2020-12-14

Argument irelevant

În anul care tocmai se încheie au fost folosite la greu – de politicieni și nu numai – toate argumentele irelevante posibile. Ultimul pe care l-am auzit este despre vaccinare împotriva bolii care pare a fi fost singura diagnosticată anul acesta.
Au început niște
președinți (și foști președinți) de stat să se imite unul pe altul și să afirme că ei se vor vaccina în public dacă astfel vor convinge oamenii să se vaccineze. Acesta-i, într-un fel, „argumentum ad hominem”: dacă ditamai șeful de stat se vaccinează înseamnă că e perfect pentru toți oamenii acest vaccin (poate că nu este periculos pentru toți oamenii, dar alta e discuția aici). Ce-i face pe acești președinți (și foști președinți) să creadă că rezolvă mare lucru? Cei hotărâți abia așteaptă să fie vaccinați sau – după caz - nu se vor vaccina, indiferent cine se vaccinează. Cred, oare, acești președinți (și foști președinți) că vor determina pe mulți dintre nehotărâți să se vaccineze? Nehotărâții mai caută, încă, informații înainte de a se aventura – ceea ce, cred, este perfect logic (și sănătos) în contextul dat.
Declarația unor personalități, că se vor vaccina în public dacă „trebuie”, poate stârni, eventual, râsul, pentru că argument relevant nu este – din multe motive.

Imagine de Susanne Jutzeler, suju-foto de la Pixabay

12 comentarii:

  1. Faina poza! Bineinteles ca nu vei sti daca este apa salina!
    Subiectul imi genereaza o greata iremediabila. Si in fond nu subiectul ca atare ci negandirea. Care este uluitor de jos.

    Pupici! Seara buna, Diana draga! Citeste cartile lui Bruce si Joe. Daca as avea puterea sa le bag in neuronii unora... <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar vaccinandu-se, argumentul lor e irelevant, dar cred ca-i iau pe oameni de pacalici. Faptul ca un personaj cunoscut face ceva nu inseamna ca acel ceva e ok pentru oricine. Cred ca fiecare stie ce e mai bine pentru el.

      Multumesc, Suzana draga! Nimic cu forta! 😊 Fiecare trebuie sa faca ceea ce crede ca e mai bine pentru el. A se vaccina sau ba (sa raman "in tema") e o alegere, in fond, bazata - in cazul multora - pe ceva mai mult decat "nu vreau, din principiu".
      Saptamana frumoasa iti doresc! Pupici! ❤️

      Ștergere
    2. Da, ai dreptate! Nimic fortat! Fiecare are momentul lui de declic. Si daca nu-l are in aceasta viata, are o eternitate la dispozitie. In fine, in fond cati cred in asa ceva... Asa ca poate este infinit mai bine sa ne trezim acum! 😊
      Ceea ce chiar este peste puterea mea de intelegere, este cum oamenii nu isi dau seama ca totul se deruleaza pentru ca unii sa se imbogateasca pana la cer pe viata noastra si a copiilor nostri. Sau poate ca ei fac parte din cei care gandesc: dupa mine potopul!
      Scuze, dar am mai simtit nevoia sa spun aceste cuvinte, pentru ca este cu adevarat monstruos cum ne pacalesc!

      Te pup si numai bine, draga Diana!❤️

      Ștergere
    3. Stii cum se zice: spui ceea ce crezi, ceea ce e bine, apoi ii lasi pe ceilalti sa aleaga. Altfel, e ca si cum li s-ar impune ceva si cine nu e "autoritate" (cunoscuta ca atare mai mult prin aparitii dese la tv) intr-un domeniu sau altul n-are credibilitate si, pe cale de consecinta, e etichetat ca "idiot".
      Ma distreaza (in sensul de streseaza) si "argumentul": "daca toata lumea spune ca... trebuie sa fie adevarat". Galilei stie mai bine cum e cu "adevarul": ceea ce crede o multime nu inseamna ca e adevarat, neaparat. Giordano Bruno a fost ars pe rug, Galilei a fost judecat pentru erezie - azi nu se mai ard pe rug cei cu opinii diverse, se cenzureaza si se denigreaza...
      Fiecare face ceea ce crede ca a mai bine pentru el. Mecanismul fricii - poate, mai ales al fricii de boala (care e, practic, frica de moarte) - e interesant. Cand omul se teme de moarte crede orice - si e de inteles, pe undeva; mai rau e cand sunt obligati sa inghita orice si cei care inteleg (sau stiu) ca altfel stau lucrurile.
      Hahaha! Citeam de venitul facut anul trecut de una dintre companiile care a lansat in regim de urgenta serul: vreo 60 de milioane dolari; anul acesta: 300 si ceva de miliarde, iar anul viitor si in 2022 - si-au facut calcule, probabil - tot in jurul miliardelor se vor invarti. Merita; nu?! Am citit pe site-ul C D C una alta... Hm. Hm. Hm.

