2020-02-26

In jurul unui singur bloc. Miercurea fără cuvinte



Fotografii pentru jocul Miercurea fără cuvinte, inițiat și găzduit de Carmen.



26 de comentarii:

  1. o vaaai! 😨 cum se poate asa ceva?! imi amintesc cand locuiam eu la bloc, ne organizam in fiecare luna sa iesim o zi toti vecinii sa facem curat in spatiul de jur imprejur. Apoi ne adunam la cafea si prajituri, femeile, batbatii la o tuica. Cateodata faceam si gratar 😊 Ce vremuri faine erau!
    Ah, apropo vecini de odinioara. La inceputul lunii mi a scris o tipa pe FB un mesaj,, sper ca ma mai cunosti, etc. etc,, Sincer, numele ei nu imi spunea nimiv, oricat mi am scremut mintra 😌 Apoi am intrat pe pagina ei si vazand fotografii, mi am amintit clar, ca tipa era vecina mea de palier, in Valea Aurie. Ce m am bucurat! i am raspuns si i am scris unde locuiesc, poate poate reusim sa ne si vedem, ca ea scria ca locuieste de 9 ani in Germania. Si ce crezi?! locuieste in acelasi oras! Doamne ce mica e lumea! Bineinteles ca ne-am vizitat imediat 🤗 si parca timpul a zburat 20 de ani in trecut. Am avut viata faina si acolo, la bloc.
    Te pup Diana draga. Imbratisari si ganduri bune de la trio pentru trio 🤗😘💕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inainte de 1990 se intampla si aici la fel - in mai toate cartierele. La noi era un ronduri de trandafiri, erau fel si fel de flori frumos aranjate, "gard" din catina, macesi, corcodusi, visini, salcii (intre multi alti copaci)... Si, periodic, erau ingrijite zonele, vara udau florile cu furtunul (e chiuveta la parter, in camera unde se colecteaza gunoiul). Mai apoi... care mai de care a refuzat sa mai plateasca apa pentru udat zona verde, unii (nu vecini!) au dat iama si au furat stalpisorii din fier si lanturile ornamentale, au furat florile care nu se uscasera... Au mai incercat cativa sa pastreze zonele frumoase, dar era munca in zadar, pentru intr-o luna totul era distrus, pentru ca zona se deschisese pentru "populatie", in general, pentru magazinele care au rasarit in zona s.a.m.d. Pe altii i-au deranjat fructiferii, 'ca urcau copii si faceau galagie, asa ca la unii le-au pus motorina la radacina si pe tulpina! Nebuni! Nu a putut fi dovedit individul in cauza, dar toti il stim.

      Mica lumea, chiar! Ce lucruri minunate se intampla! Te cred ca in astfel de conditii timpul se deruleaza cu viteza inapoi si trecutul pare ca e prezent pentru cateva clipe!
      Si eu te pup, Carmen draga! Imbratisari si ganduri bune si de la noi pentru voi! <3 <3 <3
      (nu mai pot vedea emoticoanele) :(

      Happy WW!

      Ștergere
  2. Nimic nou! Să fi arătat ceva gazon, flori, aranjamente, asta da mirare!

    Happy WW, dragă Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Ai dreptate!
      In unele cartiere (tot cu blocuri vechi) zonele verzi sunt aranjate.
      Multumesc, Zina draga! Happy WW!

      Ștergere
  3. Cred ca sunt mai multe! Dar va creste iarba! :)
    Recunosc ca in Bucuresti sunt din ce in ce mai multe zone ameliorate si frumoase. Cel putin pe traseul meu, sunt cateva puncte chiar frumusele.
    Happy WW, draga Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sunt! :) In unele locuri pamantul e atat de batatorit incat nici iarba nu mai creste...
      Si pe aici sunt - poate multe - doar ca or fi printre blocuri, pe unde nu e flux foarte mare de cetateni grabiti la magazine si pe la altele. Asa, "la vedere", si aici sunt zonele ingrijite (dar nu printre toate blocurile). In plimbarile cu cainele am vazut si eu cateva, dar vreau si la noi! :) Insa aici e munca in zadar, pentru ca sunt prea multi trecatori grabiti si indiferenti...
      Multumesc, Suzana draga! Happy WW! Pupici!

