2018-11-22

Un boboc din politică supărat

Acum două zile (marţi, 20 noiembrie), mare gălăgie mare! Şeful statului a refuzat să-i de-a jucăriile unui băiat. A refuzat să-l lase să-şi facă de cap pe terenul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. 
Ce face tânărul Ilan Laufer?! Dă cu băţul in baltă. Iese cu declaraţii publice care se doresc incendare (nucleare! cum mai zic şi scriu unii pe la TV când vor să anunţe un mare fâs). Şi zice, între altele: Îl rog să aibă curajul să spună care a fost motivul real pentru care m-a respins, mă refer la cel religios şi faptul că sunt evreu [...] Ceauşescu a vândut evrei. Azi, am certitudinea că şi Iohannis a vândut un evreu român. Nu ştiu cui, nu ştiu pe câţi bani. [...] Refuzul preşedintelui Iohannis în ceea ce mă priveşte este un nou act de antisemitism şi vreau să atrag atenţia asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat, în ultimul an, preşedintele Klaus Iohannis. (v. mediafax si digi24)
Şi mai zice, că are de unde, despre cum a încercat şeful statului să saboteze relaţiile dintre România şi Israel, despre cum a comandat dosare penale şi altele.
Ar putea fi posibil ca tipul să fi făcut o încercare disperată de a se acoperi, şi de a putea arăta cu degetul: Răzbunare! Imi vor face dosar penal! Veţi vedea! (el fiind acuzat că, alături de fosta nevastă a afaceristului Adamescu, ar fi fraudat magazinul Unirea din Bucureşti).
Discursul integral
https://www.youtube.com/watch?v=wS4eLPDdQcs
(pe la minutul doi scapă hăţurile)
Nu poate rămâne tăcut: dl. Teodorovici, de la Finanţe: Ar fi de bun simţ ca domnul preşedinte să răspundă acestor acuzaţii, destul de grave. Până acum, astfel de acuze aduse unui preşedinte de stat n-au mai fost făcute. Sunt extrem de grave. Dacă ele se confirmă, sunt conotaţii dincolo de graniţele acestei ţări. Deja suntem, fără să vrem, parte dintr-o dispută la nivel internaţional, se duce dincolo de graniţele acestei ţări, a afirmat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, într-o emisiune la TVR, potrivit Mediafax.
Şi mai are, şi el: Domnul preşedinte dovedeşte, foarte clar, cu intenţie sau fără sau din neştiinţă sau alte cauze, că dă peste cap agenda întregii ţării, fâcând astfel de respingeri, la propuneri pertinente ale Partidului Social Democrat de schimbare a unor colegi miniştri, fără să argumenteze, dincolo de decizia Curţii de a face acest lucru, moral faţă de votul dat de români, pentru partid, pentru alianţă, pentru Guvern. (v. revistapresei.hotnews)
Dă peste cap agenda întregii ţări? Nu ştiam că ţara vrea ceea ce i se întâmplă. Fie ca el, dar… care agendă?! Aia in care măresc salariile micşorându-le?! Aia in care construiesc cale ferată pentru trenuri de mare viteză când pe cele mai multe poduri (şi nu numai) trenurile merg cu 5 km/oră, să nu se prăbuşească? Aia in care scrie că in mandatul acesta vor ridica 2500 de şcoli şi grădiniţe şi au construit vreo 3 in doi ani? Agenda in care scrie că vor ridica opt spitale regionale şi abia au început studii de fezabilitate pentru unul? Agenda in care şi-au notat schimbarea legilor penale pentru a ieşi cât mai mulţi infractori şi a intra cât mai puţini la închisoare?! In Alba Iulia (17 noiembrie) o tânăra a fost atacată violent şi jefuită de un recidivist condamnat pentru fapte asemănătoare (inclusiv o tentativă de viol) şi care, in 2017, a făcut cerere de liberare condiţionată, fiind eliberat in septembrie a.c., beneficiind şi de prevederile legii privind recursul compensatoriu (adică, ar fi primit compensaţii - despagubiri, altfel spus, sau liberare înainte de termenele legale - pentru că a fost deţinut in condiţii improprii) - dispoziţie introdusă recent in codul penal, conform “agendei” despre care vorbeşte dl de la Finanţe. (v adevarul.ro)
Preşedintele a răspuns “acuzaţiilor destul de grave”. A dat un comunicat in care scrie, între altele: Referinţele la antisemitism şi nazism în disputa politică sunt iresponsabile şi denotă grave carenţe de educaţie, cultură, diplomaţie şi istorie. Relativizarea antisemitismului reprezintă o acţiune periculoasă care poate genera manifestări antisemite şi discriminatorii şi poate incita la ură.
Şefa guvernului şi şeful partidului din care face parte bobocul supărat s-au delimitat de afirmaţia acestuia. Altfel spus, bobocul e singur.
Fostul multe Ponta nu poate sta deoparte şi iese cu declaraţii despre faptul că Laufer s-a lăsat manipulat de Codrin Ştefănescu, un fost colaborator al lui Vadim Tudor (C. Ştefănescu şi Olguţa Vasilescu au fost membri in Partidul România Mare). Cică, zice Ponta, acest tip Ştefănescu i-ar fi scris discursul bobocului. (v. digi24) Ştefănescu, însă, nu-l sprijină pe boboc in apariţia lui publică.
No! Cred că unii nu ştiu cum să mai găsească scuze - pentru că nu sunt capabili să realizeze ceva concret, benefic poporului… 
Fapt divers
Ilan Laufer declară in discursul său că s-a născut in Bucureşti, dar… Pe la începutul anului 2017, două publicaţii israeliene online scriau despre el că s-a născut in Rishon LeZion si a ajuns in România pe la începutul anilor 2000, când tatălui său i-a fost oferit un loc de muncă aici, şi a devenit un businessman de succes, fiind numit secretat de stat.. (v.digi24 pentru amănunte).

