2020-12-19

Cu sclipici

Am mai montat două ornamente cu sclipici pentru bradul de Crăciun. Mi-ar fi plăcut să scriu două ornamente sclipitoare dar nu e să fie. Încă mă antrenez.
Când am moșmondit capul de ursuleț am avut nevoie de adeziv; tubul avea un dop de adeziv uscat și a trebuit să scot capacul și pe capac am descoperit tot adeziv uscat, așa l-am curățat – a ieșit întreg: un rotund cu două „orificii”. Am uitat să-l fotografiez și necolorat.
L-am „
desenat” cu lipici cu sclipici și pe o parte și pe alta, dar... sârma folosită pentru a-l fixa să se usuce n-am înfipt-o bine în bucata de zăpadă artificială, a căzut, n-am observat, am împins pe „rotundul” sclipicios niște dosare și s-a terminat cu „desenele”: lipiciul nu se întărise, așa că am întins tot lipiciul, amestecându-l. Am abandonat ideea câteva zile și am reluat-o ieri, când mi-am amintit că am văzut la Ella câteva ornamente elegante. Nu! „Rotundul” colorat cu lipici sclipicios căruia i-am atașat o „picătură” – roz pe-o parte, argintie pe alta - n-are legătură cu eleganța, ci doar cu sclipitul. (pe verso e chiar nereușit; m-am străduit să finisez dar n-am prea avut răbdare); diametrul cercului e de 4 cm, lungimea ornamentului, cu "picătură" cu tot, e de 7,5 cm.
Văzând acele ornamente (și decorațiuni) de Crăciun mi-am amintit că am niște cercei din sticlă, făcuți cu ani în urmă din piesele unei lustre și dacă le atașez șnur decorativ îi pot transforma în ornamente pentru brad. N-am găsit cerceii, deși am căutat în toate casetele și casetuțele pe unde am brizbrizuri. Am găsit, în schimb, două perechi de cercei făcuți tot din elemente de lustră. Cei cu floricele i-am transformat în ceea ce-mi zic eu că ar fi un fulg de zăpadă (diametrul 3,5 cm), presărând petalele (lipite spate-in-spate) cu sclipici și lipind în mijloc câte o „pietricică” strălucitoare).
Pe ceilalți îi păstrez cum sunt nu doar pentru că nu-mi vine vreo idee de ornament, ci și pentru că sunt printre primii cercei pe care i-am făcut de-a lungul timpului. Nu sunt din sticlă, ci dintr-un soi de plastic. 
În anul 1986 nu găseam de-a gata tortițe (dacă nu luam de la cercei cumpărați) și mi-a trebuit ceva timp pană am reușit să fac și eu unele.
Am folosit atâtea ghilimele, paranteze și "repetiții" în acest text încât, cred, v-ați dat seama că am o minte sclipitoare – îmi lipsește doar vocabularul. 😊

8 comentarii:

  1. De Craciun totul trebuie sa aiba sclipici ... inclusiv mintea ta! 🤣
    Imi plac tare mult ornamentele tale!
    Hugs 🤗 Kisses 😘😘😘, and Christmas wishes 🎅🎄🎁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect! 😊 Sa sclipim, deci!
      Imi face placere sa stiu ca iti place ce-am facut, cum am putut. 😊
      Multumesc, Ella draga! ❤️ Pupicios! 😘 😘 😘 Duminica superba iti doresc!
      Si pentru ca-mi place urarea o copiez:
      Hugs, Kisses, and Christmas wishes! 🎄 🎅 🎁

      Ștergere
  2. Este cel mai interesat material lipiciul intarit. Am avut si eu o experienta de acest fel si nu m-am hotarat inca sa-l folosesc voit.
    Daca gasesti la librarie, a aparut 'silipici', un silicon la rece. Lipeste orice. (https://www.dacomag.ro/lipiciuri-lacuri-adezivi/7083-lipici-silicon-100-ml-silipici-daco.html) Si poti continua ideea!
    Arata fain decoratiunile. Si intr-adevar a adauga sclipici este perfect peste asa ceva! Multumesc pentru reamintire, draga Diana! Pupicei! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Involuntar mi-a iesit ceva interesant. 😊 Imi place cum a iesit colorat cu lipici, doar ca ma "oftic" pentru ca n-a fost ce-am vrut sa fie si nu prea mai aveam idei, asa ca am "fortat".

      Multumesc pentru "pont", Suzana draga!
      Poate gasesc si la magazinul din apropiere, unde au si adezivi si alte cele de gen - cea mai apropiata librarie e foarte departe.
      Daca le consideri faine pot doar sa ma bucur. 😊
      Cu drag! Pupici! ❤️ 😘

      Ștergere
  3. Sa stii ca prima perece aduce cu un bradut stilizat :D
    Imi plac ideile tale <3. Si mai mult imi place ca le pui in aplicare <3
    :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar! Daca-i asezam cu mai multa imaginatie... 😊
      Multumesc, Rux!
      Pupici! 😘

      Ștergere
  4. Doamne, Diana, nu mă satur să văd câte faci şi ce frumoase sunt toate! Te felicit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Potecuta! ❤️ Mi s-a accelerat pulsul de placerea complimentului. 😊

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.