2018-11-23

Imaginea din oglindă (tema 197)

O tânără frumoasă, care ajungea târziu acasă, înainte de a ieşi pentru o nouă seară de distracţie, s-a oprit in faţa oglinzii pentru o ultimă privire....
Frumuseţea fizică este ca o cheie care deschide multe uşi, dar şi închide unele. Unii te ajută tocmai pentru că eşti un om frumos, alţii îţi pun piedici din acelaşi motiv. Oamenii sunt atraşi de tine, pentru că eşti frumos, dar nu ştii cine îţi este prieten cu adevărat şi vrea să fie lângă tine pentru ceea ce eşti dincolo de învelişul vremelnic care e frumos fără ca tu să ai vreun merit pentru asta.
Un om frumos ar trebui să fie bun prin definiţie, pentru că natura a fost generoasă cu el dar, uneori, bunătatea omului frumos este interpretată ca o aroganţă. Uneori, ceilalţi caută apropierea oamenilor frumoşi dar se comportă ca şi cum aceştia nu ar fi prezenţi, considerând că omul frumos este, de regulă, superficial. Cel mai adesea, oamenii se opresc la ceea ce văd, nu pot vedea sau nu vor să vadă mai departe. Imaginea din oglindă arată un chip frumos, dar ceea ce este dincolo de acest chip frumos ar trebui să valoreze mai mult. Oamenii ar trebui să privească dincolo de frumuseţea sau mai puţin frumuseţea fizică, dar foarte puţini oameni pot să facă aceasta şi să le fie bine; aspectul fizic atrage atenţia la prima vedere şi puţini sunt cei care se deranjează să mai arunce o a doua privire, una mai profundă, una care să dezvăluie ceea ce nu se vede. Imaginea din oglindă nu este singura care defineşte un om.
Tânăra frumoasă şi-a schimbat rochia strălucitoare cu un trening, s-a ghemuit într-un fotoliu şi a deschis cartea din care abia citise câteva pagini.
========================================================================
Exerciţiu de imaginaţie - Jocul cuvintelor, găzduit de Eddi. Tema: Imaginea din oglindă.
Fotografia e preluată de pe blogul Cartim. 

8 comentarii:

  1. un text plin de adevaruri... noi, oamenii suntem in general superficiali. Nu doar vizavi de frumusetea cuiva ci asa, in general. Putini sunt cei ce investesc timp si vor sa cunoasca ceva sau pe cineva, profund. Si de regula, tot ce nu cunoastem, ne sperie. Frumusetea insa, cu cat este mai enigmatica, cu atat este mai admirata; pe masura ce este descoperita, pare ca se banalizeaza.
    Cat de frumos ai incheiat articolul tau... orice om, foarte frumos sau mai putin frumos, acasa la el este doar simplu om.

    O zi minunata sa ai draga Diana. Pupici si imbratisari de la trio pentru trio 💕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Carmen draga!
      Cam asa este... Cine are frumosul "la indemana" zi de zi poate ajunge sa nu-l mai vada. Se intampla sa trecem zilnic printr-un peisaj pe care l-am admirat foarte mult candva si, pe masura ce zilele trec, credem ca am vazut totul si... nu mai privim.
      Cam asa e... Nu sunt prea multi cei care vor sa cunoasca ceva sau pe cineva - desigur, nu vom putea cunoaste niciodata totul despre... orice si cu atat mai putin vom cunoaste, cu adevarat, un om - poate ca nu vom fi vreodata in situatia X pentru a sti cum se comporta cineva in acea situatie X. Oh, cred ca ma fura cuvntele! :)
      Si eu cred la fel. :) Acasa, in intimitate, cred ca suntem... foarte noi. :)
      Multumesc! Weekend frumos iti doresc! Imbratisari si pupici cu drag de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
  2. Hello dear Diana!
    A gorgeous story and a lovely theme about the image in the mirror!
    I really enjoyed reading it! You have a gift for writing! Well done!
    Have a lovely day and a happy weekend! Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello dear Dimi!
      Thanks for the compliment and for encouragement.
      I like to write and enjoy when I receive praise, even if I know I'm making mistakes. I try to do my best for a... good writing. :)
      Thank you! Good night and a happy weekend! Hugs!

      Ștergere
  3. Ai scris minunat! :*
    Frumusetea este subiectiva. Dar frumusetea este si setata printr-un fel de standarde cu care suntem bombardati de mici copii (cand frumusetea exista pur si simplu in orice).
    Ma gandeam azi (intamplator) ce sucita e mintea omului. Tu iubesti (vb la modul general) pe cineva si il iubesti asa cum este. Dar, cand vine vorba de tine ca persoana te tot intrebi oare sunt destul de sau mai stiu eu ce... sau am vreo sansa intr-o lume plina de frumuseti.. :))).
    Te pup cu drag - iti doresc o duminica minunata :*
    (ador finalul :D si mi-e foarte foooooarte cunoscut.. hahaha)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Rux!
      Corect! "Nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie".
      E o nebunie chestia asta cu "frumusetea standard"! Daca 100 de femei (sau barbati) ar semana cu una si aceeasi persoana din vreo revista... care ar mai fi farmecul? :)
      :) Da, cam sucita mintea omului! Mai e si varianta: e cineva iubit "asa cum este" dar isi doreste sa fie mai frumos! Oare ce nu inteleg acestia din "te iubesc asa cum esti"? Daca vrei sa fii mai frumos inseamna ca nu ai incredere in ceea ce afirm, inseamna ca vrei sa... nu te mai iubesc! :) Zic si eu.
      Partea despre mintea sucita a omului mi-a amintit (un fel de a spune) cateva discutii la care am fost martora (nu doar eu), despre frumusetea femeilor. Ma opresc numai la doua, pe scurt. Discutie intre tipi: "Aia nu joaca in liga mea, asa ca-mi caut una de nivelul meu". Alta discutie, alti tipi. Zice unul: "Cand ai acasa o femeie frumoasa zici ca esti paznicul unei cetati pe care toti o iau cu asalt. Mai bine una dragutica, dar de casa". Deh; oameni stupizi intre multi altii. Mare mirare! :)))
      Pupici cu drag! <3 Multumesc. Iti doresc sa ai si tu o duminica excelenta! :)

      Ștergere
  4. Am ajuns si eu un picut mai tarziu sa ma uit la imaginea din oglinda!
    Pana la urma multi oameni privesc dar nu vad, sau nu inteleg sau... ai prins ideea. Daca cineva ar descoperi leacul superficialitatii, poate ar lua premiu. Pentru ca as interpreta-o ca o boala contagioasa! :)

    Oricum, mi-ai placut! O seara frumoasa, Diana draga! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ca ai venit, Suzana draga, si multumesc pentru apreciere! :)
      Buna idee! Sa caute leacul superficialitatii! Nu zi de doua ori! :)) Maine-poimaine gasim in nomenclatorul afectiunilor psihice si superficialitatea...
      Zi frumoasa iti doresc! Pupici! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.