in scoala merg la biserica si se roaga sa le reuseasca “lovitura”… Ce-au invatat, de fapt? :(( Sa ceara sprijinul divinitatii in tot ceea ce intreprind. :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.