2020-02-28

Motiv să trăiești. Provocare muzicală

Sursa foto: egypttoday.com (2018)
Piesa “Reason to Live” a apărut în anul 1987 pe albumul Crazy Nights al trupei americane de hard rock/heavy metal al trupei “Kiss” (fondată in anul 1973, in New York).
Cele mai multe cântece rock sunt despre depășirea limitelor, renunțarea la prejudecăți și superstiții, sunt despre puterea pe care o are omul și ce ar putea face dacă nu s-ar lasă îngrădit de tipare, de-ar avea curajul să fie ceea ce este s.a.m.d.. Baladele rock, în general, sunt despre dragoste: debutul iubirii, pierderea iubirii, regretul pentru timpul pierdut într-o iubire pentru persoana nepotrivită, căutarea iubirii. Rar, cred, sunt întâlnite balade rock (dintre cele cu impact puternic la publicul iubitor de rock) în care cineva să cânte: “N-am nevoie de iubire, mă descurc și fără” - nu-mi amintesc să fi ascultat o astfel de baladă rock.
Kiss - Reason To Live (vizualizare pe YT)
La Provocarea muzicală poate participa oricine, 
pe blog la Carmen, Ȋntre vis si realitate. 
Friendship Friday!
Consider că “Reason to Live” are ca mesaj ideea că toți suferim dacă pierdem o iubire dar nu trebuie să ne lăsăm distruși de acest fapt și - mai ales! - nu trebuie să permitem relațiilor romantice să ne definească deoarece partenerul ne poate părăsi oricând, dar asta nu anulează ceea ce suntem. Motivul pentru a trăi nu trebuie să fie o altă persoană pentru că cei care ajung să se trezească singuri într-o dimineață riscă o depresie de toată frumusețea.
[…] Out of touch, with myself for so long,
Now a feelin’ so strong comin’ over me
Down the line, there's a lesson I've learned
You can love and get burned, if it has to be
And I see a change in my life, and I'm not alone when I'm strong inside
And I realize
Everybody's got a reason to live, baby
Everybody's got a dream and a hunger inside
Everybody's got a reason to live, but it can't be your love […]

4 comentarii:

  1. Multa vreme am neglijat conceptiile/convingerile despre viata a indivizilor. Credeam ca e propaganda cand se vorbea ( mai ales in timpul stagiului militar) despre jertfa suprema. Totul s-a schimbat in mintea mea privind sensul vietii cand au fost atacate Turnurile Gemene -11 09 2001.
    Ma sperie ascultarea oarba a unora...
    Scuze pentru divagatie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e divagatie. :) In momente ca acela in multi oameni se schimba ceva privind sensul vietii.
      Si pe mine ma sperie (imi pare ca tot mai multi incep sa asculte orbeste).

      Ștergere
  2. ce melodie frumoasa! ce amintiri placute am din adolescenta, la disco sau petreceri, cu muzica lui Kiss! Wow, videoclipul a excelent... ce moda haioasa era, acum imi vine sa râd cand ii vad pe barbati cu bucle si fardati, dar asa era moda. Asa erau si Modern talking, Scorpions, Europe, Ozzy Osbourne, Deep Purple... Anii de aur ai istoriei rockului.
    Cat despre tema "Iubirea" ai mare dreptate, aproape toate melodiile dezvolta aceasta tema - sentimentele adevarate, cele care ne ating, care ajung la noi, ascultatorii, sunt acele sentimente adevarate, traite. Deci, iexact acele sentimente pe care le-ai pomenit tu aici. Daaar, exista si melodii ale caror texte sustin ca nu e nevoie de iubire - spre exemplu: Sammy Hagar - I Don't Need Love (1982) ☺ si e o melodie faina! ☺
    Te pup Diana draga. Un weekend minunat! Imbratisari, de la trio pentru trio <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place mult KISS! Faine bairamuri. :)
      Machiati si cu bucle rasfirate pe spate si tot aratau mai barbati decat unii de azi (aveau par pe piept) :)) Daca nu ma insala memoria, cei de la KISS au inventat machiajul chipurilor - voiau sa se diferentieze clar de celelalte trupe; in 1983 stiu ca au renuntat la "masti".
      Azi l-am ascultat pe Sammy Hagar (poate l-am mai ascultat, dar am uitat sau nu am stiut). Sigur ca sunt o multime de cantece in care "nu au nevoie de dragoste". :) Ma refeream la baladele rock dar tocmai pentru ca ar putea fi si acestea cu "nu vreau dragoste" am scris "in general" - ceea ce eu n-am auzit / vazut nu inseamna ca nu exista. :) Cantecul lui S.H. nu e balada, deci n-am ascultat, inca :) o balada rock despre "respingerea iubirii". Melodia lui e, intr-adevar, faina.
      Multumesc! Si eu te pup, Carmen draga! Imbratisari si ganduri de bine de la noi pentru voi! <3 Duminica frumoasa! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.