2021-05-16

Copaci stilizați în mandală

Vrabia Mihai Viteazu! Nu mi-a reușit copăcelul în mandală, așa cum mă dădeam rotundă într-un comentariu pe blogul Suzanei. Am încercat, am văzut că-i mai greu cu practica - nu m-a ucis practica, dar m-a dezamăgit. Practica-i vinovată, nu eu ‘că mă dau mare pe uscat. Sau e vinovat programul, pentru că nu-mi permite să trasez linii simple, pur și simplu, unde vreau - nu e activă opțiunea care, probabil, mi-ar permite să desenez pătrate, să zicem. Nici mouse-ul nu e cel mai fin instrument pe care să-l pot folosi fără să „tremure” liniile.

Am desenat copăcei uniți la nivelul rădăcinilor. De ce, după colorare, arată într-un fel în program:


și altfel după ce salvez imaginea n-am cea mai vagă idee:

A fost o încercare. Reușită e pe jumătate, dar e bine și-așa rău.
Următoarea nu s-a modificat:
Poza următoare arată ecranul (secțiunea instrumente de lucru) - n-am știut să fac „print screen” așa că am făcut fotografie (ca și în cazul mandalei din prima imagine):

Pentru că tot eram acolo am mai desenat o mandală, și i-am găsit titlu: „Marte sfărâmată”. De ce Marte?! Pentru că am colorat cu nuanțe de roșu; după ce-am salvat imaginea mi-a venit în minte planeta Marte pe care o scârmă unii în prezent.

La final, mandale cu verde făcute în intervalul de timp de la primirea jucăriei.

Pentru că e duminică m-am gândit să fie cu mandale.

Nota: Mandalele sunt realizate pe site-ul: https://mandala.mandalagaba.com/

8 comentarii:

  1. Hi Diana, the translation is not quite right but I do understand the words you wanted to write. And I think they are very beautiful and I know that making them on the computer is sometimes quite difficult. The colors used indicate how you currently live in life. And green is: Nature - mother earth - fertility - rest - hope - love - tenderness - youth - consolation - self-love and sometimes your thoughts say that it is not beautiful or not finished, but that has to do with a kind of Perfectionism. you have a bit and I have that myself sometimes when I have drawn and colored them. But I found the tree and the others very beautiful. Wish you a beautiful Sunday with pleasant moments. Greetings from Holland.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi, Tine!
      Indeed, auto translation is not really good, but I also used some expressions that cannot be translated ad litteram. :(
      In the mandala with a lot of green, I don't know how it got so much green - on the site, drawing, I didn't use green between branches and trunks.
      Thank you for your appreciation and for the symbolism of the colors.
      Have a wonderful evening!

      Ștergere
  2. Diana, ai o tasta pe care scrie 'PrtScr'? Aceasta este tasta de print screen. O apesi. Apoi deschizi un fisier word blank si dai 'ctrl V' (adica redai copierea). Ar trebui sa transferi imaginea ecranului.Tagand-o, o poti salva ca poza si apoi o modifici cum vrei. Mai e si functia 'snipping tool' pe care o are Windows-ul. La mine apare in programul de Start. Daca nu, trebuie sa fie prin programele calculatorului. O folosesc pentru poze pe care nu le pot salva.
    Eu nu am ajuns in faza de flori sau frunze. Nu stiu cum apas, ca imi apar cruciulite cu locatii si apoi ma blochez. Mie imi plac imaginile si chiar daca nu erau ceea ce ai vrut, poti specula alte titluri pentru ca arata foarte bine. Insa 'Marte sfaramata' arata cu totul special. Recunosc ca as fi botezat-o, daca ma apropiam macar putin de realizare, 'univers holografic' explodat... 😊
    Iar cele patru modele arata foarte mandru.
    Daca ai sti ce bine imi pare ca am descoperit programul...

    Pupici, o seara placuta si o saptamana linistita! ❤️ 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe acest micut laptop nu am tasta (pe PC ma descurcam imediat); am cautat sa aflu cum sa fac si e o combinatie de taste intre care (Fn), Alt si inca ceva (am stiut la acel moment) dar cand le-am apasat n-au avut "reactie". Sunt foarte putine instalate pe laptop pentru ca are memorie "scurta". 😊
      Din ceea ce am constatat, daca atingi cu mouse-ul "plansa" dar nu trasezi imediat linie sau alte forme apar ceva punctulete (daca miscarea mouse-ului e insesizabila ar putea aparea cruciulite). Te blochezi in sensul ca nu stii ce sa faci sau se blocheaza programul? Cand vrei sa stergi/anulezi ceva apesi "undo" (cerculetul cu sageata) - sunt sigura ca stii, dar poate ca nu stii ca, uneori, dureaza cam mult sa fie anulate puncte sau altele.
      "Hora copaceilor" e ceea ce mi-a permis programul si indemanarea (dar nu stiu de unde au aparut "petele de verde" - e prima data cand se intampla sa fie intr-un fel pe ecran si altfel salvand-o. Privind imaginea cu "cioburi" rosii (initial am incercat sa fac o pentagrama!!!) :)) s-a insinuat "Marte" in minte (la holograma nu m-as fi gandit) Daca n-am reusit pentagrama am mers cam la nimereala mai apoi.
      Si eu ma bucur tare mult ca l-ai descoperit! Si-ti multumesc ca mi l-ai facut cunoscut, Suzana draga! ❤️ E o placere sa ma joc! 😊
      Multumesc, la fel! Saptamana minunata! Pupici! 😊

      Ștergere
    2. M-am mai jucat cu plantele si constat niste efecte ciudate legate de mouse. Ceea ce apare mare pe ecran, de fapt apoi se face mic. Trebuie sa incerc. Nici nu stiu sa explic...😊
      Cred ca abandonez pe azi!
      Pup si noapte buna!❤️

      Ștergere
    3. Aaaa...! (exclamatia mea inteligenta, scrisa fara diacritice). 😊 Cand descarci fotografia? Daca da, cam asa se intampla si la mine (oricum, eu transform din foto "png" in "jpg" (pare ca ocupa mai putin spatiu).

      Incearca doar cu o singura axa - m-am prins ca e posibil dupa ce am scris la tine link spre tutorial (am vazut acolo, la un moment dat, si m-a "strafulgerat" inteligenta). Si foloseste "mirror", pentru simetrie (macar "pe portiuni", ca nu-s prea simetrici copacii in realitate)
      Am reusit sa desenez un copac (e cam turtit, dar seamana mai bine a copac). Nu stiu sigur cand reusesc sa "aduc" poza aici.

      Multumesc! Noapte buna! Pupici! 😘
      Ziua buna! ❤️

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.