2021-03-03

Vreau în Texas!

De la a vrea la a putea e cale lungă, și nu despre asta scriu. Apoi, să am grijă ce-mi doresc pentru că s-ar putea să primesc și să nu-mi placă. De ce afirm că vreau în Texas? Pentru că ieri, 2 martie, guvernatorul statului Texas a anunțat că din data de 10 martie 2021 vor fi ridicate (aproape) toate restricțiile privind boala la modă, inclusiv obligativitatea purtării măștii. Toate afacerile - mici și mari - vor putea să se desfășoare sută la sută. El se bazează - zice - și pe faptul că se fac circa un milion de vaccinări pe zi.
Guvernatorii statelor Mississippi, Louisiana și Michigan au anunțat, și ei, că masca nu va mai fi obligatorie.
Sigur, directorul CDC și administrația Biden insistă că restricțiile ar trebui păstrate. Poate da, poate ba, dar mă gândesc că acești guvernatori nu fac decât să răspundă cererii cetățenilor care i-au ales. Nimeni nu va fi obligat să nu-și mai poarte vălul, dar cine vrea fără va fi liber să-și arate chipul.
Pe larg aici:
https://www.nbcnews.com/news/us-news/gov-greg-abbott-lift-texas-mask-mandate-open-state-100-n1259329
și aici: https://www.bbc.com/news/world-us-canada-56255701

Image by Radoan Tanvir from Pixabay

18 comentarii:

  1. Eu nu cred ca vreau sa locuiesc acolo ...
    Am intrebat-o pe Anni, ea locuieste in Texas si sunt curioasa ce imi va raspunde!
    Este inca neclara situatia cu acest virus si nu ma incumet sa intru in aglomeratie! Dar nici Gica contra nu vreau sa fiu! LOL
    Pupicios! 😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca vrei, citeste raspunsul lui Anni (Hootin'Anni) la mine pe blog!
      Sunt de acord cu ea! Mai bine asa 😷 decat asa 😢!
      Dar asta este opinia mea desigur!
      Pupicios! 😘😘😘

      Ștergere
    2. Eh, nici eu nu cred ca as vrea sa locuiesc intr-o aglomerare, dar la o ferma, departe de iuresul metropolelor... hm. As fi tentata. 😊
      Pentru cei care au un venit asigurat e ok cu restrictii pana la ziua de apoi, dar pentru ceilalti... mai greu. Cine obtine venituri numai dintr-o afacere considerata "neesentiala" ce va face? Sau cei care au venituri din meserii/profesii considerate "neesentiale"? Ei din ce traiesc?! Cat sa mai stranga cureaua? Degeaba tot ii trag politicienii ca se gandesc la oameni, nu la afaceri, pentru ca e vorba despre oameni care ajung la disperare vazand ca pe zi ce trece le e tot mai greu - nici depresia nu e o afectiune usor de dus (si tot mai multi par s-o ia razna rau de tot si/sau sa-si ia viata). Unii oameni traiesc din afaceri mici - acum inchise - altii muncesc la cei care au afaceri (acum inchise). Poate nu se imbolnavesc de covrig, dar cu se se vor hrani, cu ce-si vor sustine cheltuielile?
      Sunt sigura ca si in Texas se va pastra masura testarii, distantarii etc.
      Pupicios! 😘 😘 😘

      P.S. Daca iti raspunde, imi zici si mie, te rog. ❤️

      Ștergere
    3. Multumesc. Am citit, si sunt perfect de acord: cine vrea (si poate) poarta in continuare masca (nu e interzisa si ar fi absurd sa interzica oamenilor sa faca ceea ce considera ca le face bine)
      Macar de-ar suspenda - in RO! - orele de educatie fizica si sport, sa nu mai oblige copiii !!! sa faca efort cu gura si nasul acoperite. Plamanii lor sunt in plina dezvoltare. :( Isi reinspira bacteriile expirate... si asta n-ar fi singura problema.
      Pupicios! 😘 😘 😘

      P.S. N-ar fi mare mirarea ca dupa ce nu va mai fi obligatorie masca sa fie purtata fara probleme de aproape toti. :)))

      Ștergere
    4. între timp s-a anunțat la știri că orele de sport se vor desfășura în aer liber, fără mască.
      O zi cu bucurie să ai, Diana!

