2021-05-13

Permitem, nu permitem libertate

Poate doar mie mi se pare că sună ciudat anumite exprimări auzite în ultimul timp, ca și cum tot ce-au câștigat unii cu prețul vieții nici n-ar fi existat vreodată... Dacă e... atunci trebuie să... Cu pași mici, se ajunge departe (deja, alegerile electorale au devenit mai mult de formă).
În seara de Înviere cetățenii pot umbla liberi până la ora 5 dimineața. Altfel, conform ordinelor, cetățenii nu au voie să iasă după ora 22 decât cu un scop bine determinat și care nu poate fi amânat și doar cu o hârtie (la propriu sau la figurat) unde să scrie de ce, unde, de când și până când. În unele zile, în funcție de anumite statistici făcute pe criterii știute de cine știe cine, cetățenilor li se interzice ieșirea din casă după ora 20 (excepții: cei care trebuie să iasă - vezi mai sus). Stelele căzătoare din zilele de 6-7 mai s-ar fi văzut cel mai bine din afara orașului, după miezul nopții - bănuiesc că pentru a vedea un astfel de spectacol nu avem permisiunea să părăsim domiciliul... Până la sfârșitul lunii iunie putem avea neșansa să vedem rachete căzătoare, fără să ieșim din casă. Unii se joacă pe cer - prin cosmos - poluând atmosfera și alții respiră în pungă. Cică-i bine și-așa rău!
Prezența la slujbele ținute în biserică este permisă numai cu respectarea unei distanțe strict determinată în regulamentele emise de politicieni, numai cu obstrucționarea căilor respiratorii. Probabil, pe lângă apa sfințită clericii vor folosi și dezinfectanți pentru stropirea credincioșilor.
Petrecerile private nu sunt permise. Dar nu-s interzise doar petrecerile private, ci și cele publice, să zic așa. Deh! Unii obișnuiesc să danseze în cluburi, de exemplu. Nici în casa lor nu au voie să țină petreceri, nu doar în localuri publice - vecinii sunt încurajați să reclame dacă află de vreo petrecere cu prea multe persoane (s-a reactivat "instituția" cetățeanului informator).
Nevaccinaților nu li se vor permite alea-alea dacă nu alea-alea. Oare ce semn distinctiv vor fi obligați să poarte, la vedere, nevaccinații? Triunghiul roșu era pentru deținuții politici, cel negru pentru asociali, cel violet pentru Martorii lui Iehova, cel verde pentru infractori și tot așa (evreii aveau peste triunghiul colorat după caz și un triunghi galben, astfel încât să formeze Steaua lui David). Să fie o bulină roz? Un fost primar voia să ștampileze mâinile celor aflați în carantină la începutul nebuniei începute anul trecut - poate un semn cu fierul roșu? Un trandafir? Crinul e „luat” de francezi.
Multe declarații ciudate se mai fac... „Ministra” sănătății, declarații:
Încurajez şi eu renunţarea la mască în anumite condiţii, în afara spaţiilor închise, în locurile care nu sunt aglomerate şi pentru aceste zone termenul de 1 august cred că este unul fezabil", a declarat miercuri seară (5 mai), la TVR1. (...) am convenit că pe măsură ce înaintăm cu campania de vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate să începem să le permitem mai multă libertate (...) Astăzi am avut 94.000 de vaccinaţi, ceea ce este un rezultat încurajator.
Au avut vaccinați? Oare nu-i mai politicos (corect politic - ‘că tot e la modă sintagma) să se exprime că s-au vaccinat x număr de oameni/persoane? Că doar nu discută despre producția (lor) la porumb realizată într-un cincinal de patru ani... Cetățenii nu sunt ai lor. Zic și eu.
Exprimarea pe care o consider bomboana de pe colivă, și mă întreb ce fel de concepție despre libertate/liber au cei care au inventat/aprobat sloganul: „Liber la vaccinare, liber la viață!” Asta ce mai înseamnă? Dreptul la viață e condiționat? Drepturile și libertățile fundamentale au fost suspendate pe termen nelimitat?

12 comentarii:


  1. 13 05 2021
    Scopul atractiei omenirii în virTUall, este un...ContRol TotAll...
    Un sfârsit de saptamâna minunat, magic, binecuvântat, relaxant si luminat cu Adevar absolut atemporal, adevarat, Singurul prin care omul poate fi eliberat, draga Diana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca cei mai multi nu pot fi atrasi, chiar daca numai pentru ca nu au acces la tehnologia necesara.
      Iti multumesc, Iosif! Sfarsit de saptamana minunat iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  2. Thank you for sharing.

