2019-10-29

Dioramă și mesaj verde. Salvăm păpuși

La această temă și timpul m-a cam alergat și inspirația m-a cam lăsat. Trebuia să potrivim un mesaj într-un decor mai mult sau mai puțin nou, unde puteam folosi mobilier creat pentru una dintre temele trecute sau să folosim ceva ce aveam prin casă, iar păpușa putea fi îmbrăcată oricum, dar să se potrivească mesajului. Aveam eu o idee conturată pentru tema 8 (dioramă “Fă mesajele Verzi cunoscute”) de la Salvăm păpuși, dar n-am avut timp să-i fac păpușii costum de zeiță a vânătorii, așa că - părăsită de inspirație și timp - am făcut de capul meu. Am îmbrăcat păpușa într-o rochie neagră cu imprimeu stilizat reprezentând Cosmosul (nu se vede în poză, dar materialul arată fain - din acest material mi-am făcut cândva lenjerie de pat, căci pentru așa ceva era). I-am pus o brățară din sârmă aurie, i-am fixat pensula de mână și mi-am zis că și o silfidă poate scrie un afiș și poate milita pentru protecția mediului (inclusiv pentru protejarea animalelor, mai ales că începe - o fi și început? - sezonul de vânătoare la urși, capre negre și curând la iepuri și potȃrnichi). De ciocârlii știți?! Vor să vâneze vreo 400 de mii. Ursul brun vor să-l scoată de sub protecția legii pentru cinci ani, timp în care va fi vânat la liber.
Revin la diorama mea nu prea reușită. De fereastră (unul dintre elementele obligatorii) sunt tare mândră! :))
perete din zapada artificiala cu fereastra si geam cu perdea alb cu roz
E un dreptunghi din sticlă (cca. 10/7 cm), are ramă din bandă adezivă de hârtie și e fixat dreptunghiul într-un perete din zăpadă artificială. Perdeaua e mătase cu satin, dintr-o rochie care a fost foarte frumoasă cândva. Celelalte elemente pot fi recunoscute de la tema “atelier de creație”. Hârtia pe care e scris mesajul e o fâșie tăiată din hârtie albă de împachetat, și făcută sul. Am ales să scriu mesajul cu un program de editare fotografii - din păcate, programul nu mi-a permis să încadrez scrisul astfel încât să urmeze “linia” afișului, așa cum a fost poziționat in dioramă (era prea târziu să repoziționez hârtia, să fac altă poză, să scriu mesajul).
diorama atelier pictura, cu papusa care intinde hartia pentru lucru
Cine e curios să știe la ce mesaj m-am gândit poate vedea în fotografia postată în galeria de creații de pe site-ul Provocări verzi, unde sunt și fotografii de la alți jucăuși.

12 comentarii:

  1. Ce frumos te-ai jucat. Foarte frumos ai aranjat camera si pusi arata bine! Bafta! :) O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere!
      Zi buna iti doresc sa ai si tu! <3

      Ștergere
  2. Vai, vai, când am văzut "banerul" iute am intrat să văd mesajul, iar când am văzut mesajul ma bufnit un râs spontan și eram în autobuz, noroc că am numerit pe ultimele scaune :)))
    Mi-a plăcut foarte mult mesajul dar și tema dioramei, Bravooo Diana !
    Mi-ai făcut așa o poftă și trebuie să cer permisiunea la șefa, dacă pot să "sar" peste celelalte :P..

