2020-02-11

Jocul celor 12 cuvinte(236)

Buimac, citesc un mesaj - despre dependența de telefonul mobil - sosit pe sistemul “citește și dă mai departe”. Pȃnza nopții era de mult ȋntinsă peste oraș, și somnul dulce-mi era, simțindu-mă legănat ca pe valuri de mare liniștită, semn că ceva frumos visam, dar considerȃnd că un mesaj - oricare - e prioritar, am ales să nu ȋnchid telefonul nici cȃnd dorm. Mă ridic din pat și umblu hai hui prin casă. Mă ȋmpiedic ȋntr-un fald de draperie și bombăn la adresa celui care mi-a smuls somnul dulce din mine. O rază de lună, pată de culoare in obscurul camerei, mă face să zȃmbesc. Mă duc la fereastră, o deschid și privesc spre cer. Luna plină e atȃt de aproape ȋncȃt am senzația că de ȋntind mȃna pot s-o ating. Raza astrului mi-o imaginez un pod de pe care pot ajunge la fața nevăzută a Lunii. In aer plutește un parfum cu note de verde crud in plină noapte de vară. E liniște ca printre stele și nu-mi mai pare rău că am fost trezit de sunetul sosirii unui mesaj inutil. Dacă aș fi ȋnchis telefonul nu aș fi avut parte de aceste momente minunate, clipe despre care-mi place să cred că mi-au fost special destinate.
₪₪₪
Exercițiu de imaginație: Jocul celor 12 cuvinte găzduit de Eddy pe blogul său, Cartim.
Cele 12 cuvinte : panza, culoare, pod, prioritar, semn, dependenta, buimac, mesaj, note, hai hui, fald, mare.

12 comentarii:

  1. Te felicit pentru ca ai reusit sa faci un astfel de text: scurt, coerent, agreabil! Eu nu stiu sa scriu putin si asta este un defect pe care mi-l asum (desi scriu, ca sa zic asa, proza scurta! :))
    Cat despre dependenta de telefonul mobil... viitorul ne va spune in ce masura este maladiva! Dar, ca in toate cele... masura si-o are fiecare!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru complimente, Cita! Si pentru vizita!
      Mie imi plac textele lungi - cele scurte imi dau o senzatie de "mai vreau". :) In general, si eu scriu mult dar cu aceste 12 cuvinte ale jocului se intampla ceva "ciudat": le citesc, le las sa se joace in capul meu :) si se asaza aproape independent de vointa mea. :)) Uneori au "iesit" idei la care nu m-am gandit.
      Multumesc. Zi minunata iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  2. Ce frumos! Parcă te văd privind la astrul ceresc ce se dezvăluie în toată splendoarea sa. Numai că era un el...
    Zi faină să ai, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, Dana draga!
      Poate fi si o ea - un om-ea. :)
      O singura data am vazut Luna aproape de Pamant ("iesind" din pamant la capatul unui camp cu cartofi - parca!) Era imensa, si m-a speriat aparitia acelei lumini extraordinar de puternice. Sentimentul (spaima trecuse!) avut nu-l pot descrie in cuvinte. :)
      Multumesc! Zi faina iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  3. Minunat tablou ai pictat aici!

    Rază de lună,
    pod pe pânza cerului,
    falduri pe mare.

    O seară plină de culoare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment, pentru versuri, pentru minunata urare! <3
      La fel iti doresc si eu! :)

      Ștergere
  4. Diana, vad ca te pricepi la cuvinte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru compliment, Adriana.
      Ma straduiesc sa le stapanesc, dar mai am mult... :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.