2019-11-05

A venit Gi, cu Puterea Apei! Salvăm păpuși

Gi a venit, cu Puterea Apei; rechinul și delfinul se plimbă fluierȃnd! Cu Gi aici nu se mai tem de cei care pescuiesc cu grenada!
Tema numărul 9 la Salvăm Păpuși a fost, la alegere, un personaj din animația “Captain Planet and The Planeteers”. Am ales-o pe Gi pentru că… nu sunt sigură. Cred că și pentru faptul că am o păpușă cu trăsături asiatice (ati văzut-o și in rolul Nausicaā) și care nu-i nici prea mică, nici prea mare, deci nu e foarte migălos cȃnd ȋi lucrez costumația și nici nu-mi trebuie bucăți prea mari de material (pentru că mai am doar bucățele din diferite materiale). Instinctul mi-a zis să aleg “Vȃnt”, dar mi s-a părut cam complicat de realizat. Apa, pe cȃt de complexă e de felul ei, pe atȃt de simplă mi s-a părut pentru a o stiliza. Dar! Să zicem că am ales Apa pentru că fără apă nimic nu rezistă.
Au fost două elemente obligatorii la această temă: globul pămȃntesc (de pe bluza păpușii) și inelul (in culoarea puterii - am ales albastru pentru că apa, uneori, pare a avea diferite nuanțe de albastru și fiind ȋmpletit ȋmi imaginez că “onduleurile” sunt valuri). Tema trebuie să fie legată de mesajul din tema precedentă.
Nu am avut timp să fac fotografii in diferitele faze de lucru, dar nu-s prea multe diferite față de celelalte teme. Cu pantofii sport m-am cam chinuit, dar in final am reușit ceva din material alb, aproape plasticat, și care s-a lucrat destul de bine.
Am ȋncercat să imit costumația din poza de mai jos
și iată ce a ieșit:
Inelul e ȋmpletit din sȃrmă aurie pe care am ȋnșirat cȃte nouă mărgelușe cilindrice, albastru sidefat; la capete sunt doua mărgele din lapis lazuli - de ce să se vadă ambele mărgele?! ☺ (inelul e reglabil - pentru că nu am reușit să ȋl fac fix)
Pentru fotografia ȋnscrisă in joc ar trebui să accesați galeria de creații de pe site-ul Provocări verzi, dacă vreți să vedeți și decorul; tot acolo veți vedea alte jucării.

22 de comentarii:

  1. Ce frumusete!
    Sa nu-mi spui ca si pantofii tot tu I-ai facut?! Costumatia este foarte frumoasa, îmi place tare mult!
    Ce mai … croitor si pantofar scrie pe tine! LOL

    Zi excelenta îti doresc!
    Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Multumesc pentru complimente, Ella draga!
      Pantofii sunt, de data aceasta, din material textil usor plasticat - in realitate nu arata chiar foarte bine, dar nici urati nu sunt. :)
      Multumesc! Zi excelenta iti doresc sa ai si tu! Pupicios! <3 :)

      Ștergere
  2. Diana, zău, păcat că nu ai timp suficient. Dar ar merita să faci chestii din astea cât mai multe şi să le pui la vânzare. Nu râde, mie chiar îmi plac mult şi ai talent cu carul. Te felicit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) M-am gandit, Potecuta, sa le vand pe site-uri unde se vand fel si fel, eventual, pentru ca altfel e cam complicat, din mai multe puncte de vedere. Dar e doar un gand-vant :) pentru ca am nevoie de materiale si unele unelte care sa ma ajute. :)
      Multumesc! <3

      Ștergere
  3. Ai încercat și ți-a ieișit de minune. Să ai o zi senină cu bucurii, Diana dragă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, Dana draga!
      Zi senina si cu bucurie sa ai si tu! <3

      Ștergere
  4. incredibil cat de bine ai realizat costumatia papusii... Este 1:1 cea din desenul animat! Sindura diferenta este ca, in desen, costumul a fost facut cu creionul si guma de sters, iar la Gi, cu acul, ata si materialul textil. Wow... cata migala! SUPERBE toate detaliile 😍👍
    Te pup si iti doresc succes cu aceasta activitate.
    Ganduri bune si imbratisari de la trio pentru trio ❤️❤️❤️😘😘🐾

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru complimente, draga Carmen! Mi-a placut sa o imbrac pe Gi, si m-am ofticat :) pentru ca nu am avut timp sa o arnajez intr-un decor mai... sofisticat (mai spectaculos). Incep sa invat sa fac pantaloni! :))
      Multumesc! eramsigura ca ajunga la tema 13, dar n-o sa reusesc pentru ca luni plec din oras pana la mijlocul lunii decembrie si n-o sa am cum sa lucrez, si nici acces la computer/laptop. (m-a rugat o prietena sa merg sa stau cu ea) :)
      Ganduri bune va transmitem si noi! ♥♥♥ Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! ♥

      Ștergere
    2. hmmm sunt geloasa - la mine nu ai vrut sa vii sa stai ;-) Bine faci draga mea, 6 saptamâni cu o prietena vor fi cu siguranta zile minunate!
      Ei, nu cred ca nu vei avea acces la computer, doar prietena ta nu traieste in mijlocul padurii, fara aces la internet?! Macar o data pe saptamâna as vrea sa intrii sa ne dai vesti <3 Pupici si timp cat mai placut!

