2021-05-07

Zilele vaccinării la Castelul Bran

Dacă nu ești pe lângă medicul de familie poate ești pe lângă Castelul Bran și-ți vine să te vaccinezi, dacă tot ai ajuns acolo. Se poate, cum nu!
La Castelul Bran (in cl
ădirile Vămii Medievale, de fapt) se organizează „maratonul vaccinării”, la sfârșit de săptămână (nu doar pentru turiști, evident): vineri, sâmbătă, duminică!
Te vaccinezi, nu ești obligat să vizitezi castelul (45 de lei biletul pentru vizitare) și primești „diplomă de vaccinat la Castelul Bran”, pe lângă adeverința doveditoare! Câți vor putea spune că au fost „mușcați” acasă la Dracula?! E?!
Cine dorește, după ce-și ia diploma, va avea acces gratuit la expoziția cu instrumente medievale de tortură (altfel e 10 lei biletul - separat de cel pentru vizitare castel)! Ziceți că nu-i distracție! Ups! Dacă-i distracție de ce-mi vine să "plâng"?
Azi începe maratonul.

Amănunte la adresa de mai jos:
https://brasovmetropolitan.ro/2021/05/castelul-bran-deschide-un-centru-de-vaccinare-la-vama-medievala-cei-care-se-imunizeaza-aici-vor-avea-acces-gratuit-la-expozitia-cu-instrumente-medievale-de-tortura/

E plin de maratonuri/maratoane de gen pe aici. Artiștii și iubitorii de cultură au loc la teatru („Liber la cultură!” se numește maratonul); liber în Europa; liber în restaurante; liber în tribune (la Patinoarul Olimpic merg sportivii și suporterii); liber la înot (la Bazinul Olimpic iubitorii de bălăceală, probabil); liber la joacă (în Parcul Magnolia - se vor vaccina doar părinții, desigur); liber la cinema; liber la concerte; liber în biserici... Fiecare maraton are nu doar o denumire, ci si o dată precisă. Evenimentul final se va desfășura în Piața Sfatului: liber în Brașov (pentru turiști și localnici).
Hm! Unii credeam că suntem liberi să una-alta. Nu! Suntem liberi dacă și numai dacă... 
La Castelul Bran o fi maratonul „liber la tortură”?

12 comentarii:

  1. Credeai ca ai auzit tot?
    Ia de vezi: https://www.activenews.ro/stiri/Acesti-idioti-care-ne-conduc.-Promovarea-vaccinarii-la-Castelul-Bran-cu-o-doctorita-vampiroaica-si-seringi-in-loc-de-colti.-O-campanie-realizata-sub-auspiciile-primului-ministru-Florin-Citu.-Speram-sa-se-programeze-tot-Guvernul-166708

    Ca azi stism ca nu e bine sa muncesti, asa ca nu am facut-o!😊
    Aseara am incercat o noua mandala mai complicata si nici acum nu mi-a aparut ceea ce trebuia. Cred ca trebuie salvata pe bucati. Tot la salvare de ecran am ajuns! Azi voi modifica tactica...😊 Te tin la curent!

    Pupici si un weekend cat mai frumos, Diana draga! Poate imi fac fiction-ul, ca simt o dorinta! 😊😊😊
    ❤️ 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut afisul. Nu sunt prea convinsa ca a fost aprobat (in sensul ca nu cred sa fi fost cazul de vreo aprobare de la cncav - fiecare centru facand ce crede ca e bine sa faca). Ciudat mi se pare ca din "regim de armata" a trecut la "liber", fiecare pe unde poate...
      Centrul a fost aprobat in conditiile legii (presupun) si asta e ceea ce conteaza. Site-ul "activ" contine o info falsa certa (motiv pt care sunt circumspecta cu celelalte info): cei care se vaccineaza acolo pot vizita expozitia fara a fi conditionati de vizitarea castelului (nu trebuie sa viziteze castelul daca se vaccineaza acolo).
      Cand am citit titlul informatiei am izbucnit in râs, gandindu-ma ca dupa un an si-un pic de tortura sa vad instrumente de tortura, sa "fac diferenta"! Am crezut ca-i pamflet - de aceea am accesat articolul.

