2020-02-29

Bufnița și omida

O dată la patru ani luna februarie pare să împingă luna martie: “Dă-te mai încolo!” Și-am avut o “revelație”! De când activez pe acest blog nu am vreo postare în 29 februarie (în 2012 și 2016 nu am nici măcar o postare în luna februarie!) așa că mi-am propus să sărbătoresc această zi confecționând o bufniță pui și o omidă!
De ce tocmai acestea două?! Pentru că le am în minte de mai mult timp, dar nu sub formă de miniaturi, ci sub formă de perne decorative. Pentru pernele decorative e prea mult de lucru așa că am ales miniaturile din motocei.
Pe net am găsit și o poveste cu o bufniță și o omidă:
Într-o zi, în plimbările ei, o omidă se întâlnește cu o bufniță. Omida se adresează bufniței:
-Toată lumea spune că ești una dintre cele mai înțelepte creaturi. Spune-mi: ce te face înțeleaptă și cum pot deveni și ceilalți ca tine?
Bufnița a zâmbit și i-a spus omidei:
-Prietena mea, oricine poate fi înțelept dacă își folosește cunoștințele dobândite la momentul potrivit, în modul corect și pentru motivul potrivit. Fiecare creatură de pe Pământ are un talent; când folosism acest talent pentru a ne ajuta pe noi și pe ceilalți vom străluci. Și tu ai un talent pe care îl vei descoperi.
Omida s-a bucurat auzind ce i-a spus bufnița și a plecat fericită, răspândind cuvintele înțeleptei printre prietenii ei.
(povestea originală de Jisha Varghese)
Căutând povești cu o bufniță și o omidă am aflat că există fluturele-bufniță.
Fluturii bufniță fac parte din genul Caligo și sunt numiți așa pentru desenul de pe aripi, care seamănă cu ochii de bufniță. Mărimea lor variază între 65-200 mm și zboară numai câțiva metri deodată astfel încât păsările au unele dificultăți în a-i urmări. Zboară, în special, în amurg. Pot fi întâlniți în Mexic, America Centrală și de Sud.

24 de comentarii:

  1. Nu m-am gandit pa o postare speciala de 29 februarie. Inca nu stiu daca voi reusi ceva maine, dar daca nu, nu! :)
    Oricum realizarile tale sunt simpatice foc. Si mai ales pufoase! Adica combinatia perfecta!
    Un weekend minunat, draga Diana! Nici nu imi vine a crede ca deja primavara calendaristica este atat de aproape. Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici mie nu-mi vine a crede ca maine e 1 Martie! :) Eram aici cand a trecut timpul, dar... :))
      Multumesc pentru compliment, Suzana draga!
      Mi-a venit ideea cu "postare speciala" pentru ca mi-a fost stricat planul de a urca in Poiana, sa "miros" zapada - singura nu-mi vine a merge.
      Iti multumesc. Weekend minunat iti doresc sa ai si tu! Pupici! <3

      Ștergere
  2. Cu cativa ani in urma cand lucram în alta … parte 😅 aveam un coleg care era nascut pe 29 februarie. Radeam mereu de el … avea doar 8 ani!
    Tare frumoas sunt si bufnita si omida …
    Un weekend placut îti doresc!
    Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Vesnic tanar!
      Mi s-a parut mereu ciudat - oarecum - sa fii nascut pe 29 februarie. Nu am cunoscut pe cineva nascut in aceasta zi.
      Ma bucur ca iti plac motoceii confectionati de mine. :)
      Multumesc, Ella draga! Weekend frumos iti doresc sa ai si tu! Pupicios! <3

      Ștergere
  3. Intr-o carte de povesti de-a Sofiei, invatatoarea intreaba copiii care este cel mai folositor animal. Fiecare elev vorbeste despre un animalut din propria ograda argumentand de ce este cel mai important. Morala: fiecare animalut are rostul lui pe lume. (Asta ca tot veni vorba de povesti.)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce poveste faina! :)
      Cat de fain ar fi sa fiu martora la o lectie adevarata unde micutii sa argumenteze de ce un animal sau altul e cel mai important! :)

      Ștergere
  4. Faine animalutele tale, din ce le-ai confectionat? Eu nu as avea rabdarea necesara sa fac asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment. :)
      Din pompoane cumparate de-a gata, ceva foaie de spuma (niciodata nu-i tin minte denumirea). Ochii sunt cumparati "la punga" si sunt mai multe dimensiuni.
      :) Mai vorbim despre rabdare cand micuta va fi la gradi si la scoala. <3