      Ștergere
    3. Draga mea, Carmen! Nu-mi aminti, te rog! :))) Rȃd eu, rȃd, dar nu e rȃsul meu!
      Nu traieste in mijlocul padurii, dar nu mai are laptop - l-a uitat pe undeva. :( In final va trebui sa-mi cumpar macar o tableta.

      Am trimis un mesaj pe FB. :)
      Multumesc. Te imbratisez cu drag! ♥

      Ștergere
  5. Este SUPERBA!!! Sa stii ca nu era nevoie sa fie xhiar unul dintre personaje (adica puteai inventa tu unul) dar ma bucur ca ai ales varianta aceasta pentru ca ai adus-o pe Li la viata. <3
    Costumatia tia iesit MINUNAT! Ce mult imi plac pantalonasii <3 Si incaltarile sunt super faine :D.
    Ma bucur sa vad si mai bine inelul! <3
    Imi place mult papusica - vezi si tu ce dimensiuni are exact, s-ar putea sa coincida cu american doll, cu aradencele mai mici sau mai nou sunt unele (cum se numeau...) Maia.. de la Noriel. Asta apropo de hainute.
    ;) De ce nu - e un vis frumos <3!

    ps: apropo de materiale, stiu ca multi creatori isi cumparau de la second (sunt unele cu haine noi noute dar demodate din materiale foarte bune, sau carre au fost cu defect si nu sau vandut - nu SH din alea de te inrosesti pe maini de cate chimicale baga in lucruri la sac vechi si uzate) - pentru jucarii din material.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment, Rux draga! ♥
      banuiam eu ca nu trebuie sa fie exact, dar imaginatia mea nu da roade prea usor! :)) Avand in vedere si timpul limitat mi-a fost mai usor sa copiez. :)
      Se vede un pic mai bine inelul, dar tot nu se vede si margica cea mica - o sa incerc sa mai fac o poza.
      Nu ma pricep la papusi. :) Pentru mine, sunt papusi si atat.
      Visul e frumos, dar ramane la stadiul de vis, din motive obiective (zic eu, acum, dar cine stie ce rezerva viitorul?)

      De la second am cumparat cand am lucrat lenjerii de "pat" pentru catelusi, si cand am facut pentru cineva o canapeluta pentru catelusa. Chiar ca sunt unele materiale de foarte buna calitate.

      Rux... Saptamana viitoare nu mai pot participa, pentru ca plec din oras (m-a rugat o prietena sa merg sa stau cu ea pana in 15 decembrie) si n-o sa am nici materiale si nici acces la PC / laptop (daca se va schimba ceva vei sti!) :) Papusa-toamna cred ca va fi ultima pe care o voi salva. :(
      Te imbratisez cu drag! <3

      Ștergere
  6. Ohhhh pe de o parte ma bucur tare mult si iti doresc sa fie o vacanta minunata, pe de alta.... sper totusi sa reusesti sa evadezi si creativ un pic. POt doar sa iti zic ca la ultima tema vei avea nevoie de toate papusile participante si de tinutele create. Nu e un secret.
    La 11 si 12 e tot cam ceva de sezon...
    Abia astept sa vad cum va fi papusa Toamnei. Si.. sper sa nu fie ultima :D

    pup pup cu drag

    ps: o ador pe Li a ta ;))).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Li e numele ei?! Eu am vazut ca-i Gi! :)) Am vazut stero?! :) Nu m-as mira, pentru ca sunt intr-o viteza ilegala! :)
      Ma gandeam ca trebuie sa fie si o tema care sa le reuneasca pe toate! Dar n-o sa pot fi prezenta. Voi veni dupa final. :( Dar voi completa seria! Macar la mine pe blog sa para ca am fost consecventa si am dus la bun final ceea ce am inceput.
      Pupici cu drag! <3 Si pentru botic! <3

      Multumesc pentru compliment! <3

      Ștergere
    2. :)) ti-am zis ca sunt ametita! :)))

      Ștergere
  7. O tinuta perfecta pentru excursie. Poti sa o faci si in marime naturala?
    Cred ca este foarte practica.
    Felicitari pentru noua realizare, Diana draga! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, Suzana draga!
      Pot sa o fac si in marime naturala - cu exceptia papucilor. :)
      Zi minunata iti doresc! Pupici! <3

      Ștergere
  8. E chiar ea!!!!ce fain a ieșit!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce temă interesantă și ce dulce e păpușica! Am amintiri frumoase din copilărie cu aceste desene animate. Cred că aveam încă TV alb negru pe vremea aia. Și totuși fiecare episod nou ne colora copilăria :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia de curand am aflat despre aceste desene animate. :)
      Serialul de animatie care mi-a ramas cel mai viu in amintire este "Povestiri din Padurea Verde", cu animalute. :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.