2014-06-19

Numerologie. Suntem numere

Numerologia este cea mai usoara dintre stiintele oculte, usor de inteles si de utilizat. Pentru a afla totul despre o persoana sunt necesare numai data nasterii si numele complet. Prin numerologie pot fi descifrate toate secretele ascunse in numere si se poate afla ce ii rezerva viitorul persoanei respective.
Cercetand toate sirurile de numere prin care poate fi identificata o persoana in diverse imprejurari obtinem informatii despre numele, trecutul si prezentul persoanei si putem deduce viitorul. :))

Matematica a existat inainte de Big Bang si va exista si dupa ce aceasta Lume va ajunge la un sfarsit.
Din ce e facut Universul? Din matematica - a spus profesorul Max Tegmark, cosmolog si profesor la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (M.I.T.). Daca acceptam ideea ca atat spatiul in sine si toate lucrurile din spatiu nu au proprietati, cu exceptia celor matematice, atunci ideea este ca totul e matematica - mai spune el in cartea Universul nostru matematic: Cercetarea mea asupra ultimei naturi a realitatii (publicata in anul 2014).

Ideea urmeaza observatia ca natura este plina de modele, cum ar fi sirul lui Fibonacci. Inflorirea unui anghinar, cochilia unui melc, ca exemple, urmeaza acest sir.
Exista o simplitate si o frumusete eleganta in natura care releva modele si forme matematice, pe care mintile noastre au fost in masura sa le figureze, a explicat Tegmark. A subliniat si faptul ca matematica a prezis existenta planetei Neptun, undele radio si particula denumita bosonul Higgs (cunoscut popular ca “Particula lui Dumnezeu”).
Daca e asa, atunci si noi, oamenii, suntem numere, putem fi explicati matematic, deci putem avea numerele ca nume: CNP, numar de asigurat, altele - cam asa ajungem sa ne identificam in documentele guvernamentale, pe la spitale, online etc. Conteaza mai putin cine suntem si din ce in ce mai mult ce suntem… Suntem cumparatori de baza pentru produsele companiilor care-si fac publicitate agresiva? Suntem membri in partidul cutare? Suntem pe lista donatorilor de organe? Suntem pe lista celor mai urmariti oameni de pe planeta? Avem activitate pe site-uri unde se scrie impotriva guvernelor? Si multe altele… In toate aceste cazuri suntem identificati in primul rand dupa un sir de numere: cod numeric personal (CNP), numarul de asigurare medicala, numarul de telefon, numar de abonat, numar de nou nascut sau decedat, ID, IP si altele…

Un general român S.R.I. declara miercuri, 11 iunie a.c. in fața Comisiei de IT din Camera Deputatilor, ca partenerii din U.E. critica România, care devine exportator de vulnerabilitate pentru ca permite achizitionarea de mijloace de comunicare nenominale. Dar nu-mi spune si care sunt acesti parteneri - macar numarul lor de identificare sa mi-l fi dat, si gaseam pe undeva si numele pe care li l-au dat parintii.

Generalul a afirmat ca sustine necesitatea adoptarii unui proiect de act normativ (este in lucru un astfel de proiect) prin care achizitionarea de cartele prepay trebuie facuta numai in baza unui act de identitate.
Suntem criticati de parteneri ca România devine un exportator de vulnerabilitati in UE, adica s-a dus vestea printre baietii răi ca in România pot fi achizitionate mijloace de comunicare la liber, fara a-ti declara identitatea, si baietii răi le iau si le utilizeaza in scopuri malefice, antisociale, in UE. Parteneri din UE ma intreaba cine e in spatele cartelei suspecte si nu pot da raspuns util, a mai spus tipul.
Ca sa vezi! De parca ar da un raspuns util daca mie-mi fura careva telefonul si-l utilizeaza pentru cine stie ce inainte de a apuca sa anunt ca am ramas fara telefon si pana ajunge plangerea mea la cei care pot suspenda contul. De parca RO e singura țara din lume unde pot fi cumparate cartele preplatite fara un act de identitate. Chiar ne ia de prosti sau mi se pare mie?

