2018-12-24

Crăciunul verde. Provocări verzi-decembrie

Mai e un pic şi se termină anul 2018. Pentru mine, începând din Săptămâna Mare totul a luat-o la vale şi a cam trebuit să fac ceea ce trebuia făcut şi mai puţin ceea ce voiam să fac. Dar ceea ce voiam să fac am strecurat - cât s-a putut - între “obligatorii” şi aşa am reuşit să mă joc şi la Provocări verzi.
Tema trei din luna decembrie la Provocări verzi este Crăciunul verde. Rux a realizat şi un flmuleţ cu idei pentru decoraţiuni. Din filmuleţ am copiat cerbul, cu foaie de calc, apoi cu indigo pe carton tăiat dintr-o cutie de grăunţe pentru pisici şi apoi pe… nu ştiu ce material - ceva între spumă poliuretanică moale (ca aspect) şi fetru (la atingere). 
E un cerb portocaliu (12 cm înălţime, cu coarne cu tot), cu umbre de maro făcute de mine - urme care nu se văd in poze, din păcate; cerbul prezentat de Rux mi-a plăcut tare mult - acela e altfel decât ce am reuşit eu, dar şi al meu îmi place mult.
Şi-am făcut şi doi brăduţi (12 cm inalţime) - cel verde închis are marginile franjurate (in poză nu se vede, dar pare a avea ace, ca brazii) şi e decorat cu năsturei in mijlocul cărora am lipit mărgeluţe albastre - mai sunt şi câteva paiete din loc in loc. Bradul vernil e decorat cu paiete (roz şi rosii), dar are, spre vârf, trei “pietricele” (două roz şi una verde) de la nişte cercei care n-au mai rezistat şi-au vrut să-şi schimbe viaţa, devenind decoraţiuni ţntr-un brad confecţionat din materialul descris mai sus. 

Brădutii şi cerbul i-am legat între ei pe fir de lamé auriu. Le-am prins zale aurii şi am legat decoratiunile astfel încât cerbul să fie in prim-plan, pentru a nu se vedea că e cât brazii. ☺ Aici i-am plasat pe o creangă de brad, alături de alte decoraţiuni pe care le-am făcut anul acesta cu ocazia Provocărilor verzi, dar le găsesc locul in holul de la intrarea in casă, lânga bradul din aţă
Am adus creanga de brad in discuţie pentru că am găsit-o la picioarele unui brad argintiu de pe lângă bloc. In seara zilei de 18 decembrie a nins serios; când am plimbat-o pe Miki, căţeluşa, am trecut pe lângă mai mulţi brazi, între care şi unul care avea o creangă aplecată de zăpadă până aproape de pământ - am curăţat-o, să nu se rupă. A doua zi, noaptea, creanga zăcea la rădăcina bradului, in zăpadă. Arăta ca un braduţ superb, argintiu (din păcate, nu se vede in poză cât de frumoase sunt nunaţele de verde). Am luat-o acasă, i-am făcut un duş şi am montat-o in suportul pentru brad. Avem un brad mititel, din plastic, de anul trecut şi creanga aceasta pare trimisă de Moş Crăciun - e cam cât bradul din plastic la înălţime (cu suport cu tot) şi chiar dacă nu e la fel de “bogată” argintiul care se distinge in vârful fiecărei crengi e superb.
Miki s-a trezit in timp ce-i făceam fotografia
Pufitică e mereu pe fază - nu-i place deloc să fie fotografiat
(mai 2002 - ianuarie 2019)


Înainte de brazi şi cerb (fără legătura cu Provocările verzi, dar… instigată de Provocări verzi), am confecţionat un semiglob din satin şi material din lamé auriu rămas de la o rochie, decorat cu mărgeluşe (zăpada, fulgii de nea) şi sclipici (stelele), o căsuţă făcută din paie de stuf (tăiate şi călcate) şi brad dintr-o crenguţă. 





Diametrul cartonului învelit in satin negru, pe care am lucrat, este de 7,5 cm. Umplutura este din iarbă de mare. De unde am avut iarbă de mare? Dintr-o saltea hăcuită de motanul Pufitică.







Cred că mai voiam să scriu ceva dar… bine că am uitat - am scris destul!



Crăciun fericit!  

18 comentarii:

  1. Brăduţul meu e roşu. Îmi plac provocările tale dar ţi-aş cere puţin talent, să le pot face. Ai de împrumut? :)
    Crăciun fericit, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment, draga Potecuta! :)
      Ti-am trimis din priceperea mea. :) Ceea ce fac e atat de simplu! La complicate mi se innoada degetele. :)
      Craciun fericit!

