2021-03-28

Raliul Brașovului fără spectatori

În acest an, în zilele de 25, 26 și 27 martie, s-a desfășurat cea de-a 50-a ediție a Raliului Brașov (Tess Rally Brașov power by Pro-X).
La start s-au aliniat 82 de echipaje. Echipajul format din Simone Tempestini și Sergiu Itu a câștigat raliul. Poate că altfel ar fi stat lucrurile dacă motorul mașinii conduse de Mads Østberg n-ar fi cedat când mai erau doar două probe până la final (norvegianul ocupa prima poziție în clasamentul general la momentul în care motorul a cedat). Pe locul doi este Bogdan Marișca și pe trei Sebastian Barbu.
Mai multe info: https://www.raliulbrasovului.ro/
De-o juma’ de secol se organizează raliu în Brașov (mai e numit și Micul Monte Carlo). De ce să se bucure de spectacol pasionații acestui sport?! Mai ales că a fost prezent, în premieră, și campionul mondial din WRC-2, pilotul norvegian Mads Østberg, care - e drept - și-a început sezonul din 2021 în România pentru că raliul din Ungaria a fost amânat din cauza pandaliei.
În 25 martie, la 19:30, s-a dat startul festiv la Raliul Brașovului, în Piața Sfatului, unde a avut loc și premierea, ieri la ora 20 (ora de la care administratorii statului ne interzic să mai pășim pe drumurile publice fără un „motiv” serios; deocamdată doar de vineri până duminică inclusiv). Norocoși pasionații care au domiciliul în Piața Sfatului (sau au cunoștințe în zonă) - au putut vedea măcar festivitățile care au avut loc acolo. Eh! Mașinile au putut fi văzute în mai multe puncte de pe traseele parcurse, dar atmosfera n-avea cum să fie ca în alți ani.
Anul acesta au fost adăugate două probe speciale noi (pe lângă clasicele Poiana și Babarunca): un traseu are lungimea de 9,8 km și unul de 12,35 km (zona Făgăraș). Sunt probe tehnice foarte rapide.
E bine de știut că în unele industrii oamenilor le merge bine.

Image by Florian Höllmüller from Pixabay

4 comentarii:

  1. Mi-ar placea sa vad un astfel de eveniment. Cred ca este tare spectaculos! Poate la anul! 😊
    La Sinaia am vazut acum cativa ani masini de epoca, doar parcate, din pacate. Dar si asta a fost simpatic.

    Multumesc pentru noua idee, draga Diana! Pupici, noapte buna si o saptamana usoara!😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In tinerete - din clasa a X-a incepand - am ratat putine editii ale concursului (era un club chiar langa liceu); mai apoi - de pe la varsta de 30 de ani - n-am prea mai fost. Ii inteleg atat de bine pe cei care ar fi vrut sa mearga la aceasta editie! Mai ales ca era prezent si campionul mondial. La anu' trebuie sa fiu acolo! :))
      Am ratat "la marele fix" mai toate expozitiile (si plimbarile/cursele) masinilor de epoca - asa a fost conjunctura (ori aflam prea tarziu ori nu puteam ajunge). Poate reusesc cu prima ocazie. 😊
      Cu drag!
      Multumesc! Iti doresc sa ai si tu o saptamana buna, Suzana draga! ❤️ Pupici! 😘 Noapte buna!

      Ștergere
  2. Cred ca e prima data fara public...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigura ca asa e. Anul trecut nu s-a organizat (nu am info certe dar n-am auzit motoarele - rasuna valea cand e raliu, mai ales cand se lasa seara)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.