2018-11-29

Jandarmii înlocuiesc poliţiştii, in bancuri

După intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august 2018 bancurie cu ei s-au inmultit ca ciupercile după ploaie. Nimic nu e amuzant in cazul protestului din zece august 2018, când jandarmii s-au întrecut in abuzuri; glumele sunt... dulci-amărui.
Știi de ce nu merg jandarmii duminica la biserică? Că nu-i lasă popa să bată clopotele.
Zilele trecute a fost sfinţită “catedrala cheltuirii banilor publici” şi jandarmii stăteau de pază pentru ca oamenii să nu se calce in picioare şi să nu iasă din îngrădire nici macar pentru a merge la toaletele ecologice. Să stea acolo, să dârdâie de frig, pentru că in catedrală erau cei vreo 2000 de invitaţi ai patronului BOR.
Or fi fost supăraţi jandarmii, pentru că n-au fost lăsaţi să bată clopotul care a făcut să vibreze ferestrele imobilelor din zonă, şi s-au răzbunat pe curioşi?
Știi de ce în casa unui jandarm ceasul niciodată nu bate ora exactă? De frică.
Prin anii 1990, o femeie dintr-un bloc de locuinţe a sunat la numărul de urgenţă pentru că un bărbat beat spărgea geamurile uşii de la intrare in bloc şi făcea tărăboi la ora patru dimineaţa. A fost direcţionată spre secţia de poliţie unde e arondat cartierul, de acolo i s-a spus să sune la jandarmi;  când a răspuns dispecerul de la jandarmi - era deja ora 5 dimineaţa - i-a spus femeii: Doamnă, dumneavoastră ştiţi cât e ceasul? Şi gata. Jandarmii n-au venit, tipul beat s-a săturat de spart geamuri şi a plecat.
Știi ce fel de firmă îşi face un jandarm când ajunge pensionar? Una de bătut covoare.
Știi ce se întâmplă dacă te bate un jandarm pe umăr? Ți-l rupe.
Știi ce face un jandarm când nu bate pe nimeni? Bate pasul pe loc.
Cum scot ţăranii din Pungeşti unt de pe urma Chevron-ului? Dau laptele la jandarmi, la bătut.
Date fiind aptitudinile certe de care au dat dovadă in domeniu, Chevron va folosi jandarmi in procesul de fracturare pentru extragerea gazelor de şist.
Poza jandarmului şezând cred că e deja cunoscută. Momentul a fost imortalizat, după miezul nopţii, in timpul potestului din 10 august, de Dragoş Sasu, jurnalist la “Libertatea”, aproape de clădirea BRD din Piaţa Victoriei..

10 comentarii:

  1. Nu stiam ca sunt subiect de glume.Pana acum ceva ani,ii priveam ca niste persoane supuse,serviabile,acum "carte multa nu se cere,prost sa fi ,sa ai putere".nu? O seara buna si un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum altfel ar putea fi "pedepsiti" cei care folosesc forta fizica in exces? :) Transformandu-i in personaje de banc.
      Cam asa ceva... :( Si pentru ca ai amintit de carte, e si o poanta despre educatie si jandarmi: Taranii din Pungesti au mai multi dinti decat ani de scoala au jandarmii" (in Pungesti se exploateaza gaze de sist si se pare ca poluarea a atins un nivel mare) :(
      Si un banc despre politisti (valabil, probabil, si pentru jandarmi):
      Test de perspicacitate pentru politistii din toata 'ara. Proba eliminatorie: se distribuie fiecarui politist 3 forme geometrice: un patrat, un triunghi si un hexagon. Alaturi sunt negativele formelor. Proba consta din introducerea fiecarei piese la locul ei.
      Rezultatul: 93% tampiti si 7% puternici!