      Ștergere
  4. Nu înteleg … astea sunt spatiile verzi? 😏
    Hai sa-ti spun o noutate ….. a nins un pic azinoapte aici la mine!
    Iti doresc o zi placuta draga mea!
    Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teoretic, pentru ca in unele locuri nici iarba nu mai creste! :(
      Un pic... Inseamna ca se topeste repede. Luni, cand a batut vantul foarte tare, la un moment dat a inceput sa ploua si ploaia s-a transformat in fulgi de nea, dar in cateva minute s-a oprit fulguiala. Azi e zi ca primavara: soare, caldut...
      Iti multumesc, Ella draga! Zi minunata iti doresc sa ai si tu! Pupicios! <3

      Ștergere
  5. E o situatie aproape normala...
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
  6. Un bloc,dar sunt multe altele in aceeasi situatie.Cu drag,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, prea multe blocuri cu zone "verzi" in halul acesta.
      Cu drag,

      Ștergere
  7. Ce sa zic?? Destul de rau, dar mult mai bine decat in alte locuri. Stiu ca asta nu consoleaza. Se va razbuna pe noi planeta curand. :( O zi bbuna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate! :) Mai bine zone cu pomi infipti in pamant batatorit acoperit pe ici-colo cu resturi decat... asfalt cat vezi cu ochii.
      Cred ca deja a inceput...
      Multumesc. Zi buna iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  8. This happens in my corner of the world too.

    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
  9. Deşi nu e noutate, tot mă întristez de câte ori văd aşa ceva...
    Să ai o zi bună, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu, dar nu prea putem face mare lucru. Daca aduni molozul trebuie sa platesti sa vina o masina sa-l ia. O faci o data, de doua ori dar...
      Multumesc, Potecuta! Zi buna iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  10. Libertate multa = gunoaie si mai multe. :))) Happy WW, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Am inteles-o metaforic!
      Multumesc, Cristi! Happy WW! :)

      Ștergere
  11. Nu e asa mare lucru sa iasa cativa oameni sa faca curatenie. Toata lumea se asteapta ca autoritatile sa faca tot si ei sa nu ridice nici macar un deget. Din pacate asta e tara in care traim si oamenii ncici macar nu se mai uita in fata blocului atunci cand urca sau coboara din apartamente.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Legea zice clar: asociatiile de proprietari raspund de curatenia in zona lor (ori fac locatarii curat ori angajeaza o firma - la noi nu vor sa plateasca o firma iar ei... nu au timp sau sunt varstnici). O amenda poate ca ii lecuieste. Multi se plang ca administratorul castiga prea mult lunar: cincizeci de lei!!! cum sa mai plateasca o firma pentru curatenie?! (si nu-s oameni saraci in bloc). Pt administrator suma pe apartament e de 2,24 lei lunar.
      Cativa dintre noi am tot adunat candva, dar tot mizerie este. E, efectiv, munca in zadar. Nu-i vedem pe cei care arunca aiurea - pe unii ii banuim, dar nu-i putem dovedi si chiar reclamatie la politia locala nu-mi vine a face. :) Cu cei de la diverse firme, care schimba cabluri sau conducte ne nu ne intelegem... Si la nivel de asociatie nu vor sa faca plangere, iar de nebuna nu ma duc eu. :))
      In acest caz implicarea oamenilor este de vreo 2%. :( Sunt prea multi cei care distrug, pentru ca cei mai multi nu-s locatari, ci trecatori sau lucratori pe la diverse...

      Ștergere
  12. Hmmm, Diana, nu știu dacă am văzut io bine, dar în primele două poze este un mesteacăn frumos culcat la pământ, iar în celelalte poze, moloz și mizerii, cred..🙄

    Dacă doar se taie și nu se plantează, apoi mai acoperim și solul cu mormane de mizerii, mi greu să zic ceva, că apoi mă scap la vale și iar nu mă mai pot opri..
    Mulțumesc de conștientizare, poate așa mai văd și alții pe care îi preocupă, sau poate administrația care nu prea există..
    Gânduri bune de la Alba. Și Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e mesteacan; unii taietori mai au ceva respect pentru lege: mestecenii sunt in categoria ornamentalilor si au regim special. E un pomisor tanar taiat in trei (coaja e verzui, dar in poza doi e aproape alba din cauza de aparat si fotograf).
      Eheee... Au plantat ceva, dar in alta zona, si mai mult pentru a bloca trecerea oamenilor prin zona verde.
      In foto trei, unde s-a lucrat la fire, e un mesteacan foarte inalt (nu se vede in poza deloc) si cred ca i-au taiat radacinile cand au sapat (in vara) pentru ca furtuna de zilele trecute l-a miscat din radacini si e sant de jur imprejurul lui. Cred ca exista riscul sa cada. Pentru ca cei de la alta institutie au taiat, acum cativa ani, radacinile unui brad foarte-foarte inalt, acela a cazut la furtuna - noroc ca a fost noaptea si nu era nimeni in zona pentru ca uriasul a cazut pe o alee intens circulata ziua.
      Multumesc, Stef! Ganduri bune! Happy WW!
      Multumesc si pentru aprciere.

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.