      Ștergere
  2. Craciun fericit, Diana draga!
    Iar noile decoratiuni sunt deosebite si simt ca ti-a placut sa le realizezi! Impodobesc frumos locul! Pufoseniile nu au incercat sa se joace cu ele? Mai ales ca este ceva nou prin preajma? Sper totusi ca nu. macar sa reziste pana la anul nou! :D
    Numai bine, draga mea! Si mie imi place ca ne-am intalnit, chiar si virtual, dar cine stie...
    La Multi Ani cu sanatate, bucurii si impliniri, impreuna cu dragii tai! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Suzana draga! Craciun fericit!
      Anul acesta nu au acces la brad! dar in ceilalti ani... De cand avem cataratorii (15 ani, imediat) am ales sa folosim decoratiuni care rezista la tavaleala, si "ancoram" bradul inca de prin anul 1992 sau '93, cand a venit la noi boxerita Bony care s-a repezit sa se joace cu globurile si-a daramat bradul facand cioburi-cioburi mai toate globurile. :)) Cand a vazut cum vine bradul spre ea a luat-o la fuga derapand pe parchet si adunand covorasele! :)
      Dada! :) Cine stie...
      Multumesc, la fel! La multi ani! Sanatate, armonie, belsug, bucurii, impliniri - pentru tine si pentru toti cei dragi ai tai! Pupici! <3

      Ștergere
  3. Bună Diana!
    Superbe fotografii,pufoșenia este tare drăguță,zilele acestea am și eu unu aproape la fel(dar pe gri)mă străduiesc să-i fac o poză și ți-o trimit pe mail.
    Drăgilor vă doresc Crăciun Fericit,sănătate și tot ce vă doriți să vă aducă Moșul!
    Sărbători fericite!
    Pup cu drag și mulțumesc de vizită!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iooooiiii, Elena draga! Ai un piticut gri! <3 Sa-ti traiasca, sa fie sanatos si sa te amuze! <3 Abia astept sa-l vad! :)
      Multumesc! Multumim, Elena draga! Craciun fericit sa ai si tu si toti cei dragi ai tai! Multa sanatate si Mos Craciun sa aiba sacul plin si pentru voi! <3
      Sarbatori fericite!
      Imbratisari si pupici cu drag! <3

      Ștergere
  4. Craciun fericit si un An Nou cu realizari si sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Robert!
      Craciun fericit!
      An Nou cu sanatate si voie buna, armonie si belsug - pentru tine si cei dragi!

      Ștergere
  5. Crăciun fericit, Diana! La mulți ani! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Cristi!
      Craciun fericit! La multi ani! :)

      Ștergere
  6. Frumoase obiceiuri...un Crăciun fericit să ai Diana.

    RăspundețiȘtergere
  7. Craciun fericit si un An Nou cu tot atata: pricepere,talent si inspiratie.Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Flori draga!
      Craciun fericit! An Nou cu sanatate si multe bucurii, alaturi de cei dragi!
      Multumesc si pentru compliment. :) Imbratisari cu drag!

      Ștergere
  8. Deoseite provocarile tale!


    Frumusetea iernii, cu dulcele ecou al colindelor si cu imaginea celor dragi în suflet cu mult drag sa va aduca împlinire, iubire si fericire. Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Provocari venite de la Rux (Copilarim) :) Multumesc pentru compliment. :)
      Si pentru gandurile-urari iti multumesc, si iti doresc la fel! Multa sanatate! Sarbatori fericite!

      Ștergere
  9. Vaaaaai .... deci nu se poate!!! Si eu am gasit o creanga de brad argintiu... asa as fi luat-o acasa dar mi-erasa nu zica lumea ca am rupt-o eu. Si m-am abtinut :))..

    Cat de faina este decoratiunea;))!! imi place tare mult ideea ta si ma bucur ca ai facut renisor :D. Si bradutii sunt absolut minunati !!
    Mi-a placut tare mult si celelalt clobulet de poveste (cu casuta <3 si bradut!) si m-am bucurat enorm pentru prezenta lui Pufiiiii si a lui Mikiiii <3. Dragutii de ei :*.
    [ deci si tu "trezesti copiii blanosi" cu pozele?:P ]
    Imbratisari cu drag si Craciun Fericit!!!
    Ma indrept si eu catre iatac... caci, desi e Craciun deja, e tarzzzziuuuu. ZZZZ :P
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum sa nu iei creanga? :) Ti-a lasat-o Mos Craciun in drum, din cine stie ce motive. :) Si eu am gandit ca tine, dar tot am luat-o. :))
      Multumesc pentru apreciere, Rux. Mi-a placut tare mult sa lucrez renul si bradutii! Stai! Deci e ren, nu e cerb?! :) Eu il numisem "cerb lopatar".
      Oh, da! ii trezesc, dar intentia mea e sa-i fotografiez dormind. :))
      Multumesc, Rux! Craciun fericit! Te imbratisez cu drag!
      Ha! La nani! Acum cateva ore, cand am ascultat la tine colindul celor de la Fara Zahar, m-am gandit sa merg si eu la culcare, dar am rezistat eroic - ora era alta in cazul meu. :)
      Pupici! <3
      Aoleu! Au inceput focurile de artificii si chiar voiam sa iesim cu Miki - acum asteptam, ca draga de ea nu se da dusa afara cand pocnesc artificiile. Uf. :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.