2021-05-16

Cautând mandale online

Constat - ca și cum ar fi de mirare - că sunt multe site-uri unde pot desena mandale online.
Prima jucărie am primit-o de la Suzana, și m-am lăudat aici cu ce-am reușit să fac.
Între timp am descoperit un site unde sunt recomandate site-uri unde pot desena mandale, și le-am „probat”; cu unele programe m-am descurcat, cu unele nu; unele mi-au plăcut, altele mi s-au părut prea complicate și pentru că vreau doar să mă joc am ignorat, ulterior, „complicatele” și pe cele care nu prea mi-au plăcut de la prima vedere.
Un alt site unde sunt prezentate câteva programe pentru desenat mandale este
https://techconnecto.com/free-online-mandala-maker/
De la Suzana am link-ul de mai sus și am făcut unele „cercetări”. Sunt câteva care deja îmi sunt cunoscute, dar și unele noi, pe care le-am „probat”.
Pe site-ul https://permadi.com/java/spaint/spaint.html (KaleidoscopPainter) mă mai jucasem, dar pentru că tot eram acolo am mai desenat o mandală, pe repede înainte.
E unul dintre site-urile care-mi plac prin simplitate = relaxare totală pentru mine. Mă joc alegând la întâmplare modele, apoi văd ce-a ieșit.
Pe site-ul http://mandalamaker.online/#1 n-am prea știut ce să fac. Întâi am încercat un „fulg de nea" și m-am ales cu ce se vede mai jos:
Habar n-am s
ă desenez fulgi de nea!
Am desenat o mandală; de fapt, două - n-am fost atentă ce apăs: am apăsat culoare de fundal în loc de culoare pentru pensulă și s-a deschis o pagină nouă - am lăsat-o cum a căzut și am exersat pensula și culorile:
Acest site îl accesasem zilele trecute, dar n-am reușit să desenez - apărea cu totul altă interfață.
M-am jucat și pe http://www.drawerings.com/draw și a ieșit ce se vede mai jos:
Nu știu cum să schimb culoarea, dimensiunea pensulei, cum să desenez centrul și multe altele. Îl accesasem și zilele trecute dar nu am salvat desenul pe care am fost capabilă să-l fac.
Pe https://masterbundles.com/mandala-designs/#title10 mi-a plăcut să mă joc, dar site-ul se încarcă ceva mai greu la mine și este destul de incomod să tot derulez pagina pentru culori și instrumente. Să nu zic că nu m-am jucat am desenat mandala de mai jos:
Site-ul
https://www.freegames66.com/drawing/mandala-maker-online/ se încarcă greu la mine și-mi pare prea complicat pentru răbdarea mea.
Site-ul http://mandalacreator.com/ nu-l pot accesa: „această pagină nu poate fi accesată” (îmi cere sa verific firewall și nu mai știu ce).
Dintre toate site-urile „probate” îmi plac cel mai mult, în ordine:
https://www.mandalagaba.com/ (e prima jucărie, și mi se pare simplu - important e că mă relaxează pe bune! Am și ceva antrenament, e adevărat)
https://permadi.com/java/spaint/spaint.html
(KaleidoscopPainter)

*

https://colormandala.com/ (unde am ales să colorez șabloane)
La previzualizarea postării am observat că m-am orientat mult spre nuanțele de mov. Mi-or fi rămas în subconștient florile de liliac.
O dup
ă-amiază înnorată și umedăîn care am avut de ales între scrabble și mandale. E clar ce am ales. Unii învârt litere, eu am învârtit culori. (azi nu mai am timp pentru litere)

20 de comentarii:

  1. Chiar te-ai jucat tare frumos!!! Sunt tot pe tel. Pe calc. intru seara. Cele despre care ai spus ca se incarca mai greu cam asa a fost si la mine. Insa primul program cu 'painter' mi s-a parut un deliciu. Nu am salvat nimic, doar am constat ca pot folosi si succesiuni de imagini, nu trebuie sa salvez neaparat ceva, doar la final. O sa le iau si eu pe rand sa-mi formez o parere mai clara. Oricum sunt cateva jucarii minunate! Multumesc mult pentru ca e ca si cum ne-am juca impreuna!😙 Pupici si o saptamana usoara, Diana draga!❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am straduit, daca tot aveam la indemana jocurile. 😊 (si vremea a tinut cu ursu) 😊
      Oh! Bine de stiut! Sper sa nu uit cand voi mai trece pe acolo.
      Cele trei din final imi plac cel mai mult! Acum, ca am descoperit ce se poate face cu o singura axa, eheeee... n-o sa aleg prea des "tiparul" - mi s-a parut tare migalos; cu liniile si punctele care pot fi plasate aproape la intamplare e mult mai simplu. 😊
      Si eu iti multumesc, Suzana draga! ❤️ Exact la fel am simtit cand am trecut pe la tine de dimineata: ca e ca si cum ne-am juca impreuna.
      Saptamana usoara iti doresc sa ai si tu! Pupici! 😘

