2018-11-20

Grija edililor pentru cetăţeni

Acum vreo lună, pe un post tv local, am auzit o informaţie data de purtătorul de vorbe al primăriei: pe bulevardul 15 Noiembrie, între clădirea tribunalului şi unul dintre sediile ANAF au pictat o trecere de pietoni pentru a asigura traversarea cetăţenilor care au nevoie să plătească taxe de timbru şi altele cerute pe la instanţele de judecată. Au grijă ca cetăţenii, să traverseze in siguranţă. La cateva sute de metri e o intersecţie semaforizata şi mult mai aproape e un pasaj subteran, dar oamenii scurtau drumul pritr-un parculet neamenajat. Si acum, trecere pentru pietoni! De ani şi ani de zile traversau oamenii ilegal pe acolo şi, in sfârşit, edilii s-au gândit la ei. Mi-am zis in gând: in sfârşit, o chestie deşteaptă pentru cetăţeni.
Zilele trecute ajung in zonă, pe jos, şi lângă noua trecere pentru pietoni, in locul părculeţului neamenajat cândva, se întinde o maaaare parcare. Pe gard scrie: “Parcare privată a…” (numele unei companii care-şi are sediul fix peste drum de parcare). Ahaaaa! Asta era, de fapt, grija edililor pentru cetăţeni: angajaţii companiei să nu facă un ditamai ocolul prin pasaj. Cele mai multe sunt maşini de serviciu, e drept, şi înainte vreme ocupau străduţa unde se află sediul.
Acum, să nu fiu cârcotaşă (până la capăt): n-au pictat ei acolo trecerea de pietoni pentru binele cetăţenilor dar e utilă şi acestora.
De ce am scris aceste rânduri? Mă deranjează ipocrizia, mai ales când vine de la autorităţi. Auzind ştirea şi nevâzând care-i treaba in teren chiar m-am gândit că le-a păsat de cetăţenii care de ani de zile treceau ilegal alergând ca iepuraşii de câmp. Nu i-a durut de cetăţenii care au treabă sau locuiesc in zonă, dar cu ocazia aceasta primarul şi ai lui speră să mai câştige ceva capital electoral.

4 comentarii:

  1. Uite de-aia nu mi-a parut rau cand am fost nevoita sa renunt la PR si publicitate...
    Apropo.. azi am zarit doua stiri pe telefonul lui Mama (cand vrei sa dai search pe google iti baga stiri automat) prima era cu o poza cu Hrusca (ca si cand ar fi murit... (era vorba de altcineva) -site cu pretentii cica (parca ezilei sau ceva de gen) si a doua era despre o banconta care se retrage si puneau imagini cu cea de 50 de ron parca de am facut cu inima si alta nu. Cand colo era vorba despre 500 de euro (din fericire nu am asa ca o pot retrage linistiti de la anu'.. ha ha ha).

    Ah la noi s-au gandit sa largeasca strada... au taiat o bucata de trotuar. Si daca pe o mica portiune e irelevant, pe restul mai au putin si ajung sub balcoanele oamenilor. O bucurie - sa tot aerisesti cu noxe proaspete. Pentru ca nu stiu cum, dar in ultimul timp s-au imultit masinile astea de polueaza la greu (pe motorina mai ales) ca ciupercile dupa ploaie...

    Si cam atat de pe frontul de sud. Daca nu pun la socoteala cele doua bucati cu armatura de fier pe care le-am vazut azi si care sper ca nu erau grinzi.. hahaha)
    Pupici cu drag :)!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am observat si eu ca in ultimul timp au o noua tactica de a atrage cititorii pe diverse siteuri. De curand am citit o stire" Mihai Constantinescu a murit". Sa-mi stea ceasul! Deschid urgent pagina, desi era un "ziar" online (care apare si tiparit), o chestie pe care o ocolesc obligatoriu - si ce vad?! Ceva de genul: jurnalistii nostri au constatat ca unele fituici (!!!) dau aceasta stire. Noi va anuntam ca nu este adevarat, M.C. traieste! (citat aproximativ) Astia ar trebui amendati! Iar daca nu sunt amendati macar sa nu mai acceseze oamenii siteurile lor! Dupa vreo doua fumigene, gata! Sa nu-i mai citeasca! Exista un cod deontologic al jurnalistilor! Of!

      Au innebunit aia de la voi?!! Li s-a permis?! Stiu ca undeva intr-un cartier rezidential nou pe pe langa Bucuresti (poate ca si prin alte parti) au facut parcari la doi metri de geamurile oamenilor care locuiesc la parter, dar erau gata facute si cine a vrut sa cumpere a stiut ce face... Dar sa modifice astfel o zona, sa-i oblige pe oameni sa aeriseasca direct in teava de esapament parca e prea mult!! Si la noi la bloc au visat unii sa se faca parcari la 2 m de bloc - fix sub balcoane - dar s-au impotrivit oamenii; la un alt bloc, din alt cartier, la fel - si au renuntat la idee (cel putin deocamdata) :(

      Ups! Nu ma pricep la constructii dar din ceea ce-am mai auzit, citit, vazut betonul armat se foloseste mai mult in structuri - mai mari sau mai mici - de rezistenta (nu doar la grinzi, ci si ca... stalpi)... Sper ca nu e cazul acolo. Vreun idiot si-o fi marit spatiul (cu vreo cativa cm) taind "ancorelele" care-i legau apartamentul de restul structurii... Zau! Cred ca si ateii s-ar inchina auzind/vazand ce fac unii! :) Daca stii de la cine sunt, intreaba. Ma gandesc ca ar fi o idee buna... ai sti daca e de reclamat sau ba... Pfuuu! :( daca sunt lasati, unii distrug tot ce pot, fara sa se gandeasca la consecintele pe termen lung...
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  2. Peste tot aceleași metehne „mioritice”. În orice zonă a țării am căuta, aflăm despre astfel de lucruri deloc onorabile pentru autoritățile care ar trebui să fie în slujba cetățenilor. Dar cam uită asta...
    Numai bine, dragă Diana! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa... Fac totul pentru cetateni daca si numai daca beneficiaza cineva anume. :( De cate ori vad ceva facut cu cap am ajuns sa privesc in jur si sa ma intreb cui foloseste, de fapt, pentru cine s-au miscat lucrurile...
      Multumesc, Alex draga! Numai bine si voua! :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.