2020-12-05

Impodobirea bradului virtual

Mai e puțin și vine Moș Crăciun. Bradul real (și artificial) încă nu l-am împodobit. Aștept să vină Moș Nicolae. Până vine Moș Crăciun, însă, Rux ne invită să împodobim împreună bradul virtual. Amănunte despre ce și cum e scris pe blogul Copilărim. Tema din acest an este „Crăciun pufos”. Această invitație mi-a dat impulsul de a-mi pune în practică o idee care-mi bântuia neuronul: o felicitare.
Să râdeți cu poftă, chiar dacă e de plâns! 😂 Râsul e sănătos. Să nu plângeți! Lacrimi să fie doar de râs!
În luna noiembrie, Suzana a creat o mulțime de felicitări (una și una!) și tot văzându-le neuronului meu i s-a făcut „poftă”. Aveam în minte ceva anume, dar... Iar am pornit la vânătoare fără armă.
M-am inspirat dintr-un tutorial postat de Suzana pe blogul Floare de colț
Am pregătit sfoară (nu vă gândiți la prostii!), cutiuță pentru vopsea și o cartelă scoasă din colecția de cartele (cea folosită este una la care am dublură – era pentru telefon public).
Cartonul e gri petrol – am ales unul colorat ca noaptea în ideea de a sări peste etapele din tutorialul amintit mai sus. Unul dintre cerbi (stânga în imagine) e copiat din tutorial; al doilea de pe o felicitare a Suzanei, prezentată pe blogul Universe of my heart. Am copiat doi cerbi pentru a fi sigură că unul se va potrivi în decorul felicitării. Degeaba cerbi dacă nu talent, cunoștințe despre proporții și perspectivă în pictură.
Am sărit etapele, dar. Vopsea albă am avut doar lavabilă! Mestecenii (daaa, sunt mesteceni desenați cu sfoara îmbibată în vopsea) au ieșit prea accentuați – probabil pentru că sfoara era prea încărcată cu vopsea și, cred, am făcut prea mulți (și prea groși) pentru o bucată de carton lungă de 15 cm și lată de 10. Iar cerbul... Ar trebui să scriu pe el „cerb”, să știe lumea ce vreau să vadă.
Pe ici-colo am pus niște lipici cu sclipici, dar n-am reușit să fotografiez astfel încât să se vadă sclipiciul pe unde l-am pus, dar un colțișor tot am reușit să evidențiez (așa zic eu, dar nu știu dacă se și vede – în colțul din stânga se vede în poza de sus cel mai bine; niște punctișoare albăstrui).
Și-am terminat cu felicitarea. Măcar mi-am scos din neuron ideea felicitării confecționate personal și mă pot gândi la o decorațiune pufoasă pentru bradul virtual. 
Mda. Pentru a scrie câteva rânduri pe această felicitare trebuie ceva instrumente de scris colorate puternic, sau care sa lase urme albe. Cum se zice...? Gestul contează! 😊

16 comentarii:

  1. Ce ingenios e! Foarte frumoasă şi interesantă a ieşit! Bravo!
    Scrie cu roşu şi e rezolvat :D
    Seară frumoasă, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Metoda de lucru mi-a placut enorm! "Modelul" care m-a inspirat e superb!
      Multumesc! 😊

      Am incercat cu marker, carioca... rosu devine aproape negru si nu se distinge usor (la fel si alte culori), dar dupa ce am citit ce ai scris am incercat creioane colorate! Cu creioanele colorate se vede bine! 😊

      Multumesc, Potecuta! ❤️ Seara frumoasa iti doresc sa ai si tu!
      (banuiesc ca nu ai uitat sa pregatesti ghetutele!) 😊

      Ștergere
  2. Imi place enorm cum ti-a iesit! Poate incerc si eu, ca la mix pe decembrie, este cu alb! Arata plina de mister imaginea. Nu inteleg de ce esti nemultumita! Eu pe astfel de felicitari sa stii ca scriu pe spate.Nu ai vreo culoare neon? Poate s-ar vedea mai bine. Dar raman la parerea sa nu scrii pe fata.