12 comentarii:

  1. Ce ți-e și cu bobocii ăștia!
    Zi frumoasă, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Sunt voci care sustin ca exista anumite "varste de prag" - una ar fi intre 30-40 de ani; bobocul s-o confrunta cu vreo criza existentiala. :)
      Multumesc, Dana! Zile senine iti doresc, cu drag!

      Ștergere
  2. E atat de multa prostie in partidul asta care acum e la guvernare, incat nu te mira asemenea declaratii. Pentru ca atunci cand esti prost, in loc sa te duci sa inveti, te-apuci sa dai declaratii de-astea !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e multa incultura... Parca a tunat si i-a adunat. Relitatea este ca numai oamenii inculti (semidocti etc.) si ahtiati dupa bani (cu orice pret) si putere pot fi atat de usor manipulabili si sunt asi in "atacuri la persoana". :(
      Multumesc pentru vizita! :)

      Ștergere
  3. iti sta mintea-n loc! zau asa... Incredibil ce citesc aici, Diana draga. Pacat ca, asa cum zici si tu, in loc ca politicienii sa se ocupe de lucruri serioase din bogata "agenda de lucru", provoaca asemenea scandaluri.
    In continuare, iti doresc o saptamana fara evenimente neplacute. Pupici si imbratisari de la trio pentru trio 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar ca da! E incredibil cat de usor pot arunca unii prostiile! Dupa ce baiatul acesta si-a tinut "discursul" a fost "bombardat" cu fel si fel de "neplacute" - nu e firesc sa se intample asa ceva, e drept, dar cand spui prostii trebuie sa te astepti la reactii pe masura (si el se plangea!)
      E ceva de speriat ce se intampla!
      Multumesc, Carmen draga! In plan personal am fost scutita de neplaceri majore in ultimul timp, dar altfel... ziua si tampenia. :)
      Imbratisari si pupici cu drag de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
  4. Hello dear Diana!
    Great article! I hope there will be a good man leading your beautiful country!
    I don’t believe in politicians,or at the TV news propaganda!
    Thank you for sharing! Have a nice evening! Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello dear Dimi!
      Thank you!
      I love the country, I love people but I'm sad when I think of politicians. Could be very good here but with such people in the lead...
      Me neither! I don’t believe in politicians, but it depends almost everything on them. I'm trying to stay away from news propaganda but sometimes... the news comes to me.
      I wish you a lovely weekend! Hugs!

      Ștergere
  5. Ohhhh.. lasa ca ii trece ! Poate ajunge europarlamentar ceva daca nu a fost inca :))) (umor negru).
    Pupici si de la Kouki!!! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu zi de doua ori! :)) Sunt aproape sigura ca-i gaseste sefu' alte jucarii.
      Pupici! si pentru Kouki! <3

      Ștergere
  6. Ai un stil...:)) Toti din partidul asta sunt asa dobitoci? Ar trebui premiat, primul partid care a strans laolalta prostii din toata tara:) Mai ramana sa vina Tepes sa le puna de-un gratar:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha! :)) Ar fi fain sa se adune acolo toti! Am sti unde-i gasim, sa ne ferim de ei. :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.