Cei care vor sa implementeze in RO cumpararea cartelelor prepaid pe baza unui act de identitate afirma ca… toate statele membre U.E. procedeaza exact la fel. Sa vedem: in Germania pot fi procurate si fara act de identitate; la fel in Belgia, in Austria si Olanda. In Spania cumperi fara act dar daca intr-un timp dat nu o vei inregistra, prezentandu-te cu un act de identitate la operator numarul va fi dezactivat. La fel li s-a spus si românilor: daca modificarea O.U.G. nr. 111 / 2011 privind comunicaţiile electronice va intra in vigoare cei care au cartele fara abonament vor trebui sa se prezinte cu un act de identitate la operator. Perfect! Pot cumpara fara act de identitate si pana expira “perioada de gratie” pot pune la cale o multime de marsavii - n-am nevoie de mai mult de o zi pentru a face ceva rau.
Sunt unii cetateni care ofteaza: in toate țările civilizate cartelele se cumpara cu un act de identitate. Mai sa fie?! Poate-mi vor defini ce inteleg ei prin “civilizat”. Inteleg sa aiba opinii dar sa le si argumenteze serios; sa sforaim sloganuri putem toti. Sa oferim datele personale oricarui chioșcar care vinde cartele nu e foarte indicat.

Cica e chestiune de securitate nationala! Oh, da! Daca ar fi vorba despre teroristi sau traficanti de droguri, de oameni sau de mai stiu eu ce acestia s-ar impiedica tocmai in cartelele de telefon. Exista atatea metode de a șunta urmarirea atunci cand vrei! In plus, nici chiar telefoanele cu cartela prepay nu-s de neurmarit, doar ca trebuie sa se deranjeze cineva sa o faca.
In plus, cei care au avut accidentul de avion in Apuseni anul acesta aveau cartele cu abonament si sistem GPS in telefon si tot n-au reusit sa-i localizeze.
Cei care vor sa impiedice proiectul sa devina realitate nu se refera numai la costurile crescute pentru operatori si, implicit, pentru beneficiari, dar isi dau seama ca totul are alt scop - intre acesta si o eventuala votare electronica… dar si facilitatea de a urmari mai usor anumite convorbiri asupra carora sunt direct interesati dusmanii politici, ca exemplu.

Un secretar de stat in M.A.I. a spus ca prin actul normativ se propune instituirea unor norme privind inregistrarea utilizatorilor de cartele preplatite, precum si colectarea si stocarea datelor utilizatorilor in conditii similare cu legislatia generala in domeniu.

Ce ignora acesti indivizi in mod intentionat este si faptul ca oricine isi procura un telefon mobil si cumpara cartela - cu sau fara abonament - se supune singur unei eventuale urmariri… Pentru ca telefoanele sunt astfel produse incat sa permita localizarea uneori chiar si atunci cand telefonul este inchis. Ei aleg sa incalce drepturile tuturor pentru a le fi mai comod - mai putina munca altfel spus - cand vor sa puna ceva telefoane sub urmarire.

Practic, singurul avantaj de care se bucura cei care au cartele preplatite este ca datele lor personale nu ajung sa fie stocate intr-o baza de date la care cine stie cine are acces. Exista adevarati brokeri de date personale, care vand aceste date marilor companii producatoare de te miri ce. Mare lucru nu patesti - esti bombardat cu e-mail-uri comerciale, din ce in ce mai multe reclame apar pe paginile site-urilor pe care le vizitezi… Ei stiu ce vrei si stiu unde sa te gaseasca atunci cand navighezi online si sa-ti serveasca produsele lor. Dar bazele de date pot ajunge si la indivizi care nu vor sa-ti vanda ceva, ci vor sa-ti ia - cel mai adesea identitatea, fie aceasta chiar si cea din online. Cand un e-mail despre un complot, sa zicem, va fi trimis de la adresa ta de Internet sau un mesaj va fi trimis de la numarul tau de telefon va dura ceva pana sa-si dea seama vreun politai ca ai fost hakerit.
Una este sa fie accesata fara drept baza de date a unui operator de telefonie sau de internet, a unui operator bancar, ca exemple, si alta - mult mai simplu - sa fie accesata fara drept baza de date a unei companii oarecare.

