2020-02-27

Am venit să văd apartamentul

Bănuiesc că toți adulții au întâlnit oameni care nu mai pot de grija altora și oferă ajutor chiar și atunci când îi implori să n-o facă. E bine să avem în jurul nostru oameni gata să ne ajute, dar oferta de ajutor trebuie să aibă anumite limite in unele cazuri - părerea mea.
Acum câțiva ani, o doamnă vârstnică din cartier rămâne văduvă. Nici nu și-a condus bine soțul pe ultimul drum și, într-o zi, la ușa ei sună un necunoscut - îi deschide. Mirarea mea cea mare a fost că, singură în casă fiind, a deschis ușa unui necunoscut. Trec peste. Necunoscutul, zâmbind, dă să intre: “Am venit să văd apartamentul”. Femeia, la o bătaie de inimă distanță de-un infarct! Știa câte escrocherii se fac cu imobilele dar s-a gândit și la faptul că soțul are moștenitori rezervatari de care ea n-a știut. “Cine sunteți?” îl întreabă, blocându-i accesul în casă. “M-a trimis X. Mi-a zis că vreți să vindeți apartamentul de trei camere și să luați o garsonieră”. X era un prieten de familie din tinerețe. Femeia se enervează, îi spune necunoscutului să plece, pentru că nu s-a gândit niciodată să vândă, apoi se repede la telefon și vorbește cu X, furioasă, luându-l la întrebări. Ce zice tipul? “Am vrut să te ajut. Am crezut că vrei să vinzi și să te muți într-o garsonieră”. Evident, femeia i-a închis în nas, nu înainte de a-i spune să uite că ea a existat vreodată.
Cum să nu-ți stea ceasul când pățești așa ceva?! 

18 comentarii:

  1. Si sa mai spui ca oamenii nu reactioneaza decat dupa propriile (ne)gandiri! sau credinte! :) Din pacate sunt multe astfel de situatii.
    Uneori nci nu stii cum sa reactionezi. Mai ales daca nu stii ceva karate...

    Pe aici ploua si am vazut doua floricele intr-un copacel! Pupicei si seara buna, Diana draga! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu spun! :)) Omu' s-a gandit ca acum, singura fiind, nu-i mai trebuie trei camere.
      Prea multe situatii "ciudate".

      Ieri a fost ciudata vremea: ploua; am scris cateva cuvinte (la Carmen) si afara fulguia; dupa alte cateva cuvinte scrise, ploua! :)) Azi e soare. In tei se vad muguri. :)

      Multumesc, Suzana draga! Zi minunata iti doresc! Pupici! <3

      Ștergere
  2. Da, sincera sa fiu mie îmi este teama sa deschid usa la un necunoscut!
    Intai ma înteleg cu "persoana" prin geam si dupa aia daca e cazul deschid usa! Si aici sunt foarte multi batrani care cad victime escrocilor! Inventeaza tot felul de trucuri ca sa intre in casa! Si cu bancile la fel … trimi emailuri de poti jura ca sunt de la banca in care cer pin codul ptr verificare, desi bancile striga peste tot ca ele nu fac asa ceva, nu intreaba de pin cod niciodata intr-un email sau scrisoare! Bine ca totul sa terminat cu bine!
    Seara placuta îti doresc!
    Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. X-ul acela era convins ca respectiva doamna nu mai avea nevoie sa locuiasca in trei camere! De unde asa convingere numai el stie!

      Plina lumea de hoti si escroci! Avem o vecina in varsta careia i-a fost furata pensia de vreo trei ori!! S-a dovedit ca "aia de la gaz" veneau "la pont", fiind in cardasie cu fufa care-i facea vecinei curatenie (unul dintre fiii vecinei a montat o camera video in casa si fufa nu stia - asa i-au prins).
      Si aici se tot anunta oamenii sa nu dea codurile pentru verificare prin mail - si unii tot o fac.

      Multumesc, Ella draga! Zi minunata sa ai! Pupicios! <3

      Ștergere
  3. Si eu m-am trezit cu un nene la usa, eram in renovare, voia sa vada daca nu cumva daramam peretii de rezistenta. L-am lasat sa intre, sa poata dormi linistit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine ca i-ai permis sa se linisteasca, altfel astia sunt capabili de adevarate hartuiri. :) Ce naivi sunt, totusi - ca si cum cineva (fara creier, evident!) n-ar putea darama un perete de rezistenta dupa "verificare".

      Ștergere
  4. Mie nu-mi suna deloc a ajutor, mai degraba a pacaleala. Oricum cine vine asa la usa sa vada un apartament fara sa sune mai intai?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. X-ul era convins ca doamna (ca multi alti oameni singuri) vrea o garsoniera, sa aiba cheltuieli mai mici sau... cine stie ce-o fi fost in capul lui!
      Oooo! De ce sa mai sune daca a fost trimis de un prieten al doamnei?! :)) Fiind pensionara era de asteptat - probabil, in capul aluia - ca o gaseste mai mereu acasa, ca si cum n-ar exista pensionari care au o viata activa!

