2022-01-28

Felicitare și mărțișor cu mărgele

Mai e un pic-pic și începe luna februarie. Cât un fulg de nea, atât mai este! A nins în ianuarie, și-a nins frumos, doar că n-am prea avut timp să mă bucur de zăpadă așa cum mi-aș fi dorit. Nici n-am fotografiat ninsoarea/zăpada și nu doar pentru că nu mi-ar fi reușit pozele, dar m-am gândit că iubind zăpada atât de mult să n-o topesc cu dragostea mea fierbinte! 

Un pic de zăpadă tot am adus aici, dar poza este preluată de la Brașov, orașul sufletului meu, un fotograf care arată orașul așa cum nu-l văd în fiecare zi, cum nu l-am cunoscut; într-un fel, orașul s-a transformat sub ochii mei – s-a schimbat în bine, în unele puncte, și în mai puțin bine în altele și foarte rău în ceea ce privește construirea de clădiri pe te miri unde, inclusiv pe dealuri, și tăierea exagerată a copacilor pentru a face loc... asfaltului.

Fotografia este din 21 sau 22 ianuarie.
Acum nu mai e așa de multă zăpad
ă și nici atât de pufoasă – joi a dat și soarele, și-a mai fleșcăit-o.

Pentru un oraș despre care „edilii” spun că îl vor verde se taie cam mulți copaci, se construiește pe cam prea multe dealuri. Oraș verde! Verde de ciudă că nu se mai văd munții din cauza construcțiilor! În fine, trec peste.

M-am luat cu zăpada și orașul și-am uitat de mărțișor și felicitare.

În săptămâna 24 – 30 ianuarie Calendarul ReCreativ este cu felicitări și mărțișoare din mărgele.

Acum... n-aș zice că ceea ce am făcut respectă perfect tema, dar și mărțișorul și felicitarea au mărgeluțe. Altfel nu m-am priceput (și nici nu mai am prea multe mărgeluțe „de nisip”).

Felicitarea e pe carton galben-pai – m-am inspirat după una veche (din colecție) și i-am lipit o margine aurie pe partea din „spate”, care e un pic mai lată decât fața.

Mărțișorul
l-am dorit „buchet de flori” dar a ieșit „ghiveci cu flori”.
Tema pentru săptămâna viitoare ar trebui s-o încep de azi, dar... e sfârșit de săptămân
ă, sistemul de operare (cred că el e cu pricina!) face figuri și mă mișc în blogosferă ca un cosmonaut în nava lui: leeeeentoooo. Sigur! Sistemul de operare și mărțișoarele n-au ni’c în comun, doar că am ceva „restanțe” în vizitele pe bloguri.

Și dacă ceva poate merge prost, de ce să nu meargă?! Mă lasă și mouse-ul: eu clic, el clic-clic! Și-nchid două pagini în loc de una, și alte bazaconii. Pe "șoricel", însă, l-am rezolvat rapid: am inversat funcțiile butoanelor.

28 de comentarii:

  1. Uaaa, Diana, ce frumoasă e felicitarea!! Mi-e dor tare de mărţişoarele şi felicitările vechi, făcute cu suflet. Te felicit!
    Sper să se rezolve şi problema cu sistemul de operare, aici chiar nu mă pricep.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult ca iti place, Potecuta!
      Chiar la "sufletul" din martisoare si felicitari m-am gandit cand Niko a venit cu ideea. 😊
      Cred ca trebuie sa cumpar altul - si cumpararea e cea mai simpla faza. 😊 Cumpar discul si ma uit la el. Poate scap de schimbarea lui pentru ca azi am mai butonat pe ici-colo si se misca un pic-un pic mai repede.

      Ștergere
  2. De ce spui ca n-ai respectat tema? Atât felicitarea cât și mărțișorul au mărgele.
    Mi se par fabuloase amandoua și îți admir rabdarea de a lucra cu astfel de mărgeluțe. Eu am cochetat cu ideea, am incercat odată de mult și gata. La mine margelele se combina cu alte lucruri, dar cred ca niciodată nu devin ele vedeta în crafturile mele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gandindu-ma ca ar fi trebuit sa predomine margelele. 😊 Mie imi place sa lucrez cu ele, dar nu mai am suficiente pentru a face ceea ce chiar stiu sa fac. Nu le insir! Le combin in vopsea pe suport din folie de cupru, apoi le lacuiesc - e un gen de martisoare la care imi place sa lucrez (pe langa cele din piele). 😊

      Ștergere
    2. Sper s[ faci o postare despre tehnica asta de care spui. N-am auzit, iar daca am intalnit n-an stiut ce e.
      PS: esti din Brasov, nu? Eu al luat astfel de margele de la Galeria Crativ cand locuia in Brasov. Inca mai am multe din ele.

      Ștergere
    3. In mod sigur ai vazut martisoare din cele cu vopsea si margelute. Cred ca mai am modelul dupa care am invatat si, poate, vreun martisor facut pe atunci - le fotografiez.
      Da. Pana sa fie G Creativ in BV doar in librarii imi era "teama" sa intru (lasam toti banii); acum mi-e "frica" si de Creativ, ca-s numai minuni acolo! 😊 De acolo am cumparat si eu multe lucruri.