Fapt divers: Vine o firma din S.U.A. sa securizeze… infrastructura I.T. Daca n-ar fi de plans ar fi de râs. Sper ca nu e firma care a securizat si infrastructura Pentagonului, cand le-au dibuit haker-ii… codurile unor rachete, in anul 2001: Un pirat cibernetic neidentificat a obtinut codurile americane ultrasecrete folosite la ghidarea rachetelor, satelitilor si mecanismelor spatiale, au declarat oficiali americani citati de CNN.

Un fel de concluzie: toate rahaturile urmarite de cei mai multi politicieni nu-s decat frectii la picior de lemn, menite sa induca frica in randul populatiei pe care se mizeaza sa fie marea masa usor de manipulat prin teama. Cand multimea e speriata nu mai aude glasul ratiunii si unii fac din aceasta multime ceea ce vor.

Suntem numere si matematicienii opereaza cu noi ce si cum vor ei, unde si cand vor ei.
Legea nr. 298 / 2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice le este de ajutor atunci cand considera ei necesar… si noua dispozitie largeste aceasta arie, chipurile pentru a fi utila in prevenirea (si nu numai) actelor ilegale.
Vrem securitate cibernetica, insa unii isi doresc… securism cibernetic.

Uitasem... 
Directiva 2006/24/CE a Parlamentului European si a Consiliului, din 15.03.2006, referitoare la pastrarea datelor generate sau prelucrate in legatura cu furnizarea serviciilor de comunicatii electronice accesibile publicului sau de retele de comunicatii publice si de modificare a Directivei 2002/58/CE a fost declarata invalida (anul acesta) de Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE), conform unui comunicat al Curtii, emis pe 8 aprilie. 

In RO, directiva a fost implementata in anul 2012, prin Legea nr. 82 / 2012, care le permite(a) furnizorilor de servicii sa stocheze timp de sase luni anumite date despre apelurile telefonice, SMS-urile si mesajele electronice ale populatiei, pentru a putea fi folosite ca instrument de investigare in cazul comiterii unor infractiuni. Astia vor ajunge sa ne judece ca la... curtea marțială: presupus vinovat pâna la proba contrara, in loc sa fim presupus nevinovati, pâna la proba contrara.
Directiva fiind invalidata, cu legea Big Brother trebuie sa se intample la fel.

Pe scurt: legislatia din RO este cam prea stufoasa pentru a sti cu certitudine daca, ce s-a abrogat conform deciziei Curtii de Justitie a U.E.

8 comentarii:

  1. ce nebunie!!!
    ma simt ca intr-un film SF...de fapt cred ca de mult suntem protagonistii unui astfel de film si pana la momemntul cand mintile noastre vor fi controlate si vom actiona dincolo de vointa noastra nu mai e mult...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa cum merg lucrurile pare ca acesta este... doar inceputul! :)
      Mi se pare ca e prea mult si ma enerveaza (in adevaratul sens la cuvantului!) textele despre "securitate nationala"... Dar nu-i decat o revolta muta, pentru ca nu prea ma pot impotrivi schimbarilor care mi se par nepotrivite si care nu prea au de-a face cu progresul, pentru ca nu mi se pare ca tine de progres sa am viata pe tapet, informatiile fiind accesibile oricaui... oligofren... :(

      Ștergere
  2. aoleooo...Matrix! ;0
    Glumesc, dar asa este!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai e putin pana la... Matrix si pana la... "rezistenta din munti"! :))