      Multumesc, Suzana draga! ❤️ Ziua minunata sa iti fie! Pupici! 😘

      Ștergere
  2. Nu înteleg de ce sunt unii asa "Gica contra"?
    Daca trebuie ... trebuie! Noi iarasi am intrat i totale lockdown pana pe 19 Ianuarie! Mai un pic si o sa fiu pacient la "zbor deasupra unui cuib de cuci"!
    Iar nu-mi pot vesea familia iar sunt mare parte din magazine inchise ... NU MAI VREAU! Suntem furati de timp din viata noastra ... Sunt tare necajita! 😥
    Pupici, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt sigura ca e vorba numai despre "Gica contra". Sunt destul de confuze informatiile - si chiar ciudate, intr-un fel: imunizarea incepe sa-si faca efectul la nu stiu cat timp de la a doua doza. Asta inseamna ca persoana vaccinata se poate infecta in acest timp?! Oricum, masurile de restrictie vor fi mentinute - afirma oficialii - mult timp de acum inainte, dar, probabil, familiile care se vaccineaza se vor putea intalni (dupa ce-si face efectul vaccinul, banuiesc, sau tot cu masca, de la distanta). Ne vor fura in continuare timp din viata, in timp ce ne vaccineaza, si dupa. 😥
      Cred ca si pe noi de asteapta o noua inchidere totala. Toata ziua la tv spun numai ca nu mai sunt locuri la ATI, ca au murit peste o mie de oameni... Ba sunt unii (cadre "medicale") care ziceau (luna trecuta) ca-i asteapta cu lumanari pe cei care nu poarta masca si se imbolnavesc! Cred ca vor sa infurie populatia, ca de speriat ii sperie pe cei care sunt, deja, foarte speriati...

      Multumesc, Ella draga! Pupici! ❤️

      Ștergere
  3. Exact cum zice și Suzana, știe cineva ce conținut este în seringa respectivă?
    Să se vaccineze ei și neamurile lor !

    Seară frumoasă, Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si de-ar fi ce zic ei ca este (desi...), prin acest "argument" insulta inteligenta oamenilor.

      Multumesc, Stef! Seara frumoasa iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  4. Am impresia ca se vor vaccina o prea mica parte. Se spune ca pandemia se opreste cand este imunizata peste 60 % din populatie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primavara sustineau 70%. Ma tem ca vor vaccina la greu persoanele institutionalizate, sanatoase sau ba la cap sau altfel, fara analize prealabile sa fie siguri ca nu "interfereaza" serul cu vreo afectiune (poate nestiindu-se ca exista)
      Da... Imunitatea, zic "oficialii specialisti in", ar dura 6 luni, incepand cu cateva zile dupa a doua doza. In tarile cu populatie mica poate ca vor reusi sa stopeze astfel, dar acolo unde sunt... zeci si zeci de milioane de oameni ce vor face? Nici nu se imunizeaza bine unii ca o iau de la capat dupa sase luni.
      Am citit azi pe undeva (n-am cautat si alta sursa, deci e, inca, sub "beneficiu de inventar" info) ca englezii au descoperit o noua tulpina... Adica, vaccinul e degeaba?

      Ștergere
  5. Imi place enorm, râd si plâng zilnic, privind si ascultându-le pledoariile aparente, virtuale, iluzorii, ipocrite, în care toti capii marilor organizatii mpndiale, se dau de ceasul mortii pentru marea grija ce le-o poarta, înfometatilor, saracilor, batrânilor, orfanilor, vaduvelor, din lumea întreaga, în special de cei din emisfera sudica, obligându-i sa poarte masti (la fel ca ei) dându-se exemplu ei însisi, chiar cu riscul de a-si pierde viata, se vor vaccina, etalând-si solidaritatea, bunatatea si dragostea sacrificatoare, neconditionata, fara prejudecati care îi determina la astfel de fapte eroice ! :) :) )))
    O seara minunata, relaxanta, binecuvântata, alaturi de toti cei apropiati sufleteste si (poate) îndepartati geografic, draga Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar ca e de râsu'-plânsu'. Cei care au curiozitatea sa aseze "una sub alta" toate afirmatiile venite de la specialistii cunoscuti prin intermediul tv ar incepe sa puna sub semnul intrebarii (sau exclamarii) seriozitatea afirmatiilor unora si altora care si-au dat cu stangul in dreptu' pana acum.
      Nu-i doare gura sa faca afirmatii, asa cum nu-i doare nici cand promit marea cu sarea (si marea e desalinizata).

      Totusi. Raman la parerea ca fiecare face ceea ce crede ca e bine pentru el, fara a face presiuni asupra celor care gandesc/simt/vor altfel.

      Iti multumesc, Iosif. La fel iti doresc si eu tie!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.