      Adica, la mandala, nu inceteaza miscarea acelor puncte pe ecran?! Partea aceea merge cel mai repede la mine (cu sesiunea noua trebuie sa am rabdare). Te rog sa-mi dai de veste ce si cum reusesti. Spre seara mai dau si eu o fuga la mandale. 😊

      Spor la scris! Inspiratia e deja acolo. 😊
      Iti multumesc, Suzana draga! ❤️ Weekend frumos iti doresc sa ai si tu! Pupici! 😘
      P.S. Nici eu n-am muncit azi. 😊

      Ștergere
    2. Ideea este ca daca e prea complicata si cu umplerea suprafetelor cu culori, se salveaza atat de greu ca ma blocheaza si nu ajunge din prima la acel link de salvare. Cel putin la mine. Tocmai am exersat altceva. Dupa fiecare linie trasa, o salvez, de fiecare data peste cea veche. Daca incep sa o umplu, deja merge mai greu, asa ca am pus culorile in paint.
      Cam asta e, daca te ajuta aceste info! 😊
      Pupici si spor la alte mandale! ❤️ 😘

      Ștergere
    3. E adevarat ca nu ma complic cu mandalele si, probabil, le fac si destul de mici si poate ca de aceea merge mai repede la mine.
      Ai pus culorile in paint?! E straineza pentru mine. 😊 Stiu ce-i "paint" - daca te referi la program - dar sa fac ce zici n-am idee cum. De pe acest laptop nici sa "salvez ecranul" nu stiu cum se face...

      Cum fac eu: dupa ce termin mandala apas „save”; apare un dreptunghi deasupra caruia scrie „redare” - dupa ce acesta se „umple” (ramasesem cu imaginea unor buline in miscare! dar nu e cazul) apare un dreptunghi deasupra caruia scrie „descarcare”; când si acesta se „umple” apare URL (scris cu albastru) deasupra imaginii – apas pe acela si imaginea se descarca pe PC. Nu a durat niciodata mai mult de un minut. Poate pentru ca nu sunt foarte mari (si-s simplute) mandalele pe care le fac... N-am idee.
      Tare-s curioasa cum arata mandalele facute de tine. 😊
      Multumesc! ❤️ La fel! Pupici! 😘

      Ștergere
    4. Paint este un programel ce apartine de Windows. Nu e prea complicat si am constatat ca pe aceste desene chiar il pot folosi. Teoretic, daca vreau sa deschid o imagine si fac click dreapta pe mouse, ar trebui sa apara ca posibilitate de a o deschide cu el. Daca nu, inseamna ca la instalare Windows nu s-a tagat sa fie instalat. Cred ca se poate face si ulterior.
      In mod cert daca desenul e prea complicat dureaza mult prelucrarea.
      De cand am vorbit nu am facut decat trei, din care doua salvate ca ecran. Vreau sa fac un jurnal si o sa o pun pe ultima. E pasionant sa creezi asa ceva. Ca sa nu mai spun de efecte!😊
      Pupici si numai bine, Diana draga!❤️ 😘

      Ștergere
    5. Cunosc programelul paint, in sensul ca l-am folosit pentru a modifica unele fotografii - probabil ca la fel e cu mandalele. Intelesesem gresit cand am citit ca ai pus culorile in paint (m-am gandit la culorile de pe site "mutate"). :)) Cand zic ca-s grea de cap in ceea ce tine de PC sa ma crezi. :))
      Mie-mi place mult sa ma joc cu ele pentru ca imi abat gandurile. Tu ai si rabdare si talent - eu merg, cumva, "la reflex". 😊

      Multumesc, Suzana draga, la fel! ❤️ Numai de bine! Pupici! 😘

      Ștergere
  2. Mi-ai amintit de unele dintre cele mai frumoase amintiri ale adolescentei, petrecute în Brasov, în mod special la castelul Bran si Râsnov...fara a fi obligat sa fiu vac(A)cinat ! Merci !
    Un Weekend sublim, binecuvântat cu cer senin, draga Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar nici acum nu esti obligat. 😊 (Inteleg ideea...)
      *
      Cu placere.
      Iti multumesc, Iosif. Saptamana minunata iti doresc sa ai!

      Ștergere
  3. 6 luni dureaza imunitatea dupa care incepe sa scada treptat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E cert? In informatiile despre cel considerat cel mai cel scrie, cu alte cuvinte, ca habar n-au - acum studiaza.

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.