2021-05-11

Mandale desenate online

Atunci când lucrurile se aglomerează aleg ceea ce alege orice om sănătos la cap: las totul baltă și mă joc, deși nu mă joc cât de mult mi-ar plăcea. Și după ce mă joc desenând sau colorând mandale online vin aici și... mă laud sau îmi fac autocritica.
Explorând jocul descoperit de Suzana, care oferă foarte multe posibilități:
https://mandala.mandalagaba.com/#DUw1Vi
am ajuns să caut și altele. Nu pentru că m-aș fi plictisit de acest joc. Oh, nu! Doar că la fiecare nouă sesiune apăs butonul mouse-ului până fac bătătură la deget (uneori începe mai repede noua sesiune - probabil că fac ceva greșit când nu începe repede). Și cum n-am avut răbdare să stau până se formează bătătura am plecat la căutat site-uri cu mandale online. Și-am găsit un site unde sunt prezentate alte vreo opt site-uri cu mandale care pot fi făcute online:
https://www.brushkite.com/learn/tools-to-design-mandala/
Le-am „încercat” pe toate, dar ar fi fost culmea să mă descurc cu toate! Este și unul de unde pot fi listate (imprimate) mandale desenate pe care să le colorez ulterior - nu-i de mine, n-am imprimantă potrivită la mititelul laptop. Dintre cele nou descoperite mi-au plăcut două (în sensul că m-am descurcat binișor cu ele):
1. https://colormandala.com/
Să mă descurc cu un nou design nu mi-a ieșit așa că am ales „Color” (să colorez șabloane existente acolo). E super ușor. Cel mai mult mă amuză că pot alege câte „puncte” să aibă cursorul (dreapta jos, sub grila de culori) și colorează simultan locurile în care sunt plasate punctele; când nu se colorează înseamnă că nu e numărul corect de puncte; fiecare punct trebuie să se încadreze perfect în contur (nu prea aproape de acesta) - altfel nu se colorează. Când n-am știut câte puncte să aleg am ales unul, și-am tot punctat pe unde am vrut o anumită culoare. Salvarea mandalei se face din „Actions” (stânga sus), de unde am ales să salvez în format JPEG.
Următoarele mandale sunt realizate pe site-ul respectiv:
Pentru a colora cercul exterior ar fi trebuit să folosesc cursorul cu un singur punct, dar am aflat mai târziu.
2. https://permadi.com/java/spaint/spaint.html
Acest al doilea site nu l-am înțeles foarte bine dar m-am prins măcar la o variantă de lucru. Îmi place cum arată culorile plasate pe „planșă”; le-am ales din „pătrățelele” colorate desenate pe marginea de jos, deasupra barei cu instrumente de lucru. Se poate alege și un desen „automat” (dar nu mi s-a părut că are prea mult farmec să privesc cum se combină culorile pe ecran). Se poate alege dimensiunea pensulei, între altele. Imaginea se salvează în format PNG, cu denumirea „KaleidoscopPainter”.
Mandalele de mai jos le-am desenat pe site:
Îmi place să desenez mandale, deși nu mă complic prea mult - și mereu revin la primul joc, cel oferit de Suzana. Acum, când vreau o imagine pentru un text aleg o mandal
ă - se potrivește la orice, dacă mă gândesc la simbolistica mandalei. Iar dacă potriveala e doar în mintea mea, asta e!

8 comentarii:

  1. Ce frumooos! Aseara am incercat ceva, a iesit complicat, noroc ca am salvat-o inainte de a incepe sa pun culori, pentru ca iar am stat de m-am plictisit. Nu stiu de ce zici cu noua sesiune. Apas o data si astept putin si apare un ecran nou, la care deobicei modific culoarea. Acum sunt pe tel. Diseara o sa ma uit si eu pe linkuri. Ai gasit o adevarata comoara. Nu ma pot abtine si mai adaug si efecte din programul ala spus de Carmen, phoxo. Sa ne jucam, spun! O zi colorata frumos, Diana draga! Pup.😙💋

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand apas "new sesion" (si de cate 10 ori - am numarat!) 😊 incepe sa se formeze ultima mandala facuta (sau prima! cea facuta cu mai mult timp in urma). In schimb, salvarea si descarcarea merg repede.
      Sunt faine si celelalte, dar tot primul joc imi place mai mult - am mai multa "libertate" (mai trebuie imaginatie - desenez mai mult "din reflex" sau "din instinct", nu stau sa "judec" formele si culorile).
      Phoxo trebuie descarcat - habar n-am daca am spatiu pe "disc" (desi e mititel); in plus, nu stiu cata rabdare voi avea sa aflu ce face (in Photoshop nu m-am descurcat).
      Multumesc! Zi in culori stralucitoare iti doresc sa ai si tu, Suzana draga! ❤️ Pupici! 😘

      Ștergere
    2. Culmea este ca nu se vede ultima desenata ci doar un set de linii ca un start de lucru. Nu stiu care este ideea. Oricum acest program face parte si din programele din linkul tau. Am intrat in cateva sa-mi clatesc ochii! 😊 Ai gasit ceva deosebit. Trebuie sa experimentez, dar acum mi-e cam somn! La o prima strigare parca 'staedler' m-a atras. Insa e prea devreme de concluzionat.
      Multumesc pentru descoperire, draga Diana! Pupicei si mandale frumoase!❤️ 😘

      Ștergere
    3. O! Imediat ce accesez site-ul, chiar si dupa cateva zile, incepe sa se formeze ultima mandala - cand ajunge la stadiul in care am salvat-o se opreste "lucrarea" si eu incep sa apas "new sesion" pana la plictiseala. 😊
      Este si link-ul de la tine acolo, dar nu l-am amintit pentru ca nu de acolo il stiu. 😊
      Haha! Pe acel site am privit ca mâța-n calendar! :))
      Cu drag! Spor si tie, Suzana draga! ❤️ Pupici! 😘

      Ștergere
  2. Ce frumoase sunt! Îmi fac curaj şi mă apuc şi eu :D
    Zi bună îţi doresc, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca iti place sa colorezi "te prinde" sigur. 😊 In caz ca te hotarasti... mi-ar placea sa vad ce ti-a iesit si - mai ales! - as fi foarte interesata de textul care ar insoti desenul/desenele. 😊
      Multumesc, Potecuta! Zi buna iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  3. sunt grozave, simetrice si viu colorate! :)

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.