2021-03-26

Luna de la două noaptea

Închisesem prăvălia și fumam în balcon o ultimă țigară înainte de-a ne pregăti de culcare. Ascultam sunetele nopții și mă gândeam la nemurirea sufletului - n-am ajuns la nicio concluzie. Dintre nori s-a ivit Luna, brusc, strălucind printre ramurile copacilor. Am intrat după telefon, convinsă că n-o mai găsesc la vedere când revin. Dar era tot acolo, așa că am fotografiat-o.
Mi-am văzut de țigară mai departe, gândindu-mă că vine vara și îndrăgostiții vor mai admira Luna doar de prin balcoane (sau curți, cei care-s mai norocoși). E mai bine așa! Vara va fi caniculă - ar fi culmea să nu fie! - și seara, după ora 20, aerul va începe să se răcorească și-ar fi păcat să iasă oamenii de prin cutiile de beton încinse, să se plimbe și să-și umple plămânii cu aer mai rece, un pic mai curat.
Ce fain era pe vremuri! Ieșeai din casă când aveai chef, fără să ceri permisiunea „autorităților”; te plimbai pe unde doreai, în grup sau de capul tău; nu se criza nimeni dacă-ți îmbrățișai prietenii; nu te atenționau polițaii din mașină, nu te opreau să te legitimeze. A fost frumos cât a ținut. După vreo 45 de ani de control au fost vreo 31 de ani fără control. Deh! Roata morii se-nvârtește țac, țac, țac... La fel și roata vieții, doar că nu ne mai dă nimeni anii înapoi.

6 comentarii:

  1. Şi eu fumez în balcon şi îmi place să mă uit la Lună. Cu nemurirea aia e greu, încă mă gândesc :D
    Tare bine ai surprins-o, a stat frumos la poză :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dada, greu cu nemurirea! :))
      A stat mai frumos decat Soarele, dar am si "intervenit" asupra fotografiei 😊 - ar fi aratat doar ca o bulina alba; acum poza arata Luna mai aproape de imaginea reala.

      Ștergere
  2. Un moment frumos... lunatic! Indiferent cum il simtim, sufletul sigur e nemuritor, ca nu se poate altfel!
    Vezi, de ce te gandesti la vara intr-un moment primavaratic cu luna? Ce ai facut cu acumul tau?
    Pupici si seara placuta, Diana draga! Si un weekend placut.
    Pe aici azi a fost soare...❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca lunaticii, am fi vrut sa iesim. Aerul avea parfum de "curat", era liniste, ar fi fost super o plimbare. Obisnuiam sa ne plimbam in miez de noapte - cand ningea ieseam sa lasam "primele urme". 😊
      Mi l-au furat/interzis pe "acum", asa ca nu prea mai conteaza avand in vedere ca "trecutul e prezent, prezentul e viitor". Cand impulsul de moment trebuie oprimat pentru ca administratorii statului il interzic... "acum" e doar o figura de stil. Cum sa "traiesti clipa" cand sunt clipe pe care trebuie sa le reprimi desi ai vrea sa le traiesti? 😊
      Iti multumesc, Suzana draga! ❤️ Noapte buna! Weekend frumos! Pupici! 😘
      Si aici a fost soare, toata ziua - Soarele si-a tinut promisiunea facuta ieri. 😊

      Ștergere
  3. Frumos "prinsa" luna. Da' ce ora! Nu mai zic, da' gândesc, (da' cât tutun..). 😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha! De cand fumez in balcon fumez muuult mai putin (dar de cand cu pandalia mai mult decat inainte de); in acea noapte am tras doar cateva fumuri, pentru ca a "trebuit" sa fac fotografii. :))
      Daca ne-am fi putut plimba nu mai fumam - plimbarea inainte culcare (indiferent de ora) facea parte din "terapia" mea de a ma lasa de fumat.

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.