      Ștergere
  3. Prima parte a articolului, mi-a placut mai mult. Pasiunea oamenilor pentru numerologie, este inca din cele mai vechi timpuri. Imi amintesc ca am citit un articol despre demersul unora de a inlocui toate literele din Biblie cu numere, din dorinta de a descifra mesajele secrete pe care aceasta le-ar contine. La Athena, pe Acropole, un ghid ne povestea acum cativa ani ca tot ceea ce construiau vechii greci era intr-o armonie matematica perfecta, caci aveau la baza "numarul de aur" - o alta descoperire de-a lor.
    Cat despre ciudateniile lumii in care traim... ce sa mai spunem? Vorba unui film de odinioara: "O lume nebuna, nebuna, nebuna"!
    O seara buna, draga Diana! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Numarul de aur, 1,618…, se zice ca e si “formula” dupa care au fost construite catedralele, piramidele, templele; tehnica, o data aplicata, duce la realizarea de capodopere, numarul de aur regasindu-se in toate proportiile acestora.
      Iar daca numarul e cheia univesului si totul inseamna proportie, se pare ca viata noastra va ajunge sa fie redusa la un numar…
      Avand in vedere ca geneticienii par a urmari realizarea “omului perfect” (acum nu stiu daca perfect ca fiinta sau perfect controlat/controlabil) numerele ii vor ajuta sa aleaga specimenele cele mai reusite pentru a perpetua o specie “superioara” - n-or sa mai caute numai “genele sanatoase”, ci si proportia fizica perfecta (aici glumesc, exagerand, dar nu m-ar mira).
      Retin ca adevarat: "O lume nebuna, nebuna, nebuna" :)
      Multumesc, la fel.
      Zile fericite iti doresc, cu drag!

      Ștergere
  4. "Ce ignora acesti indivizi in mod intentionat este si faptul ca oricine isi procura un telefon mobil si cumpara cartela - cu sau fara abonament - se supune singur unei eventuale urmariri… Pentru ca telefoanele sunt astfel produse incat sa permita localizarea uneori chiar si atunci cand telefonul este inchis."
    Zau? Pai surorii mele i-a fost furat smartphonul si cei de la Orange spuneau ca nu-l pot localiza, desi era si GPS-ul pornit. La fel si exemplul dat de tine cu accidentul din Apuseni.
    Dupa ce am citit articolul tau si vizionand stirile de la TV...ma bate gandul sa emigrez.
    Week-end placut!
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :(( O dovada in plus ca mai toate sunt... frectii la picior de lemn. De localizat il pot localiza, dar ar avea unele cheltuieli in plus si - mai ales! - ar trebui sa stie ce sa faca! Unii n-au habar ce comenzi trebuie sa dea aparatelor lor performante pentru a obtine rezultate... Si se mai ascund si in spatele procedurilor care trebuie indeplinite (deloc simple) pana sa puna in miscare urmarirea / localizarea... Birocratia distruge orice buna intentie...
      Sa mai amintesc despre faptul ca de reclami la politie furtul telefonului mobil ti se spune, printre dinti: "bine, lasati plangerea"... ei stiind ca nimeni nu se va preocupa sa-l caute, la cat de multe sunt furate - si apoi vin si-mi vorbesc despre... securitate (poate pentru a pune la cale marsavii a si fost furat) :(
      :) Realitatea este ca si in alte state lucrurile stau cam la fel - nici acolo nu se prea iau in serios plangerile despre furtul telefoanelor; plangerile sunt inregistrate dar ajung in asa-numita "mapa neagra", un fel de cos de gunoi pentru cererile despre care se stie ca nu vor primi rezolvare iar mai apoi, daca se iveste vreo infractiune mai grava si se face legatura cu o cerere de acolo... se mai misca lucrurile... :(
      Multumesc.
      Zile fericite iti doresc, cu drag! :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.