    Ps. Și a lui Catinca și Pompilia mi-au plăcut foarte mult dar n-am văzut prea clar mesajul..
    O Seară Plăcută !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca te-ai amuzat! :) A fost si intentia mea, desi nu doar pentru amuzament l-am "combinat". :)
      Poti sari peste celelalte si chiar poti "recupera" trei (parca) daca ai depasit limita de timp.
      Daaaa! Sunt foarte reusite cele doua diorame. Imi plac pentru ca sunt... aerisite :) si au farmec - a Pompiliei ma duce cu gandul undeva intr-o "scoala din padure". :)
      Multumesc! Seara frumoasa iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  3. Trebuie să subscriu că n,am putut atunci !
    Ziceai de scoaterea ursului brun de sub protecția legii pe o perioadă așa lungă..:(((
    Deci să înteleg că au înebunit..
    Dacă asta se va face, păi atunci ne vom lua adio de la simbolul carpaților :((
    Nici nu vreau să mă gândesc cât de mulți maniaci care vor sa-și decoreze pereții cu câte un astfel de afurisit de trofeu..:((
    Și atâtea păsări să vâneze ei, pentru ce ???
    De ce n-ar vâna păsările din capul lor că au prea multe..
    Sunt foarte supărat că nu mai avem în conducere oameni iubitori de natură și animale..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaa... Au luat-o rau pe aratura! Sper ca s-au razgandit cu ursul, pentru ca au fost informate de intentie si institutiile internationale, ursul brun fiind pe lista animalelor care sunt pe cale de disparitie, in pericol sau vulnerabile. Din ce-am inteles, la Curtea de Apel Brasov a fost emisa o decizie prin care se interzice vanarea ursului brun (nu am avut timp sa caut informatii) = in zona, cel putin, nu vor fi vanati.
      Castiga mult de tot si cei care organizeaza partidele de vanatoare... Un trofeu de urs brun costa intre 2000 si 20 de mii de dolari.
      Ciocarliile - zic unii - sunt vanate pentru pateu si pentru... tocana de limbi!! Asa ceva n-am mai auzit pana zilele trecute! :(
      Ar fi fain sa vaneze stolurile din capetele lor! (ca tot se zice ca suntem prea multi pe Terra - ce rea sunt!)
      Cum sa nu iubeasca natura?! Le aduce atatia bani!!! :(((

      Ștergere
  4. Foarte tare! Peretii tai mi-au reamintit de stilul anilor 50-60, modernist, cand locuintele se mobilau foarte interesant :D. I se potrivesc foarte bine pictoritei ;).
    Geamul e genial - ce tare ca ai avut si l-ai putut integra in decor <3.
    Perdeluta e asa deicata - chiar ce e in capatul pervazului? Deasupra fotoliului!
    Mie imi place compozitia, imi place si povestea - este un subiect sensibil pe care mi-as dori sa nu fim nevoiti sa il abordam. :( O mizerie de "oameni".... in fine.
    Hai sa iti zic ce am descoperit in seara asta. Ma intorceam cu K si vad un afis prins intre copacii din spate. Noi avem in spatele blocului un fel de parcare mica si la marginea ei e un delusor micut (cam 350 mpatrati cred - ca asa preciza anuntul). Am ramas asa... interzisa: un afis de vanzare a respectivului teren (nici nu stiam ca a fost a unui particular, ma gandeam ca apartine de primarie sau na.... spatiu public. Vor sa faca acolo un bloc. Stiu ca umbla vorba ca ar vrea sa faca parcare etajata unde sunt acum ghenele .. dar dealul. Mai ala o ia la vale cand ploua mai tare... daca se apuca astia sa taie toti copacii sa faca bloc, noi ce ne facem :O (nu iti zic ca acolo e si castanul meu).

    Revenind insa! Imi place mult de tot cum a iesit!! Abia astept sa vad ce vei alege pentru tema de saptamana aceasta :D - adica daca vei lega sau nu puterea de acest mesaj sau alegi unul nou ;)
    Muuuah

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-ai lasat muta cu vanzarea acelui deal... Cat stres!!! Ma gandesc ca nu vor taia doar copacii, ci vor nivela zona daca zici ca e un deal "moale" - o fi natural sau au lasat ce-au excavat cand au construit blocurile din zona si apoi a fost acoperit de vegetatie, si au plantat arbori...? :(
      Si primaria ar putea vinde teren... dar daca nu scrie pe anunt poate ca nu-s cei de la primarie...
      Groznic sa faca bloc, si la fel de groaznic sa faca parcare! Oare nu va puteti impotrivi?! Poate ca nu gaseste cumparator! Nu-mi imaginez ce bloc ar putea ridica pe o suprafata relativ mica pentru un bloc...
      *
      Iti multumesc pentru apreciere! :) (parca mi-a pierit entuziasmul auzind de nebunia cu o noua constructie intre cele existente - poate ca ridicand acolo un... orice, va fi prea aproape de vreun alt bloc sau casa si daca nu se respecta distanta legala nu ar trebui sa fie permisa constructia)
      La perdea am gresit, pentru ca am prins sarma prea aproape de "perete" si nu a fost suficient loc sa o strang - asa ca-mi imaginez ca e miscata de curenti de aer. :)) Au fost singurele "placi" in care puteam monta fereastra. :) Pefotoliu e o pisica din sticla (martisor) - abia dupa ce am incarcat foto pe PC am observat ca nu prea se vede ce e acolo. :( Cum am zis: am fost cam pe fuga de data aceasta.
      Personajul l-am ales pentru tema urmatoare si cred ca voi reusi sa potrivesc si mesajul. Sper! :)
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
    2. Pai e suuuuuper - nu stiam daca e pisica sau iepuras :)) - se observa :D dar nu voiam sa gresesc. <3