      Ștergere
    5. E o veste buna! Multumesc. Sper sa nu se "rasuceasca" iar, pentru ca au mai zis fara, apoi cu... de-i zapacesc si mai rau pe oameni.
      Zi minunata iti doresc sa ai si tu, Dana draga! ❤️

      Ștergere
  2. eu as vrea sa vad ferma din Dallas. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti doresc sa o poti vedea in realitate! 😊
      Despre copia ridicata in Slobozia am inteles ca e aproape ruina...

      Ștergere
    2. Artistul din Slobozia a fost inchis cativa ani pentru delapidare, apoi a murit.

      Ștergere
    3. Ceva despre probleme cu legea, legat de el, imi amintesc, dar nu am stiut ca a murit.

      Ștergere
  3. I'm with you and I've had my own opinion of all this from the jump, but I'll keep that to myself.

    Have a fabulous Wordless Wednesday, my friend. ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I keep many thoughts just for myself, but some, sometime, break out. 😊
      Thank you, Sandee! ❤️ I wish you a fabulous day too! ❤️

      Ștergere
  4. Multumesc pentru info din Texas, Diana draga!
    Nu mai stiu la cine am auzit, insa a formulat o intrebare de genul: intre a muri de un virus sau a muri de foame ce alegi? Chiar daca este cumva fortat, totusi... Ideea importanta este sa nu ne infectam de frica! Ca solutiile de tratare nu prea sunt la indemana cand infectia este peste tot!

    Pupici! Pe aici primavara din plin. Busuiocul (partial) a facut floricele. E un scump. ❤️😘 Seara frumoasa, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere. M-am bucurat sa aflu. Am inteles ca britanicii deschid scolile din 8 martie, dar n-am "cercetat" daca si cum (poate ca, totusi, nu-si vor masca micutii la orele de educatie fizica).
      E fortata intrebarea si nu tocmai. Cei care, de regula, au mancare pe saturate - si un venit constant, indestulator - nu vad prea departe si merg pe ideea (gresita): "nimeni n-a murit de foame in RO (sau pe langa ei). Refuz sa cred informatiile despre cei morti de inanitie anul trecut, in tari din Africa... S-a murit de foame acolo si inainte (acum e mai rau). Daaa, infectia e peste tot, mai putin in zonele de conflict deschis. E o perioada in care e bine sa fim negativi. 😊

      Si aici arata ca primavara vremea. 😊 Sa te bucuri de busuioc! Am renuntat, deocamdata la idee (semintele de busuioc nu s-au prins atunci...) Sunt negativa. 😊
      Iti multumesc, Suzana draga! ❤️ Noapte buna! Pupici! 😘

      Ștergere
  5. Personally, I don't understand this problem with Americans on wanting the freedom to gamble with this disease. I'll keep wearing my mask for now.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wearing a mask is for personal protection. As long as you don't wear it for 8-16 hours continuously, there is no danger to your health - on the contrary.
      They are not just Americans; 😊 there are many people around the world who can no longer resist with a mask for almost half a day (those who work) or without work (= without money)...

      Ștergere
  6. Ai vazut ce val de reactii ai starnit cu articolul ta?
    Acelasi lucru sa întamplat si pe blogul lui Anni!
    Foarte multe persoane nu vor sa renunte la reguli si nici la masca!
    In ceea ce priveste locuitul in Texas ... eu una nici dusa nu m-as muta acolo!
    Hugs 🤗 Kisses 😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca sunt bune astfel de discutii, pentru ca fiecare stie ce este mai bine pentru el si actioneaza (incearca sa actioneze) in aceasta directie. 😊 Poate vom reusi sa gasim o cale de mijloc, cu totii, nu doar cei care au scris aici si care sunt oameni echilibrati.
      E cert ca multi nu vor sa renunte la masca si restrictii si e dreptul lor, fara comentarii. Cine nu isi reinspira bacteriile expirate timp de jumatate de zi e probabil sa nu aiba probleme mai tarziu. Cine face exercitii de respiratie fara masca, in aer liber (curte sau in alta parte) e tot ferit de pericol pentru mai tarziu.
      Haaaai, mai! 😊 Texas are farmecul lui! Si defectele lui, desigur.
      Dau o fuga pe blogul ei - am citit numai comentariul lasat la tine.
      Big hug! ❤️ Pupicios! 😘 😘 😘

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.