2017-09-14

Codul 100 - cugetări

100 Code (The Hundred Code) este un serial coproducţie, in care un detectiv american, Tommy Conley (interpretat de Dominic Monaghan) soseşte la Stockholm pentru a-i ajuta pe politişti (mai mult pentru a-i convinge) că au de-a face cu un ucigaş in serie (internaţional) care vizează tinere blonde cu ochi albaştri pe care, după ce le ucide, le aşază lângă o apă, între asfodele (floarea e considerată, in unele credinţe populare, simbol al vieţii de după moarte).
Americanul trebuie să facă echipă cu politisţul suedez Mikael Eklund (Michael Nyqvist) care şi el se arată sceptic in privinţa existenţei acestui presupus ucigaş in serie care ucide la interval de un an. Cei doi detectivi nu prea se suportă reciproc şi fiecare are de luptat cu demonii proprii.

Serialul este interesant, dar am văzut multe mult mai bune. Ce mi-a plăcut este că fiecare episod are ca titlu o “maxima”. Nimic original, fiecare episod din serialul “Minţi Criminale” începe tot cu o maximă. In Minţi Criminale (Criminal Minds) cele mai multe dintre cazurile prezentate sunt reale – adaptate, totuşi, pentru a “prinde la publicul amator”; poate cu maxime încep şi alte seriale sau filme.

Am terminat cu introducerea şi am ajuns la ce mă interesa de fapt: citatele, pentru că îmi plac, intrând in categoria citate favorite. Pentru că nu e luni, şi pentru că nu am răbdare până luni, le notez aici, pentru mine şi pentru cine mai e interesat.
₪₪₪
Mizerabilii sunt suflete fără curaj, cei care au trăit in ignominie şi fără glorie. (Dante)

Cel care are un pentru ce care să-i dea un scop poate trăi cu orice cum. (Nietzsche)
Cei mai puternici abordează pericolul şi joacă zaruri cu moartea. (Nietzsche)
Speranţa e cea mai rea dintre rele, prelungeşte chinurile omului. (Nietzsche)

Începe cu începutul, spuse regele, şi continuă până la sfârşit, apoi opreşte-te. (Lewis Carrol)

Nimic nu e atât de frumos încât să nu fie urât in anumite situaţii. (Oscar Wilde)

La prima vedere, începutul păcatului este indiferenţa. (Henry David Thoreau)

In faţa durerii nu există eroi. (George Orwell)

Durerea e cea care îţi sparge carapacea ce îţi îngrădeşte înţelegerea. (Khalil Gibran)

Nu cred că am iubit vreodată pe cineva care mai târziu să nu mă trădeze. (Albert Camus)

Linia care desparte binele de rău intersectează inima fiecărui om (Alexandr Soljeniţîn)

8 comentarii:

  1. Eu în general nu ma prea uit la tv si absolut de loc la seriale ... îmi pare timp pierdut! Criminal minds, este si pe aici, dar ...
    Citatele sunt foarte faine, dar uneori le evit, sunt prea dure si te împing cu nasul în lumea reala... hai sa vism azi! :))
    Iti doresc o zi minunata (pe tocuri!) Hahahaha..
    Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Televizorul a devenit pentru mine piesa de mobilier, in general (mai urmaresc o singura emisiune, din cand in cand). Nu urmaresc seriale la TV! :)) N-am rabdare nici de pe o zi pe alta, dar de pe o saptamana pe alta! Sa nu mai zic de reclame! Online le vizionez, si vad cate episoade pot. :)
      Cu placere imi fac timp pentru visare! :)
      Multumesc, Ella draga! Nu-nu-nuuuu! Pe tocuri nu! :))
      Seara frumoasa sa ai! Pupici! <3

      Ștergere
  2. Pot sa marturisesc ca de cateva luni de zile televizorul a ramas inchis si pe cuvant ca nu imi lipseste. Radioul e suficient. desi si el trece de multe ori pe langa mine. Nu stiu serialul.
    "Speranţa e cea mai rea dintre rele, prelungeşte chinurile omului" ? (Nietzsche) Ca tot am avut o postare cu el, acest citat nu l-am gasit. Nu l-am atras... :D Si chiar nu il simt corect. Viata ar fi naspa rau de tot, daca nu am crede in solutii-miracol. Si uneori chiar se produc. A te pronunta atat de categoric, e ca si cum tu insuti ai o problema! Si poate chiar a avut!

    O zi senina, draga Diana! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imediat se implinesc 3 ani de cand la TV ma uit doar din cand in cand, atunci cand sunt undeva unde-i un TV deschis (o singura emisiune mai urmaresc, dar tot din cand in cand: Starea Natiei).
      "100 Code" nu stiu daca a fost la TV... Oricum, tot online l-as fi urmarit pentru ca nu am rabdare altfel... :)

      Dragul de Nietzsche avea multe probleme. :) Totusi, intr-o oarecare masura are dreptate. Sunt prea multi oameni care spera sa obtina ceva ce nu pot obtine - si tot spera, si se chinuie, in loc sa schimbe macazul si sa gaseasca altceva, sa nu treaca viata pe langa ei. De exemplu, o persoana care tot spera ca icsulescu isi va revarsa dragostea asupra sa nu face decat sa-si lungeasca chinul si - probabil - sa treaca pe langa ceva cu adevarat valoros asteptand un miracol (nici nu cred ca ar recunoaste un miracol daca-i o perosna obsedata de o singura speranta/dorinta). :)

      Multumesc, Suzana draga! O seara minunata iti doresc sa ai! Pupici! <3

      Ștergere
  3. DAAAA... La Starea Natiei ma uit si eu! :)))
    Ai vazut aseara noua melodie? "Zapacito"!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Opriti România, vreau sa cobor!"
      Am vazut inregistrarea. :)
      "Zapacita" e una dintre cei mai incapabili politicieni români cu raspunderi ministeriale. :(

      Ștergere
  4. Bune citatele alese...real de bune!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.