      Multumesc, Flori! Noapte buna si weekend placut iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  2. 7% puternici :))))
    :( nu vreau sa mai aud de poluare. Am semnat o gramada de petitii si a fost in zadar. nu mai pot ei de faptul ca sunt in afara legii.

    oricum, bancurile sunt bune, ne mai descretim un pic fruntea cu haz de necaz

    Pupici :*

    ps: care e faza cu scaunul? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand am auzit prima data bancul cu "puternicii" (cu multi ani in urma) nu m-am prins din prima! :)) Si nici n-am visat sa devin politista! :)
      Petitiile nu au forta - dupa ce sunt adunate semnaturile urmeaza o adevarata lupta pentru a obtine un rezultat pozitiv. Sa formulam petitii pe care se le semneze foarte multi oameni este simplu; mai greu e de "pus presiune pe factorii de decizie".
      Cativa huligani incendiasera mai multe ghivece de pe terasele restaurantelor si o trupa de jandarmi s-a dus si i-a fugarit, incercand sa-i prinda, probabil. Cand s-a ordonat retragerea au ajuns acolo, unde scaunele unei cafenele erau imprastiate pe strada si pe unul dintre ele sedea jandarmul in cauza, cu un tub cu gaz lacrimogen, zice autorul fotografiei, aici:
      https://www.libertatea.ro/ultima-ora/povestea-din-spatele-fotografiei-virale-cu-jandarmul-care-sta-pe-scaun-2366353

      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  3. Hello dear Diana!
    Very interesting post and article!
    Here it’s very difficult to find a policeman,and we have a lot of criminality.
    But if you go to The Netherlands you can see every 10 minutes a policeman.
    Thank you for sharing! Have a lovely day and a happy weekend! Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello dear Dimi!
      Thanks for appreciation.
      Here's the same thing: no policeman on the street! Infrequent, one or two in the city center.
      In The Netherlands, and other countries like this one, the respect for the safety of citizens is a priority.
      Thank you! I wish you a lovely weekend! Hugs!

      Ștergere
  4. Pe de o parte am un puternic sentiment de ... nici nu stiu cum sa-l numesc ... ura ? frustrare? sau dezamagire... nu stiu. Am scris si eu si nu doar despre jandarmi. Ei au fost - la momentul 10 august - "mana" puterii care incerca sa sugrume strigatul de revoltaa catorva jdemii de oameni. Nu pot sa-i blamez, dar nici nu-mi place de ei.

    Bancurile aparute pe seama lor ne sunt specifice noua, romanilor. Ca asta facem, mioritic, de 2000 de ani : haz de necaz.

    tu...ce alegi ? :D :D miting sau parada ? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Azi simt foarte putin acel sentiment care ar trebui sa ma anime... Ma simt ca si cum as merge la ziua de nastere a unei persoane care-mi este foarte draga dar despre care stiu ca nu mai are mult de trait si mi-e, asa, nu stiu cum, sa-i urez la multi ani! :)
      Din fericire, nu tuturor jandarmilor li se altereaza creierul de la nivelul crescut al adrenalinei (de frica sau din alte motive). Cum sa nu-ti placa de ei?! Nu-ti plac testoasele?! :)
      E bine sa facem haz de necaz, dar sa mai si incercam sa miscam lucrurile - toti! Cu pic, pic... se gaureste cea mai dura stanca.

      Ștergere
  5. romanul a facut din totdeauna haz-de-necaz, aceasta l-a sustinut speranta, atunci cand a crezut ca nu mai poate rezista... Bancurile cu jandarmi nu-mi sunt cunoasute si desogur, pentru ca sunt legate de fapte reale - pe care nu le prea cunosc, nu le "gust"... E trist sa aflu ca in Romania înca nu e bine!
    te pup samriteana mea draga! un weekend linistit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eee! In toate bancurile cu politai pe care le stii inlocuiesti "politist" cu "jandarm". :)
      Pe aici, din cand in cand e bine - apoi vine o perioada ca asta, de "comunism cu faţă umană" si cadem iar in "depresie"... Sa stii ca nu e bine si din cauza unei majoritati care... nu citeste carti pentru ca e... pierdere de timp! Exista o multime de oameni care zic ca e bine ca centenarul Romaniei si Ziua Nationala a Ro sa fie sarbatorite separat! (intrebarea a fost pusa in gluma, dar raspunsurile arata nivelul la care suntem). :(
      Un banc cu "militieni", devenit cu "politisti" si potrivit pentru jandarmi:
      Un tip iese dintr-o sectie de militie schiopatand si icnind. In drum, un alt tip, cu o hartie in mana, il intreaba: - Nu va suparati, stiti unde se bate la masina? - Nu stiu, dom'le; pe mine m-au batut manual.

      Multumesc, Carmen draga! Weekend frumos iti doresc sa ai! Imbratisari si pupici cu drag, de la noi pentru voi! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.