      Ștergere
  5. Foarte reusite, atat omida cât si bufnita! Felicitari, Diana draga! Imi imaginez ca in marimea unor perne decorative ar fi deasemenea haioase, însa asa, mini bufnita si mini-omida sunt tare dragalase!
    daaa... 29 februare trebuie celebrat! Doar o data la 4 ani ni se ofera sansa sa traim o zi in plus în luna februarie ☺ Maine e 1 Martie, inceputul calendaristic al primaverii. Vremea nu e deloc stabila, martisoarele vor infrumuseta ziua. Iar ale tale, asa colorate si simpatice, o vor înveseli perfect!
    Pupici si imbratisari - de la trio pentru trio. Noapte buna! xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment, Carmen draga!
      Va veni si randul pernelor (dar nu stiu cand!) :))
      Daca tot a trebuit sa stau ieri acasa... am sarbatorit ziua de 29 februarie. :)
      E soare, e placut afara (in Poiana e zapada!), dar pe unde am fost azi nu am vazut femei cu martisoare (poate le au tot ca bratara; am vazut anul trecut la cateva). Eu am legat snurul la mana, ca bratara, pentru ca port saluri mari si s-ar acoperi pe piept.
      Imbratisari si pupici, cu drag, si de la noi pentru voi! <3 Duminica frumoasa!

      Ștergere
  6. Nu am mai scris, dar un copil considera ca sobolanul este cel.mai important pt ca tatal lui (miner) a fost salvat de multe ori datorita acestui animalut care simte pericolul inainte ca omul sa isi dea seama. Mi s-a parut foarte interesanta povestea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar este interesanta povestea; ii invata pe cei mici chestiuni importante - cum ar fi "sobolanul/soarecele" salveaza vieti in anumit context.
      Din ceea ce stiu (si cred ca nu e legenda) minerii nu au voie sa omoare soarecii / sobolanii in galerii tocmai pentru ca acestia simt pericolul inainte ca ei sa simta/auda/vada ceva periculos.

      Ștergere
  7. Frumoasă povestea 🤗
    Uite mă că bufnița este celebră în mukte ipostaze..
    Mă pot mândri că iarna asta am găzduit la mine în coșul (horn) un exemplar foarte frumos de bufniță, deșii uni îmi ziceau să o alung că aduce moarte, boală, ghinion, dar nu am alunga-o oentru că nu cred în superstiții, și am lăsat-o acolo liniștită să iasă din iarnă și a fost cea mai mare și frumoasă bufniță pe care am văzut-o. Și am dat ordin la vecini că de am prins pe unu că dă cu bâte sau pietre după ea, eu voi fi superstiția lor 🙄

    Ps. Bufnița ta ma emoționat cât de frumos ai realizat-o, dar nici omiduța nu este de neglijat, chiar deloc.. Duminică Plăcută.!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi plac foarte mult bufnitele! Si omidele sunt dragalase.
      Ce bine ca nu esti superstitios! Cate vietati si-au gasit moartea din cauza unor superstitii! :(
      Imi place cum suna "eu voi fi superstitia lor"! :))

      Multumesc pentru compliment si urare, Stef. Duminica frumoasa iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  8. Stii ca m-ai facut curioasa? Eram destul de sigura ca in 2012 si 2016 am avut un calendar destul de plin (si asa a fost, haha), dar am vrut sa vad despre ce am scris... si am descoperit ca in 2012 a fost a treia mea participare la MFC (o poza cu Bono si Maggie, perechea pisiceasca pe care a avut-o pe atunci prietenul, acum sotul lui Ralu). Iar in 2016 am scris despre o inimoara cu doua fete alb-rosu facuta din fetru ;))).

    Imi plac mult dragalaseniile facute de tine. Si povestea!! Si fluturele bufnita :D.
    Imbratisari cu drag!!! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai fost pe-aici si mi-ai vazut "operele". :) Si ma bucur ca iti plac. Cand am mai "mosmondit" cate ceva ma gandeam la tine si la Provocarile verzi - cred ca m-am ales cu reflex. :))

      Mie-mi place sa mai arunc, din cand in cand, o privire in urma (pe blog). Imi amintesc intamplari din "acea vreme", constat ca unele s-au schimbat... unele nu le-as mai fi scris azi sau as fi scris altfel... :)
      Imbratisari cu drag! <3

      Ștergere
  9. Frumoase foc pufoseniile tale.
    Desi imi place si omida, eu aleg bufnita. Imi plac mult sprancenele ei.
    O primavara perfecta sa ai! Pupiciii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa stiu ca iti plac amandoua dar cel mai mult si mai mult ma bucur ca ai remarcat sprancenele bufnitei (si mi-ai spus) - sunt tare mandra cum mi-au reusit sprancenele. :)) Nu glumesc.
      Iti multumesc, Ina. Perfecta sa fie si pentru tine primavara! Pupici! <3

      Ștergere
  10. Tare bine au ieşit, Diana! Sunt drăgălaşe foc, m-ai topit! Frumos mod de a sărbători această zi, te felicit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment, Potecuta! <3
      Ma bucur mult ca iti plac!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.