      Din pacate pe anuntul ala e si proiectul cu care se vinde. Poate reusesc sa fac o poza. Locul e relativ mic si iarna e refugiul meu de plimbare ca ninge si ma plimb cu K (inainte cu Dodo).
      Faza cu parcarea e veche si din fericire nu sa cocretizat - sper ca nu va fi nici acum cazul (desi au rasarit nu mai putin de 3 blocuri prin zona pe spatii minuscule (pe care inainte erau un mic parculet in fata blocurilor). Dealul e natural.. Si e mic. Ce pot sa zic...

      Mergem sa ne odihnim. Ascultatori suntem:D.
      Pup
      ps: adica sper sa reusim :))

      Ștergere
    3. E o realitate teribila nebunia asta cu imobiliarele... Toti vor sa construiasca in buricul targului - si putin le pasa ca ravasesc totul, iar celor care elibereaza autorizatii putin le pasa ca se ridica in orasele lor padure de blocuri - prea multe oribile. Zau iti zic: nu as avea curaj sa locuiesc intr-un bloc nou construit (am senzatia ca stau sa cada astea noi! unele au zacut prea mult, incepute si neterminate, in ploaie si zapada...) In unele se aude si daca face vacinul un part! Brrrr!
      Poate aveti noroc si de data aceasta! Sper!

      Mi-ar placea sa stiu ca ai dormit bine! :) De K nu ma indoiesc ca a avut un somn bun. :) La noi a inceput galagia - e fix ora 8, ora de la care legea permite zgomotul. :(((
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
    4. 80 000 de euro 325 mpatrati - cu proiect pentru parter demisor si 2 etaje :(.
      Vreau sa fiu optimista. Dar cred ca iti dai seama ca pt cei cu bani si fara scrupule este o afacere super profitabila. :(.
      Si da... nu prea mai stii in cine sa ai incredere pt ca toti fac lucrurile mai mult sau mai putin (indeosebi) serios. Nu ca blocurile vechi ar duce-o f bine. Ca se sparge si modifica dupa bunul plac (Sa nu imi zica nimeni de arhitecti si planuri urbanistice ca ma apuca rasul. Da, noi am facut proiect si pentru cand am inchis balconul - n-am dat jos niciun perete, dar cati respecta?)

      Am si dormit pana la urma.. azi ploua. I-am pus o hainuta dar tot murat a venit pe picioare :).

      Pup cu drag!

      Ștergere
    5. S-ar putea sa nu reuseasca sa vanda terenul... Si eu vreau sa fiu opimista. E ciudat, pentru viitorii locatari, sa stea asa, intre blocuri - m-as simti ca in acvariu! Distantele prea mici intre cladiri ma scot din fire! :)) E tare aiurea sa vezi in casa altuia (chiar si cand nu intentionezi asta tot dai cu ochii de ce-au prin casa si ce fac! si e aiurea sa vada altii la mine!)

      Si noi avem proiect pentru inchiderea balconului (la scara noastra cred ca au proiect mai mult de jumatate dintre locatari, dar unii au daramat la greu pereti prin casa - oare cat de greu le e sa priceama ca si zidurile care nu sunt considerate de rezistenta sunt utile pentru soliditatea unui imobil inalt, mai ales? Nu mai zic ca de la atatea cabluri varate prin ziduri si plafoane au facut svaiter blocul! :((

      Important e sa fi dormit bine. :) Dragul de pufos! Stiu cum se uda acesti micuti pe labute! Noi uscam cu uscatorul de par blanitele si labutele lui Bony si Boby - Miki se teme de aparat si trebuie s-o stergem bine-bine, sa nu ii afecteze umezeala piciorusele si burtica. :) Ca si Miki, si ceilalti doi, se fereau de ploaie - in sensul ca nu le prea placea sa iasa cand ploua. :)
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.