2018-12-03

Sticlă decorată, prima încercare

Am tot văzut sticle decorate cu şerveşel şi alte minuni şi-am tot zis că încerc şi eu. Pentru că sâmbătă noaptea tocmai am văzut unele la Dimi: Dimi’s Craft Cottage, n-am mai stat pe gânduri, mai ales că am meşterit şi o decoraţiune pentru bradul virtual pe care îl împodobeşte Rux. Dacă tot eram la cutia cu mărunţişuri sclipicioase… Am început să decorez sticla sâmbătă noaptea şi am terminat duminică noaptea, lucrând pic cu pic.
Sunt obiectivă - nu mă critic singură doar de amorul artei! - şi nici nu trebuie să vă spun: sticlele decorate de Dimi sunt superbe! Sticla decorată de mine arată bine, mai ales in lumina artificială a becurilor cu lumină caldă. La lumina zilei e aşa şi asa. Poza am făcut-o in balcon, să fie cât mai multă lumină naturală - am folosit şi bliţul! Cred că telefonul pe care-l folosesc are bliţ care întunecă, nu luminează!
In ce-am îmbrăcat sticla? Într-o bucată de şerveţel tăiată din cel pe care l-am fotografiat şi care este sub sticla verde; pe sticlă, in partea de jos, şerveţel, in partea de sus vopsea roşie acrilică şi urme de auriu - am lipit şi câteva… biluţe? Nu-s biluţe, dar nici nasturi sau bumbi - ceva lucios, mov, şi-o fundiţă pe care habar n-am de unde o am. Am mai atins şi şerveţelul cu bronz şi gata. Dopul nu e al sticlei, ci e unul de la un pet de pepsi învelit într-o bucată de panglică roşie pentru decoraţiuni de Crăciun - am lipit dopul, altfel cade la cea mai mică mişcare. Sticla nu e acelasi model ca cea verde din poză (am uitat s-o fotografiez când era golaşă) dar seamăna bine, şi e tot de 330 ml. Şi gata. 

12 comentarii:

  1. Hello dear Diana!
    Wow!! You transformed so beautifully the green bottle in a Christmas Joy!
    Love the image that you used and how beautiful you decorated with preety colors and the ribbon!
    I’m so glad i had inspired you from my bottles ! These are lovely gifts for Christmas!
    I’m so proud of you my friend! Well done!!! Have a lovely day and a happy week! Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello dear Dimi!
      Thank you for inspiration and appreciation. I'm glad you like it! You are an artist, I am struggling to learn from people like you.
      Thank you! I wish you a beautiful day and a week the same! Hugs!

      Ștergere
  2. Mainile sunt prelungirea creierului, cu cat lucrezi mai mult cu atat mai bine iti ies lucrarile. Exista o multime de teritorii ce asteapta sa fie descoperite de cei ce incearca:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Robert!
      Cuvintele tale ma incurajeaza (si) sa cred ca de voi face fel si fel de incercari voi ajunge sa descopar ce-mi place cel mai mult si... sa-mi iasa cel mai bine. :)
      Zile senine iti doresc!

      Ștergere
  3. Excelent! Mai ce idei aveti - foarte faina ti-a iesit aceasta sticla! O decoratiune tare de efect pentru servirea unui lichior in luna decembrie :-) Super! Felicitari!
    Pupici si imbratisari de la trio pentru trio <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Carmen draga!
      Imi imaginam ca voi pune in ea ceva licoare doar ca... a trebuit sa lipesc dopul de sticla, sa nu cada :) - nu am gasit unul potrivit si am improvizat; am folosit un dop de la un pet de pepsi, care se potriveste si nu prea.
      Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
  4. Bună Diana!
    Ești plină de idei,îmi place ce a ieșit și îți admir răbdarea!
    O săptămână frumoasă și plină de bucurii!
    Pupici cu drag și mulțumiri de vizită!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Elena draga!
      Multumesc pentru apreciere! Eeee, ideea nu e originala, m-am inspirat de la Dimi si am folosit ce-am avut pe aici.
      Multumesc, la fel! Zile senine iti doresc!
      Imbratisari si pupici, cu drag!

      Ștergere
  5. Arata minunat! Eu tot ma gandesc sa tai niste sticle sa devina vaze de flori, dar mi-a cam lipsit elanul. Trebuie sa mai citesc despre metoda, sa nu fac un dezastru prin casa! :)
    Tot inainte cu astfel de proiecte frumoase!
    Pupici si o zi excelenta, Diana draga! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere si incurajare, Suzana draga!
      Ooo! Am vazut un video cu sticle taiate! Cred ca un diamant bun elimina riscul dezastrului. :) Acum cativa ani am cumparat un cutter cu un mic diamant la un capat, dar... ori nu era bun ori nu stiu eu cum sa tai (am vrut sa tai o oglinda atunci).
      Multumesc, la fel! Zile linistite iti doresc! Pupici! <3

      Ștergere
  6. Imi place enorm ca incerci sa abordezi tot mai multe tehnici :D. A iesit foarte faina sticla!! - poti face un cosulet decoratiune pentru brad - de decor ;P. (cine stieca nu e plina.hahaha)
    Eu am improvozat odata "decupaj" pe pet :)))). Intre "" pt ca am folosit lipici de orez... dar a iesit pana la urma ceva si nu ceva rau.

    Pupici cu drag!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, Rux! Hm... Cosulet, zici?! :) Mai am pet-uri. :) Am si eu cateva pet-uri transformate in "suprturi" pentru diverse maruntisuri, invelite in servetel (pet-urile, nu maruntisurile). :) Si arata fain.
      Corect! Cine stie daca-i plina sau ba?! :)
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.