      Ștergere
    4. Creatuv si kaleido. Se lasa cu gaura in buget. Nu mai sunt asa o tentatie acum pentru mine ca numai locuiesc in zona. M-am ales in schimb cu Jumbo. Anul trecut cred ca treceam si saptamanal. Anul acesta am reusit performanta sa intru o singura data si fara prea mari daune la portofel.

      Ștergere
    5. De kaleido nu stiu (si poate e mai bine) 😊 Creativ nu-mi mai e in drum.
      N-am fost niciodata la Jumbo, si mi-am tot propus, si-apoi a dat pandalia peste noi si-am uitat (acum mi-am amintit ca este) 😊
      In magazine ca acestea nu stiu ce se-ntampla! Se-agata marfurile (si) de mine ceva de speriat! 😊

      Ștergere
  3. Nu stiu cum sunt in realitate, dar dupa imagini chiar imi plac foarte mult.
    Eu nu m-am hotarat inca, ceea ce nu e bine, dar nu ma stresez, ca doar le fac de placere si am decis anul asta sa-mi fac eu martisoarele.
    Imi place felicitarea cu atatea margele pe ea. Floricele din buchetel cum au petalele? Adica din ce? Chiar sunt de efect. Felicitari, draga Diana.
    Spor la tot in continuare. Pupici!😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Arata destul de bine in realitate. In poza, "ghiveciul" martisorului nu se vede ca e auriu. Floricelele sunt din plastic - erau agatate intr-un sirag "de vara" pe care-l purtam in timpul anilor de liceu! 😊 Nu sunt, propriu-zis, margele, dar le-am lipit in mijloc margelute. Cred ca acestea sunt facute cu matrita, nu manual, din folii.
      Bine faci ca nu te stresezi! 😊 Pentru mine, "provocarea" e venita la fix - imi elibereaza mintea - iar faptul ca e "tema data" tot de ajutor imi este pentru ca nu trebuie sa ma... "stresez" gandindu-ma ce si cum sa fac. 😊
      Iti multumesc, Suzana draga! ❤️ Spor si tie! Pupici! 😘

      Ștergere
  4. They are beautiful pieces, but here in my city does not compensate to do, the budget is very high, it is much better to buy ready.

    Have a happy weekend.
    Kisses, take care

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you for appreciation.

      I don't know how to make very beautiful cards, but those who know how to create them "are winning", because they give money once - for materials - then some years, for different occasions, they make them. They "win." 😊
      Thank you! The same!
      Happy weekend!
      kisses

      Ștergere
  5. Dar știi că te pricepi! Bravo! Arată super - și felicitarea și mărțișorul. Cât despre zăpadă, ține-o acolo la tine, n-o trimite la București. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Jo!
      O țin, o țin! Dar... Cum fac? Sunt unii in Bucuresti care vor! 😊 Ramane sa sper ca nu locuiti in acelasi sector. 😊

      Ștergere
    2. Păi să vină în vizită la tine bucureștenii care vor zăpadă, nu? Așa e normal. Zăpada la munte! :)

      Ștergere
    3. Haha! Doar la final de saptamana nu se aleg cu nimic iubitorii de zapada.😊
      Si la șes e(ra) normala zapada, in Ro. 😊 Uite-asa, indeplinandu-se unele dorinte, apar... "schimbarile climatice". ;)

      Ștergere
    4. Ceartă-mă, Diana, ceartă-mă. Să știi că eu însămi sunt îngrijorată de seceta asta. :( Mi-am dorit dintotdeauna zăpadă, dar acolo unde este nevoie de ea. Pe câmp! Într-un oraș aglomerat ca Bucureștiul, e nenorocire.

      Ștergere
    5. Sa te cert?! Oooo, nu! 😊 Inteleg prea bine motivul pentru care sunt oameni care nu-si mai doresc zapada - trafic ingreunat, pericol de accidente s.a.m.d. Nu e posibil sa ninga pe campurile de langa orase/sate si in "intravilan" sa nu.
      Ma gandeam la "doua vorbe": 1. Ai grija ce-ti doresti pentru ca s-ar putea sa primesti; 2. Mai multi sunt cei care plang 'ca li s-a indeplinit dorinta decat cei carora nu li s-a indeplinit.
      Evident, nu are legatura schimbarea climei cu dorintele oamenilor dar e o oarecare ironie in aceasta chestiune. 😊

      Ștergere
  6. Uy da un poco de miedo la nieve. Y me gusto la tarjeta. Te mando un beso

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ahora está derretido... Nevó hermosa, cuánto nevó.
      Te mando un beso

      Ștergere
  7. Aveți zăpadă, deci. Ce faaain!
    Felicitarea și mărțișorul ti-au ieșit, cu siguranță, că doar ai experiență. 🙂
    Seară frumoasă, Diana dragă și o săptămână cu bucurie și inspirație să ai! ♥️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stratul e mai mic acum, si inghetat. Mai e in Poiana. 😊
      Iti multumesc si pentru apreciere, Dana draga! ❤️
      Saptamana cu bucurie si inspiratie iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  8. Hei! Am trecut sa-ti urez o saptamana linistita si cu spor la tot. Sper ca esti bine si te gandesti la urmatorul martisor!☺ Pupici. 😘❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Suzana draga! Sunt bine - cel putin asa cred! 😊 Si la martisor ma gandesc, si la citate - inca nu s-au "agatat" idei - le rostogolesc, dar imi cam sunt abatute gandurile de la ce vreau sa le concentrez.
      Pupici! 😘 ❤

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.