2021-03-25

Ziua Cucului

Se spune că în ziua aceasta cucul se aude cântând pentru prima dată. Nu doar că n-am auzit cucul cântând, dar nici porumbeii nu i-am auzit gângurind și nici guguștiucii. De când au ciopârțit teiul guguștiucii au venit tot mai rar, până n-au mai venit. Poate vor reveni. Sper.
De Ziua Cucului am auzit, timp de aproape o oră, motorul mașinii parcate de-o tipă sub ferestre. Am închis fereastra cam târziu - când am simțit că mă ustură ochii. O mașină cu număr de Prahova. Tipa a stat în mașină alături de un tip, apoi au coborât împreună și au intrat în bloc. După stratul de zăpadă de pe parbriz și din jurul roților pare că cei doi au urcat în mașină după ce au venit de pe aiurea, nu au venit cu mașina. Sunt aproape sigură: dacă o întreabă cineva pe tipă despre grija ei pentru mediu ar spune că-i ecologistă, că ea nu mănâncă deloc carne, că îmbrățișează copaci etc.. Și cu filtru de particule un motor pornit poluează, chiar dacă nu la fel de mult ca cele fără filtru. Prea mulți nu sunt absurzi și pot înțelege pe cei care-și turează motorul pe loc câteva minute, la pornire, mai ales când e frig, dar timp de aproape o oră, la sosire, sub ferestrele altora?! În Ro, staționarea cu motorul pornit e sport național. În statele spre a căror „civilizație” tindem se sancționează astfel de acțiuni, și nu sunt tocmai mici amenzile.
Pentru această zi de joi îmi făcusem „planuri administrative” dar... de dimineață m-a anunțat o vecină că e Buna Vestire. „Să nu cumva să muncești prin casă azi”, mi-a zis. Hm. Nu cred că s-ar fi supărat arhanghelul Gabriel dacă aș fi făcut ce-mi propusesem, dar am profitat de ocazie să amân. Nu prea aveam chef, oricum, așa că am amânat pentru o dată viitoare nedeterminată. Pentru că am avut timp am organizat „colecția de iarnă”:
În viteză, am fotografiat o intersecție, în seara de 18 martie. De-mi venea mai repede ideea cu fotografiatul probabil că fotografiam mai multe în acea seară. Nu mai multe intersecții!
În nopțile de 22 și 23 martie a tot nins...
În 24 martie, pe la prânz, zăpada mai era și nu prea. 
Cu ocazia aceasta am „prins” în poză și-o mașinuță parcată fix în curbă, jumătate în zona verde, peste bordură (probabil că n-aș fi observat-o dacă nu-mi trebuia o poză cu zăpada). Parcări pentru cei care nu locuiesc în zonă sunt la cinci minute de mers pe jos dar, probabil, acel conducător auto nu era fraier să plătească pentru parcare dacă tot era loc în curbă. În 25 martie mai sunt urme vagi de zăpadă - mașinuța a fost parcată tot acolo, până aproape de ora prânzului.
Până la „închiderea ediției” au venit guguștiucii să pape, dar au năvălit porumbeii și n-au reușit să se apropie de pervaz. Au stat câteva minute în tei apoi și-au văzut de ale lor.
Soarele, pregătit să apună, mi-a permis să-l fotografiez în „vârful” copacilor.
Nu s-a supărat că nu i-am redat splendoarea. A zis c
ă ne vedem mâine. Poate cu altă ocazie mă voi descurca mai bine. Habar n-am cum să fotografiez Soarele privindu-l în ochi.
In ziua de Buna Vestire (ce coincidență) s-a lăsat cu noi restricții de circulație, între altele.

8 comentarii:

  1. sa speram ca vine primavara, la mare a nins alaltaieri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oooo! Sa ninga primavara in Brasov s-a mai intamplat deseori, dar sa ninga la mare... Speram la primavara! 😊

      Ștergere
  2. Evident ca nu este o coincidenta, doar un nou mesaj mai mult sau mai putin evident. Cred ca cei care 'se joaca' cu acest gen de simboluri, atat de puternice spiritual, nu sunt in afara legii atractiei Universului. Credem sau nu in astfel de lucruri nu are importanta. Legile universale exista si genereaza consecinte.
    Cand fotografiez soarele, indrept aparatul spre el, chiar daca nu mai vad nimic din cauza luminii...😊 Specialistii au filtre. Cei care nu au obtin efecte imprevizibile, cum am mai postat! 😊
    Asa ca nu trebuie sa iti faci probleme. Doar sa-i dai binete si el sigur iti va da un semn.
    Nu stiam de ziua cucului, dar asta nu e o noutate, ca zilele astea de la tine le aflu. Pozele sunt chiar faine, asa fii perseverenta si pe faza.

    Pupici si un final de saptamana linistit, draga mea! Pupici!😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa de tare m-am saturat de astia care ne "salveaza" viata cu fel si fel de aberatii incat trebuie sa-mi cumpar emetiral. Si cand ii aud folosind pluralul "noi" simt nevoia de calmante! :))) "Sa depasim momentul"; "sa fim uniti"; "sa ne fie bine"; "nu ne dorim"... De parca-i afecteaza cu ceva situatia pe cei care sunt platiti din banii statului.

      Cam asa am fotografiat soarele: nu vedeam nimic, dar am facut "clic". 😊 In realitate, soarele era ca o moneda de argint stralucitor, cu raze la fel de stralucitoare strecurate printre ramuri.
      Uitam de ziua cucului daca nu-mi zicea vecina despre Buna Vestire. 😊
      Multumesc si pentru incurajare, Suzana draga! ❤️ Weekend linistit iti doresc sa ai si tu! Pupici! 😘

      P.S. Finalul saptamanii va fi foarte linistit la noi; cica de la ora 20 trebuie sa cerem permisiunea "autoritatilor" pentru a iesi din case/gospodarii.

      Ștergere
    2. Pai am inteles ca si aici va fi la fel, insa nu stiu de cand exact. Oricum voi afla, nu ma agit sa caut, ca oricum situatia pare fluida!
      In logica mea se iau exact masurile de amplificare si nu de calmare,
      dar ce mai conteaza o parere la rasul solului!
      Pupici si noapte buna, draga Diana! ❤️😘

      Ștergere
    3. Mi se pare curios ca "in teren" oamenii nu si-au prea schimbat comportamnetul extraordinar de multin ultimul timp - indiferent de masuri - dar cifrele cresc si scad...
      A trebuit sa aflu ce si cum, pentru ca nu stau in casa de la ora 20 (!!!), si sa am declaratia... De duminica am inteles ca se aplica serios, sa aiba comerciantii timp sa isi organizeze programul.
      Multumesc, Suzana draga! ❤️ Noapte buna! Pupici! 😘

      Ștergere
  3. In Bucuresti, in zona in care stau, vad de cativa ani multi porumbei... Nu prea am mai vazut gugustiuci. Inainte erau destui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asa e si aici. Prea multi gugustiuci n-au fost niciodata, dar acum am impresia ca sunt numai cativa... La fereastra am vazut cel mult patru (dar asta nu inseamna ca nu sunt mai mlti si nu-i vad). E posibil sa le fure cotofenele ouale (in zona de aici sunt destule, dar mai putine ca in alti ani).

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.