    Pupici si astept continuari. Eu inca mai aranjez prin sufragerie, dupa dezastrul din noiembrie. Imi rearanjez obiectele ca sa-mi fie mai la indemana!😊 O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uau! Multumesc, Suzana draga! ❤️ Mi-ar placea sa faci si tu una. Oricum, stiu ca tie-ti iese super.
      Au iesit prea accentuate trunchiurile copacilor, crengile (facute cu latul cartelei) sunt... total rigide (n-au viata!) Cerbul... e cerb pentru ca am scris ca-i cerb. Si sunt prea multi copaci! 😊 Si ma oftic pentru ca n-a iesit cum imi imaginam.
      Neon ii zice! Nu-mi venea in minte! N-am... Aici e buba mare: si pe interior e gri petrol cartonul. Intre timp am mai incercat si am scris cu un dermatograf bleu-sidefiu si cu gelul auriu- cu gelul auriu zici ca-i cerneala invizibila: trebuie pozitionata felicitarea astfel incat sa bata lumina dintr-un anume unghi pentru a putea fi citit textul.

      Multumesc. Duminica placuta iti doresc sa ai si tu! Spor la ce ai de facut! 😊 Pupici! 😘

      Ștergere
  3. Glumesti nu? E superba felicitarea si am vazut cerbii inainte sa citesc despre ei.
    Chiar ma intrebam de faci, credeam ca asta e vreun tablou de la care vrei sa pornesti. Serios.

    Am vazut si sclipiciul putin. De scris, si eu as scrie pe spate mesajul (cand am avut astfel de culori am lipit o hartie deschisa la culoare pe spate (eventual liniata si stampilata / decorata, dar ceva asa „finut”)
    Pe fata daca vrei neaparat... poti adauga un tag, il pui cu putina banda dubluadeziva mai grosuta, gen buretel :D. Nu stiu daca am reusit sa ma exprim clar ca sunt cam adormita. Cred ca Mos Nicolae e complice cu Mos Ene...
    Haha
    Puuup si multu!! Abia astept sa impodobim bradutul !!!

    ps: si mie imi e dor sa fac felicitari si ... am toate cele imprastiate prin cutii :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Rux!
      Arata si neterminata... Asta vad acum. Adica - sa zic asa - nu e ceva ce s-ar grabi cineva cumpere (si asta spune multe despre reusita unei felicitari) 😊

      Nicidecum nu m-am gandit sa scriu pe fatza felicitarii, ci in interior. M-am gandit la un petec de hartie "normala" dar trebuia taiat frumos, lipit frumos (cu lipici fin, sa nu se onduleze)... si nu am cele necesare pentru asa ceva. Am trecut-o la capitolul "incercari".
      Prin cutii sunt imprastiate si toate ale mele - si tot zic ca le ordonez...

      Hahaha! E posibil orice! Mos Nicolae sigur il cunoaste pe Mos Ene! 😂
      Si eu, abia astept sa vad bradutul impodobit! Mai e ceva pana in 20 decembrie dar... clipim de cateva ori si suntem acolo!
      Pupici! ❤️

      Ștergere
  4. Arata perfect și felicitarea ta! Ca ale Suzanei. Îmi place mult ideea de sfoara îmbibată și rezultatul e uimitor. Și eu tot pe spatele felicitării as scrie. Noapte buna!! Pupicii 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru compliment, ina!
      Ideea cu sfoara m-a atras si pe mine - in modelul meu arata deosebit de fain peisajul nocturn - la mine e... fara viata, nu asa ca in model: parca te astepti sa se intample ceva. 😊
      Multumesc! Duminica minunata iti doresc! 🎁
      Pupici! 😘 ❤️

      Ștergere
  5. Rezultatul final este interesant! Sunt, de asemenea, fericit că entuziasmul primirii Crăciunului începe să se simtă, nu este nevoie să așteptați ca Moș Crăciun să vină primul ��.
    Crăciun fericit, prieteni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment!
      Asa e! 😊 Il intampinam pe Mos Craciun cum stim mai bine.
      Multumim!
      Iti doresc sa ai o saptamana minunata!

      Ștergere
  6. Este foarte frumoasa!
    Vezi, cand ai rabdare poti face lucruri minunate!
    Sa ai o saptamana placuta,draga mea!
    Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti o draguta! ❤️
      E adevarat ca am pornit cu interes - si inarmata cu rabdare - dar cand am vazut cat de albi (accentuati) sunt copacii... m-a cam lasat entuziasmul. 😊
      Multumesc, Ella draga! Saptamana frumoasa iti doresc sa ai si tu!
      Pupicios! 😘 ❤️ 😘

      Ștergere
  7. This look very beautiful. Thank you for sharing.

    New Post - https://www.exclusivebeautydiary.com/2020/12/scentxplore-2020-first-virtual-niche.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you! 😊 With pleasure!
      Very, very interesting your post!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.