2016-06-24

Ploaie de mai. Reflexii in oglinda

Unul dintre cele peste 40 de giratorii şi giraţii din Braşov (Livada Poştei) – cele mai multe din ţară, şi mai urmează vreo şase…!! Decât să devasteze o stâncă împădurită pentru a fluidiza circulaţia în Centrul Vechi, mai bine giratoriile acestea deloc prietenoase cu pietonii.
Foto preluata de la Braşov, orasul sufletului meu.
Postare pentru Reflexii in oglindă.

10 comentarii:

  1. Racoriti de ploaie.
    Numai bine si un weekend minunat iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Iulisa!

      Daaaa... Zvonistica zice ca urmeaza si zilele acestea ceva ploaie. :)
      Iti doresc un weekend cat mai frumos!

      Ștergere
  2. Ploaia de azi din Bucuresti a durat vreo 5 minute. Noroc ca datorita norilor s-a racorit un pic. Ieri la ora 22 erau 30 de grade. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In cazul meu, cu cat e mai mare temperatura aerului cu atat parca mi-e mai bine. :) Dar o ploaie din cand in cand e perfecta! Dusul naturii e esential! :)

      Ștergere
  3. Vad ca v-ati racorit un pic! Sper totusi sa fi fost o ploaie cu masura!
    Habar nu aveam ca pe acolo sunt atatea sensuri giratorii. M-ar cam ameti un pic.
    Un weekend minunat, draga Diana. Sa realizezi tot ceea ce ti-ai propus!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca nu, dar asteptam in seara aceasta sau maine (poza e facuta in luna mai).
      E si un giratoriu dublu... sunt si giratorii "turbo", sunt si giratorii cu un singur "cerc", unde e inghesuiala ca la balamuc la orele de varf si un autobuz se incadreaza greu in banda ingusta, iar o masina de pompieri si mai greu... Pentru trecerile de pietoni trebuie sa mergem pe jos o multime de metri, si strazile sunt largi... soferii nerabdatori... si pentru ca au fost multe accidente (intre pietoni si masini, mai putine intre masini de cand cu giratoriile) au plantat "opritoare" la cele mai multe treceri pentru pietoni si e nasol pentru masini... Eh! :)
      Multumesc, la fel, Suzana draga! Ziua a fost una buna-buna (la final am ratat ceva, dar nu e mare lucru). :)

      Ștergere
  4. După zilele extrem de toride din această săptămână, deja ne e dor de puțină ploaie liniștită și răcoritoare. Nu vijeliile pe care le-am văzut prin alte părți...
    Weekend frumos și liniștit, dragă Diana! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi buna o ploaie calma, dar... "amenintarile" sunt cu vijelia si descarcarile electrice. Ar fi superb si asa, de n-ar fi atat de distrugator. Ne-au pacalit iar: au zis ca ieri ar fi trebuit sa ploua - dar ploaia s-o fi razgandit. Neserioasa! :)
      Multumesc, Alex. Sa ai un weekend minunat, iti doresc cu drag!

      Ștergere
  5. Deci, e bine că sunt giratoriile alea sau nu?!

    Săptămână cât mai reușită, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La ore de varf sunt incarcate si astepti la uneleeee... Iar pentru pietoni e un calvar (mai ales cand ploua sau e frig si gheaţă)! Trecerile pentru pietoni sunt la distante destul de mari (si la cca 100 m) = pietonul parcurge cel putin 200 m in plus cand vrea sa traverseze un bulevard (o intersectie) si cam alearga pe trecere, pentru ca nu toti soferii au rabdare, iar unele strazi au si cate 4 benzi pe sens. Poluarea nu mi se pare a fi diminuata, pentru ca tot aceleasi emisii de gaze sunt si cand "manevrezi" sa intri in giratoriu. Rondurile au o raza prea mare (ocupa spatiu aiurea, dar sunt decorate cu cele mai scumpe panselute din lume!) si unele sunt prea inalte (cu borduri din belsug) si vizibilitatea nu e tocmai ok...
      Am uitat "concluzia": mie nu mi se par ok, pentru ca sunt in zone cu trafic pietonal intens si nici nu fluidizeaza circulatia asa spectaculos cum zic unii - a scazut numarul accidentelor intre masini si a crescut cel intre pietoni si masini. Unii soferi zic ca-s bune, altii ca nu-s. Pietonii zic ca nu sunt bune.

      Multumesc, Zina. Si tu sa ai o saptamana frumoasa!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.