    New Post - https://www.exclusivebeautydiary.com/2021/05/dior-rouge-458-paris-988-rialto.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai că mi-a plăcut ironia ta..😇
    Mai ales cu stelele căzătoare, chiar am râs 🤣
    Mno, eu nu m-am vaccinat până acum, (nu că n-am vrut) și nu știu până când mă mai tot pot ascunde, pentru că chiar astăzi am fost arătat cu degetul la serviciu de o colegă, că vezi Doamne că Ștefan și încă cineva, nu sau vaccinat.
    Cumva am simțit, vorba aia, că bate șaua ca să priceapă proștii dracu..de ca și cum noi nu mai avem de gând s-o facem.
    Ne-om și vaccina dacă trebuie, nu că chiar vrem neapărat..asta e !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment, Stef! 😊 Ma bucur sa stiu ca te-ai amuzat, reusind sa faci si tu haz de necaz.
      Prima racheta cazatoare a fost chi^ne^za de 21 de tone... :(
      Cat de gresit pun problema cei care sunt precum colega ta! Cand mai mult de jumatate (nici nu trebuie sa fie jumate!) de persoane de acolo sunt rezolvate nu inteleg ce problema mai au cu ceilalti?! Mai lipseste sa spuna ca s-au vaccinat pentru binele celor care nu se vaccineaza! (sunt destui care repeta absurditatea asta auzita la TV!). In 1918 (si 1920) s-a terminat nebunia fara injectii, intr-un an si ceva...
      Pfuuu! E greu pentru unii sa inteleaga ca altul face ceea ce stie ca este mai bine pentru el. Iti doresc sa fie exact asa cum simti ca e cel mai bine pentru tine. Nu trebuie sa fie "asta e". :(

      Ștergere
  4. Fiintele alea gandesc cu neuronii lor ca si cum vietile noastre le-ar apartine? Oare gandesc macar un pic?
    In sistemul meu de referinta cred ca altii gandesc pentru ei. Poate gresesc, insa... Cum am mai spus, cand probabilitatea oricaror evenimente tinde spre maxim, nu pot fi decat intruziuni exterioare. Curba lui Gauss ar trebui sa arate firesc. Daca nu, este ceva in neregula. Cand a fost atunci de Pasti si au zis ca suntem 'liberi' pana la ora cinci, chiar uitasera ca libertatea noii zile tot de la cinci incepea? Asta asa, ca o mica carcoteala...
    Am citit ceva interesant zilele astea din Japonia. Pana una alta, sunt interzise transfuziile de sange de la cei vaccinati, pentru ceva ce se intampla in sange... Ei mereu studiaza cate ceva! Asta ca o paranteza... Oricum se pare ca suntem din ce in ce mai ...suspendati!

    Stii ce carte am gasit azi? Nu m-am putut abtine.😊
    'Cronica Akashica pe intelesul tuturor', de Sandra Anne Taylor. Mi se pare cel mai fabulos subiect... de adancit! Cine stie, poate ca raspunsurile sunt prin preajma!

    Sa ne pastram optimismul, fie el si moderat! Pup si un final de saptamana plin de mandale frumoase!❤️ 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Da-i omului puterea si vezi ce va face cu ea; atunci vei vedea ce fel de om este"...
      N-au uitat, de Pasti! Au dat de inteles ca avem voie pe-afara si in intervalul cand, ca regula, era interzis - generozitate de indivizi care ne vor binele (mi-l pot vrea, binele, dar nu li-l dau!) Crezand ca au de-a face cu prosti s-au gandit sa specifice ora.
      Avand in vedere ca toate aceste "medicamente" sunt experimentale e posibil orice. Scria pe undeva ca cei "vacci" vor transmite genetic, urmasilor, anticorpi (si cei "nevacci" vor transmite genetic boala!)! Si alte studii arata ca unii dintre cei "vacci" n-au dezvoltat anticorpi. In 1977-1978 a fost o pandalie numita "gripa ruseasca" (H1N1, care se dezlantuise si in 1950) - au avut de suferit in primul rand cei nascuti dupa 1950 (nu s-au facut "vacci" in 1950 si a trecut, prin imunizare de grup). Virusurile naturale au o "lege" a lor - faptul ca unii sfideaza aceasta lege nu inseamna ca virusurile se vor manifesta altfel.
      Ne-a anuntat "musiu leo prezidon" ca din 15 mai nu ne mai trebuie punga pe cap imediat ce iesim din casa, ci numai pe unde e aglomerat: targuri, piete, magazine etc.

      Am cautat (acum) pe internet despre carte. Pare interesanta. La partea cu "rescrierea" trecutului nu am inteles la ce s-ar putea referi pentru ca - in logica lucrurilor - de-ar fi posibil sa schimbam ceva in trecut ar fi schimbat, practic, prezentul (n-am putea potrivi perfect lucrurile). Un exemplu pueril: reusesc sa rescriu ceva din trecut = mut un scaun in mijlocul casei; in prezent s-ar putea sa ma impiedic de acesta si sa ma ranesc.
      Intotdeauna raspunsurile sunt pe aproape, asta-i sigur. 😊 Unele intrebari au chiar mai multe variante de raspuns corecte - care-i raspunsul potrivit pentru persoana X?
      Pastram optimismul! Macar la nivel declarativ - repetand ideea ca pe-o mantra ne si intra-n reflex. 😊
      Multumesc, Suzana draga! ❤️ Weekend frumos iti doresc sa ai si tu! Spor la mandale! 😊 Pupici! 😘

      P.S. Am mai facut cateva mandale! :))

      Ștergere
  5. Very nice and informative post! We have been lock down for 15 days, it will over next Monday. Hope to humanity get rid of this outbreak soon.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you for your appreciation!
      Very unpleasant this lockdown; stressful for many people: little freedom-lockdown; little freedom-lockdown! Infernal!
      I hope the same! An end once and for all of this outbreak! Soon!

      Ștergere
  6. nu trebuie lasata garda jos, pandemia continua

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Clar ca nu. Procesele incepute in multe state nu vor avea ca rezultat, probabil, tragerea la raspundere a cuiva, dar ceva mai mult din adevar tot va fi descoperit...

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.