2021-03-02

Cocoșul care și-a câștigat libertatea

Toată această lume e, cumva, ciudată. Când ne ridicăm privirea din pământ observăm frumusețea lumii, a oamenilor, dar și ciudățenia lor, pe ici-colo.
Zina a pornit o rubrică (să-i zic așa) intitulată „Una pe zi”, unde postează chestiuni mai mult sau mai puțin ieșite din comun, criticabile sau mai dificil de înțeles. Adesea îmi cad sub ochi fel și fel de titluri, aud unele „vești”, dar nu deschid mereu articolele și nici nu dau mare importanță „veștilor”. M-am gândit s-o fac, totuși, și să scriu ce mi se pare ciudat/inedit dintre cele ce le citesc/aud.
Încep cu... luptele de cocoși. Oh! Nimic deosebit: luptele de cocoși, deși ilegale în mai toate statele lumii, au loc în foarte multe. Nici dorința unora de a vedea sânge nu-i o noutate, și nici dorința de a câștiga bani din sacrificarea oamenilor, animalelor, păsărilor etc.. Ceea ce nu se întâmplă des - am fost tentată să scriu „suficient de des” (dar nu mă bucur de moartea ființelor, fie ele și oameni fără suflet) - este ca victima să-și ucidă agresorul. Parafrazând dictonul „Un câine a mușcat un om nu e o știre, dar un om a mușcat un câine da” scriu despre un cocoș care și-a ucis stăpânul și și-a câștigat libertatea.
un cocos si-a ucis stapanul
S-a întâmplat
sâmbăta, 27 februarie, într-un sat din statul indian Telangana. Luptele de cocoși sunt ilegale în India din anul 1960, dar sunt frecvente și azi mai ales în zonele rurale. Cocoșul era pregătit pentru o luptă ilegală și avea atașat pe un picior un cuțit cu lama lungă de 7 cm. Proprietarul a încercat să-l prindă, cocoșul a încercat să scape și și-a înjunghiat stăpânul în burtă, acesta murind în drum spre spital din cauza hemoragiei. Acest proprietar de cocoși de luptă nu e prima victimă: anul trecut, în Andhra Pradesh, un bărbat a murit după ce a fost lovit în gât de lama pe care o atașase cocoșului său.
Cocoșul din poveste a ajuns întâi la secția de poliție (ca probă) și apoi a fost dus la o fermă.

Image by Clker-Free-Vector-Images from Pixabay

8 comentarii:

  1. Hmm, dacă astfel de accidente i-ar face pe ceilalţi să se oprească... Dar nu prea cred în asta.
    Zi frumoasă îţi doresc, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu cred. Din contra ar putea fi: cu cat devine mai periculos cu atat va fi mai incitant pentru unii. :(
      Multumesc, Potecuta! Zi frumoasa iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  2. Din păcate și oamenii mor. Sa mori ucis de cocosul pe care tu l-ai înarmat, chiar e ciudat. Știrea de aseară, sinistra, in care un om a sechestrat și omorât doi oameni, la Onești, bate filmul. Ciudate-s resorturile interioare ale oamenilor. 😟

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a povestit cineva despre nenorocirea respectiva... Pfuuu... Ce poate face un om altui om e, de regula, interzis a se arata si intr-un film de groza. Nu stiu daca ai auzit de sau ai vazut serialul "Minti criminale" - cele mai multe episoade au "la baza" cazuri reale.
      Cand sunt cumulati mai multi "factori" unii oameni clacheaza - unii isi fac lor rau, altii... unora care le ies in cale (un fel de a spune).

      Ștergere
  3. Cat de importanta este libertatea pentru orice fiinta!
    Dar sa atasezi la un cocos o astfel de lama parca e nebuneste.
    Este o poveste reala despre consecintele actiunilor unui om. Ciudat rau!
    Ceea ce s-a intamplat la noi este si mai incredibil. Nu am citit, dar nu mi-e clar cum s-au derulat evenimentele si de ce nu s-a putut interveni inaintea unui final oribil.

    In fine, cred ca sunt din ce in ce mai multe defectiuni...

    Pupici si noapte buna, Diana draga! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu degeaba se spune ca omul este cel mai violent... animal!
      Cat despre ce s-a intamplat la Onesti... Pfuuu. Au fost doi contra unu'... Cred ca i-a paralizat frica... Sarmanii oamenii... s-au dus la munca si-au sfarsit la morga (evit sa ma gandesc ca inainte de orice le-au facut "testele" care sunt azi un "must do"). Despre cei in uniforme bleumarin prefer sa nu ma pronunt... Colegi de-ai lor (din alt oras) au impuscat in spate un tanar recalcitrant care fugea de ei; un altul (purtator de vorbe la politia BV) a spus - cu ani in urma - despre o fata in varsta de 16 ani pe care parintii au dat-o disparuta: "poate a mancat-o pasarica"!!! Cand suni la 112 ti se face morala/educatie; suni pentru ca esti in pericol si soseste cineva (mai mereu) dupa ce totul s-a incheiat - si doar "constata" (agenti constatatori!) Ce sa mai?!
      Defectiuni au fost si sunt multe, acum se agraveaza. :(

      Multumesc, Suzana draga! ❤️ Noapte buna! Pupici! 😘

      Ștergere
  4. Stirea asta a fost si pe ziarele de aici ... cu ilustratie!
    Cocosul chiar avea un cutit in locul "pintenului" ... cred ca asa îi zice!
    Oamneni cu mintea bolnava! Dar stii ca si fata regelui Mihai organiza astfel de "batalii" la ferma ei? Pana au fost prinsi de politia federala! Oops!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, pinten este! Cum le-o trece prin cap asa ceva?! De fapt... pe astia, daca ii impusti in cap fac meningita: glontul cald, creierul rece...
      Chiar! Uitasem ca a fost ceva c-o fufa din Casa regala si luptele de cocosi. Daca-mi aminteam, scriam. 😊

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.