2018-11-09

Năluca din pădure (tema 195)

De când venise toamna, şi frunzele căzute ale celor mai mulţi copaci din pădure formaseră un covor foşnitor pe pământul reavăn, gnomii din căsuţa ca o ciupercă aveau aproape zilnic discuţii in contradictoriu.
Unul dintre ei susţinea că o zână a ales să poposească in pădurea lor, ceea ce pentru ei nu era bine, chiar dacă in trecut zânele şi gnomii s-au ignorat reciproc. Toţi patru ştiau că zânele, din cauză că oamenii au început să-şi facă râu unii altora, să facă râu naturii şi animalelor, au ales să plece într-o altă dimensiune, una in care oamenii să nu le poată ajunge, şi îşi mai făceau simţită prezenţa foarte rar şi foarte scurt, cu vreo ocazie deosebită. Poate că acum s-au răzgândit şi vor să revină, să trăiască printre oameni, iar aceasta care strălucea in pădure era o iscoadă.
In unele zile au vâzut şi ceilalti trei strălucirea care venea dinspre marginea pădurii - ziceau că sunt razele Soarelui, dar niciunul nu avea curaj să se apropie de sursa acelor raze. Până într-o zi când cel mai bătrân dintre ei a hotărât să rezolve misterul. A pornit curajos, pitindu-se cum putea, deşi ştia că zânele îl pot simţi. Avea cu el un clopoţel din aur din care suna din când in când, să ţină zâna la distanţă.
Cei rămaşi in pragul căsuţei au auzit la un moment dat un glas al cuiva care râdea in hohote. S-au privit miraţi, dar nici n-au apucat să clipească şi cel plecat era lângă ei. Căra pe braţele-i mici un obiect strălucitor in formă de peşte. Au privit cu ochii măriţi acel peştişor strălucitor care părea făcut din aur. Nu era aur, era un metal strălucitor din care cineva făcuse o nălucă, o nadă pentru prins peşti răpitori! Şi acel cineva - sau poate vreun copil - s-a distrat agăţând in copaci mai multe năluci. Când frunzele au început să cadă,  nălucile aurii reflectau razele soarelui şi străluceau puternic in contrast cu umbra pădurii, speriind gnomii.
₪₪₪
Tema propusă de Eddie pentru Jocul celor 12 cuvinte: Năluca din pădure. Fotografia e preluată de pe blogul lui Eddie, Cartim.

10 comentarii:

  1. minunata poveste! repet, si pe aceasta o voi citi nepotelelor inainte de culcare, cand in curand, vor veni sa petrecem un weekend impreuna. Diana draga, ai putea scrie un volum de povestioare pentru scolari si prescolari - ai mult talent.
    Pupici si imbratisari, de la trio pentru trio. Un start bun in weekend sa aveti 😘😘😘💕💕💕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Carmen draga! <3
      Mi-ar placea sa pot scrie povesti pentru copii dar stau cam rau cu inspiratia - acum nu stiu ce am! :)) De cand am vazut postarea - la Poteci de dor - cu animalute "sculpatate" din fructe si legume o tot tin intr-o poveste. :) Si nu doar pe blog. Ieri seara le-am zis celor prezenti ceva de genul: "Si-acum haideti la mancare, toti-toti in fuga mare! Nu mancati prea gras, copii, c-o s-aveti colaci hazlii". Si-i dau tot asa, de ceva timp. M-am ţiblit!
      Imbratisari si pupici cu drag, de la noi pentru voi! <3 Weekend minunat s-aveti! :)

      Ștergere
  2. Hello dear Diana!
    Such a lovely storie!
    I really enjoyed reading in!
    Like the way you matched the words in the story!
    Well done! Have a lovely day and a happy weekend! Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello dear Dimi!
      Thank you! Glad you like - it's a great compliment to me.
      Wonderful weekend I wish you! Hugs!

      Ștergere
  3. Haaaaa! Ce tare, ce tare! Ce idee ingenioasa ti-a venit! Habar nu aveam ca naluca se spune si la nada pentru pesti. ;))
    Mi-am amintit brusc de The Village. Filmul acela e... ceva deosebit.
    Pupici cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ideea cu nada a venit brusc - inverteam frazele tot gandindu-ma care sa fie naluca si... mi-am amintit ne naluca pescarilor (mi s-o trage de pe vremea cand mergeam - un fel de a spune - la pescuit). :)
      Am cautat acum pe net, sa aflu daca am vazut sau nu filmul - nu l-am vazut, dar o sa-l caut (poate e online) pentru ca am citit si distributia si am vazut catva secvente. Ma mir ca mi-a scapat. :)
      Pupici cu drag! <3 Un minunat sfarsit de saptamana iti doresc!

      Ștergere
  4. Vezi, d-aia este bine sa mai studiez dictionarul. Nici eu nu stiam de acest sens al cuvantului. Tare de tot!
    Poti crede ca nu am fost niciodata la pescuit? Dar avem acasa luata o undita, in caz ca ne hotaram!
    Mi-a placut! Tu ai mai multe sanse sa vezi vreo zana, cu padurile de pe la voi! :)
    Weekend placut, Diana draga! Pupici!<3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te cred! :) Practic, nici eu n-as putea spune ca am pescuit, dar am stat cu batu'n balta. :) Am si prins ceva... Apoi m-am "lasat" de tot. Am si undite! Le-am primit dupa ce m-am "lasat". :)
      Oricum, nalucile pescaresti nu ar scanteia atat de puternic - dar asta-i fain la povesti: putem fabula. :)
      Mai repede intalnesc ursul! :)
      Multumesc, Suzana draga!
      Weekend minunat iti doresc! Pupici! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.