      Ștergere
    2. Am descoperit cum e cu fulgul de zapada: In triunghi cu mouse-ul generezi figuri geometrice. Daca formezi o geometrie pe care o inchizi, ea se coloreaza complet si e ca si cum ai facut o decupare. E musai sa o inchizi. Poti face mai multe 'decupari'. Apoi apesi pe optiunea 'make snowflake'.
      In stanga apare o geometrie din care sunt extrase geometriile din triunghi. (http://mandalamaker.online/snowflakemaker.php) Si apare un fulg asa cum facem din hartie prin pliere si decupare.Trebuie doar observate localizarea taieturilor.
      Pup! Seara buna, adica noapte buna!❤️😘

      Ștergere
    3. Supeeeerb! Multumesc, multumesc, multumesc! ❤️ Mi se incretea nu doar creierul, ci si pavilioanele urechilor! N-am inteles absolut nimic cand am accesat prima data! Am fost acum si-am realizat (aproape) un fulg de zapada!
      In desenul meu cu linii si puncte (rosii si unul verde) ar fi trebuit, prin urmare, sa "finalizez" in punctul verde! Nu stiam de ce nu se desprinde "ata" de cursor! :))) Am decupat la intamplare, dar imi place cum a iesit.
      Multumesc! Noapte buna si tie! ❤️ Pupici! 😘

      Ștergere
    4. Uitasem sa adaug ceva: poti apasa pe 'make...' dupa fiecare geometrie desenata si cred ca este mai bine asa. Pentru ca daca stergi ultima modificare pe triunghi si apoi apesi pe 'make...' se modifica si fulgul!😊
      Pupici!❤️ 😘

      Ștergere
    5. O! Am decupat vreo 3 triunghiuri si apoi am apasa "make..." Sa se fi "salvat" fulgul "conform" ultimului triunghi? Oricum, mi-a placut cum a iesit - voi incerca si cum ai zis acum. Multumesc. Pupici! 😘 ❤️

      Ștergere
  2. Cât sunt de frumoase! Sara mea e „topită” după asemenea desene.
    În timp ce le admiram, mi-a venit un gând. bunica mea croșeta cu multă răbdare și migală niște mileuri care semănau cu aceste mandale! Ce chestie... De unde să fi știut ea de mandale...
    Îți doresc mult spor în această frumoasă activitate/pasiune. :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti dai seama: ii inteleg perfect placerea pentru astfel de desene. 😊 Timp sa fie, ca de placere nu ducem lipsa.
      Chiaaar! Imi amintesc mileurile din macrame! Efectiv erau mandale facute cu croseta! (poate le gasesc pe cele primite de-a lungul timpului).
      Universul! Poate ca bunicii si strabunicii nostri aveau intiuitia mai dezvoltata decat a noastra, a celor mai multi, prea ancorati in cotidian, uneori.
      Iti multumesc, Alex draga, pentru compliment si urare! 😊

      Ștergere
  3. Hi Diana some links you wrote were not good here because my virus scanner immediately gave me a warning. I also looked at the ones you chose and you made beautiful ones again. Maybe I will do it sometime and then I may share my fantasy on my website even though I just keep drawing more beautiful and you can also mix colors and that was not possible here. That you thought in purple might indicate a need for emotional support on that moment. Many greetings, Tine from Holland.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi, Tine!
      I assume that sites with "http" have been reported as insecure - the "https" protocol, considered more secure, is used for some time; many antivirus programs report "http" as unsafe.
      Thank you for compliment. I don't have the talent to draw, but I like to color. You're right: digitally I can't choose colors like I can with colored pencils.
      It's possible. When I drew purple mandalas it was the day when the lilac flowers has been stolen.
      Thank you! Many greetings from Romania!

      Ștergere
  4. These look so beautiful. Thank you for sharing.

    New Post - https://www.exclusivebeautydiary.com/2021/05/wella-system-professional-luxe-oil.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Good to see you on a Mandala journey my darling friend. Mandalas can be healing and therapeutic.

    Big hugs and kisses. I’m live with #WW

    https://natashamusing.com/2021/05/shukr-gratitude-wordlesswednesday-wednesdaywisdom/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you.
      I colored the first mandala many years ago, but "I fell in love with" mandalas a few years ago.

      I "sent" to WW on your blog a cat. 😊

      Big hugs and kisses! ❤️

      Ștergere
  6. Dear Diana! Colorful Mandala looks great. Especially last one you shared in the post is perfect.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cât de frumoase sunt modelele și culorile mandalei tale.
    Mă bucur atât de mult că ați primit site-ul mandala așteptat.
    Bucură-te de activitățile și creativitatea ta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc!
      Imi place foarte mult sa ma joc pe site-ul cu mandale!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.