2018-12-04

Idei de ministru român

E foarte clar că cei care populează Guvernul şi foarte mulţi dintre cei care populează Parlamentul nu au idee ce înseamnă democraţia, ce înseamnă Uniunea Europeană, ce înseamnă drepturile şi libertăţile cetăţenilor…
Ministrul de finanţe, dl Eugen Orlando Teodorovici e plin de idei inovatoare.
In 10 august 2018 a fost organizat un miting al diasporei la Bucureşti. La vremea aceea - înainte şi după - “ieşeau pe sticlă” nu doar trompetele partidului aflat la guvernare dar şi periatorii de serviciu şi chiar “nume grele” ale partidului şi dădeau din gură despre conspiraţii. Ministrul de la finanţe nu putea lipsi!  Ce zicea el, cu vreo săptămână înainte de miting? Că 10 milioane de români sunt plecaţi din ţară şi că un om misterios ar controla (unele) proteste in România (şi) pe subiectul Roşia Montană, al carui dosar guvernanţii l-au retras de la înscrierea in patrimoniul mondial UNESCO pe motiv că altfel statul ar pierde procesul cu Gabriel Resources şi ar fi obligat să plătească firmei canadiene 4 miliarde de dolari (ziare.com). Acest om misterios ar avea interese şi la firma Gabriel Resources şi care, orice deznodământ ar avea povestea, ar câştiga.
In acelasi interviu cu Val Vâlcu (jurnalist la DcNews), ministrul a dat-o pe filmele cu spioni (a declarat că a văzut multe) şi şi-a imaginat că pe românii plecaţi din ţară i-ar putea folosi in interesul României:
Prezenţa celor 10 milioane de români in afara ţării, am întrebat zielele trecute şi atâţi cică ar fi. Pentru mine e un factor extrem de important să am o evidenţă cu toţi aceşti 10 milioane de români, pe ţară, pe structuri, pe funcţii, pe tot. Să pot să comunic eu ei, să am o platformă pe care toţi să o poată accesa, să dau anumite mesaje, să induc anumite idei pe care ei mai departe la locurile de muncă, in funcţiile pe care le ocupă, pentru că au funcţii importante, unii poate sunt in funcţii cheie...
Interviul integral: https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=67LrRYphaUk
O altă idee creaţă este cea referitoare la îngrădirea dreptului la muncă într-un stat - e curat democratic, pricepe exact principiile care stau la baza Uniunii Europene şi are idei clare despre drepturile cetăţenilor, Sigur ca da! Iată ce zice:
Nu ai voie după primul permis, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi, în Europa. Aşa, dacă se duce în Germania şi tot primeşte drept de muncă, nu o să se întoarcă cel care lucrează în Germania în veci în Croaţia, România sau de unde a plecat. Este o măsură discutată. Maxim cinci ani şi La revedere, după aceea te duci în altă ţară şi îţi cauţi loc de muncă, a afirmat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, în cadrul conferinţei ”Criza forţei de muncă - Corelarea sistemului de învăţământ universitar cu piaţa muncii”. (gandul.info)
De ce doreşte îngrădirea dreptului la muncă? Pentru binele cetăţenilor, desigur! O zice:
Ce dorim să facem ca şi Guvern, şi eu personal ca ministru de Finante, este doar să putem să creăm in România acele motive pentru care românii care trăiesc in afara ţării din motive obiective să aibă acel argument să se întoarcă acasă alături de familie. (ziare.com). 
Bineînţeles că apoi revine asupra aberaţiei şi o dă cotită - ba că a fost scos din context ce-a spus el (cu subiect şi predicat, in public), ba că ala-bala-portocala a fost o exprimare neferictă.
Mai are şi alte idei creţe - aminstie fiscală (alta!) pentru marii datornici, plata tuturor pensiilor pe carduri (când in mediul rural nu prea există ATM), între altele - dar mă opresc aici. 

12 comentarii:

  1. Hello dear Diana!
    I can see that your country like ours are having a lot of problems from the politicians!
    Both countries are suffering from the crisis and the people too.
    I hope for better days! Thank you for sharing this interesting article!
    Have a lovely afternoon and week ahead! Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello dear Dimi!
      Yes, I think it is true for our countries, unfortunately. I hope, too, for better days. Until then we try to do our best. :)
      Thank you. I wish you a wonderful day! Hugs!

      Ștergere
  2. Oh.... as vrea sa vad intai "binele promis" :). Deocamdata vaddoar multa oboseala.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si odihnita de-ai fi, binele promis tot nu l-ai vedea. :(
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  3. Curat murdar, dom-le... așa-mi vine să zic. 😁
    Seară frumoasă să ai, Diana!
    P.s. Ne-am împrietenit pe Fb. 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa si e: curat murdar. :)
      Multumesc. Imi face placere. <3
      Zile senine iti doresc, Dana raga!

      Ștergere
  4. Bine ai zis: „idei crețe”. Cam multe la acești „minunați aleși”... Phuuu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incep sa cred ca gafele lor nu sunt rezultatul inculturii, incompetentei... Arunca o plasa si daca prinde-prinde, daca nu... "a fost o comunicare deficitara". :(

      Ștergere
    2. Asta ar fi și mai grav, căci este ceva rău-intenționat și voit dăunător țării, oamenilor...

      Ștergere
    3. Da, e de rau... Nu (prea) se mai poate impune ceva cu forta, se incearca pacaleala. :(

      Ștergere
  5. Dupa parerea lui Idiotovici toti profesorii romani din universitati ar tb sa isi ia valiza pe umar la fiecare 5 ani, la fel si medicii, si inginerii, toti cei care isi construiesc viata pe fundatia libertatii de miscare!
    Hotarasc niste limitati ce drept are un om cu viata lui!!! Mi-e scarba de orice stire ce mai vine din Ro....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Perfect l-ai numit! :)
      Nu-i duce mintea prea departe! Le patineaza de numa-numa! Nu sunt capabili sa gendeasca "in ansamblu"! Cica asa vor ei sa vina in Ro cei plecati! Si le mai ofera bani pentru a porni o afacere, daca se intorc! (iar celor care s-au intors - inainte de ideea cu bani de afacere - si au inceput o afacere le-au pus bete-n roate! si oamenii au plecat iar)
      Tampitii! Au impreisa ca toti cei plecati sunt "oameni de afaceri", ca e idealul unei vieti sa "faci o afacere"!
      Eu ce sa mai zic?! Sunt aici, si tot nu le aflu imediat, unele! Cum deschide unul gura, cum zboara prostia! :(

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.