      Ștergere
  5. Tare „băgăcioși” mai sunt unii români de-ai noștri. Repede să fie ei de folos, chiar dacă nu le-a cerut nimeni ajutorul. Oameni „simțitori”, ei „știu” totul, mai dinainte de a spune cineva, ceva. Ca și acesta de aici, care a... crezut că femeia vrea să facă un schimb de apartamente. Așa i se arătase lui în zațul de la cafea!!?
    Carențe de educație, de bun simț, de omenie...
    Numai bine, dragă Diana! Zile cât mai frumoase! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bagaciosi si ciudati! E greu de inteles cum ii poate trece cuiva prin minte ca e de ajutor daca trimite cumparator (fara sa anunte!) pentru un apartament pe care nu te-ai gandit vreodata sa-l vinzi!
      Cred ca in mintea lui era ideea ca unui varstnic singur nu-i mai trebuie mult spatiu! :(
      Toate carentele amintite de tine si inca una: carenta de creier. :)
      Multumesc, Alex draga! Zile minunate iti doresc sa aveti si voi! Numai bine! :)

      Ștergere
  6. Acum eu vorbesc din punctul meu de vedere. Dacă mi se întâmplă mie, îl exmatriculez urgent. Uneori se dau singuri de gol, însă cea mai bună "priză" o au la copii și la oameni în vârstă.. La acești indivizi dubioși, nici nu merită să le deschizi ușa, mai ales dacă ești o femeie singură acasă..
    Weekend Frumos rumos, Diana !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In general, necunoscutii care vin la usa, copii si batrani ar vrea sa intalneasca, dar nici de femei mai tinere nu se sfiesc.
      Cel mai mult ma irita cei care vin cu mapa dupa ei, cu chitantiere si alte cele cerand bani pentru "cazul baietelului/fetitei care apare la tv".
      Necunoscutul din "poveste", insa, a fost trimis de un prieten de familie al femeii - el si-a imaginat ca ea ar vrea sa vanda...
      Multumesc, Stef! Weekend frumos iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  7. O rautate! Doamne fereste! Cum sa poti sa suporti asa ceva??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai ales de la cineva pe care cunosti de o jumatate de viata!
      Cred ca mai degraba a fost prostie... Sunt unii care "in locul altuia ar face..." Si X o fi fost dintre astia, asa ca... i-a trimis vecinei un cumparator. :(

      Ștergere
  8. Doamne, ce moment urât! Mda, "frumos" ajutor, ce să zic. Perfectă reacţia doamnei, cum să mai vrei să ai vreo legătură cu astfel de oameni? Foarte nasol!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am "enervat" numai ascultand-o pe vecina povestind...! Nasol de tot! Sarmana, nu era destul de bulversata de pierderea sotului...

      Ștergere
  9. Doamne, ca mare e gradina ta! ☺☺☺
    Mda.. groaznic asa ceva!
    Despre deschisul usii... eu deschid imediat, fara sa ma uit pe vizor! Chiar daca sunt singura acasa... nu m-am gandit niciodata ca as putea fi atacata. De ce as fi?! Nu am valori la purtator... Normal c mi-ar parea rau dupa orice lucrusor, indiferent cat de nevaloros, pentru ca tot ce am in casa are o valoare sentimentala si totul imi confera senzatia de confort si siguranta. Si ma gandesc ca oricine ar fi acel criminal, nu merita sa riste sa ma atace... Ar trecui sa oata sa fuga cu ceva în buzunar si asemenea valori nu am la dominciliu ☺
    Ma gandesc ca o pensionara, are în casa si mai putin ca noi... De ce sa-ti fie teama?! Ma rog, nu cunosc situatia in cartierul vostru.
    Te pup Diana draga. Plec sa-mi spal masina... a fost vant cu nisip de Sahara, plus urme de sare de la utilajele de dezapezire (pentru ca saptamana aceasta am avut 2 zile cu zaada)... masina mea arata groaznic!
    Pupici si imbratisari, de la trio pentru trio <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oooo, daaaa! Si multi ii sar gardul! :)
      E plina lumea de nebuni, nu doar Ro, unde femei varstnice au fost jefuite si violate, unde oameni varstnici au fost ucisi - in casele lor - pentru cateva zeci de lei... Cu mai multi ani in urma, un barbat bine imbracat a fost batut pe strada (si mai apoi a murit in urma loviturilor) pentru 10 lei!!! atata avea la el, dar talharii or fi crezut ca e plin portofelul daca tipul e asa de bine imbracat.
      Pentru hotii "de duzina" totul are valoare, dar dincolo de jaf exista trauma psihica (si fizica, in foarte multe cazuri). Hotii din locuinte prefera sa fure cand nu e cineva acasa si, pentru a sti de unde ar putea fura, incearca sa "arunce geana" inainte.
      Nu e vorba despre cartierul nostru, ci despre intreaga Ro. :( Unii vin sa-ti vanda cate ceva si, in timp ce tu stai la taclale, un altul ciordeste ce apuca si poate fi ascuns usor...


      Azi noapte a fost un strat subtirel de zapada si aici - s-a topit total!
      Prin unele locuri, la noi a fost vant cu praf de pe campuri! :(
      Imi dau seama cam cum arata masinuta.
      Si eu te pup, Carmen draga! Imbratisari cu drag si ganduri bune de la trio pentru trio! <3 Weekend frumos!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.