2022-03-26

Felicitare cu ață. Ornament cu sfoară

Îmi place să meșteresc diverse obiecte, în general; cu obiectele de artă mă descurc mai greu și despre unele stiluri/tehnici de lucru nici n-am auzit până în acest an, când am întâlnit-o pe Niko și minunile ei. De la Rux, cu Provocările verzi, am aflat o mulțime și, cumva, jucându-mă cu Rux m-am pregătit pentru o nouă rundă de jocuri.

Una dintre provocările pentru Calendarele ReCreative de la Niko a fost pe tema felicitărilor și mărtișoarelor „spirelli” – atunci am aflat despre ce e vorba și m-a cucerit tehnica de lucru dar mi-au dat bătaie de cap șabloanele. Cea mai recentă felicitare făcută folosind tehnica spirelli:

felicitare cu floare albastra in tehnica spirelli
Cu poza m-am jucat în programul tuxpi.com

floare albastra transformata caleidoscop
Există șabloane gata făcute, dar nu aveam acces la acestea, magazinul „tematic” pe care-l cunosc fiind destul de departe de locuință și deloc în drumurile mele cotidiene. Niko a postat un articol în care explică pe îndelete cum se fac aceste șabloane pentru spirelli card. Am citit cu atenție și... cu atenție am reușesc să greșesc, dar, în final, m-am descurcat onorabil - zic eu.

sabloane pentru spirelli card
Nici cu frunzele spirreli nu m-am descurcat extraordinar (mie mi-au ieșit ca niște rămurele de brad)

sablon frunze spirelli card si frunze finalizate
deși am citit și instrucțiuni despre cu se realizează frunzele în tehnica spirelli.

Zilele trecute, tot la Niko, am văzut o decorațiune cu sfoară și coji de fistic. A fost musai să încerc și eu, pentru că materiale aveam!


și am reușit ce se vede mai jos:

decoratiune ovala cu sfoara si floare din coji de fistic
Și cu poza aceasta m-am jucat în programul amintit mai sus

poza decoratiune ovala de mai sus transformata caleidoscop
Ornamentul meu are doar opt cm înălțime și seamănă cu al ei mai mult ca idee. E prima dată când montez o floare din coji de fistic – ați ghicit, probabil: nu mi-a dat prin minte până acum.

Să confecționez obiecte sau să înfășor obiecte cu ață sau sfoară am mai lucrat de-a lungul timpului, deci nu-mi e chiar străină tehnica. Pe blog am scris doar despre un brad din ață (pentru Provocări verzi) – prima dată când am lucrat un brad în stilul respectiv, un suport pentru stilouri și o roabă – aceasta e prima făcută și mi-a pus răbdarea la-ncercare (am zis că nu mă mai încumet, dar m-am mai încumetat de două ori de atunci).

Și cojile de fistic le-am mai folosit la una-alta – relativ recent le-am montat pe cutia în care am pus doi pui de cactus (crescuseră în „capul” unui cactus mai mare).

Din nou, cu poza m-am jucat în același program de editare.

Interesant că, deși aveau aproape aceeași înălțime când i-am desprins ce cactusul "gazdă", unul s-a lungit urgent, celălalt a rămas pitic – e verde-n creștet, deci crește, dar leeeent.

Cu introducerea m-am descurcat cumva, dar n-am idei pentru încheiere...

16 comentarii:

  1. Amazingly creative and artistic, love how it turned up to be. Have a nice day.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you for compliment!
      I'm glad to know you like these items.
      I wish you a nice day too!

      Ștergere
  2. Eres muy habil todas te quedaron genial aunque más me gusta la segunda la de cascara pistachos te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gracias por tu cumplido.
      Me alegra saber que te gustan estos artículos.
      Te mando un beso.

      Ștergere
  3. Deci și tu ești fan fistic. :) Arată foarte drăguț creația ta, deși imi pare că ai folosit miezul comestibil și nu cojile. Mă înșel? :) Cei doi cactuși sunt tare nostimi. Imi place fotografia originală, joaca cu programul mă lasă rece de data asta. Dar fotografia originală cu Pic și Poc - na, că le-am dat nume - chiar e simpatică.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oooo, da! 😊 Imi place si fisticul de numa'!
      Cojile le-am folosit, doar ca le-am vopsit cu galben si le-am facut "varfurile" cu rosu, apoi le-am lacuit.
      Hahaha! Pic si Poc! Asa ramane! 😊

      Ștergere
    2. Fan fistic, da, da, da! Bravo, mi-a placut jocul. Au aparut trei tehnici in viata noastra ce trebuie devoltate. Inca nu stiu cum va fi, insa si ceea ce ai facut este un prim pas. Nu stiu cum sunt in realitate, insa ma inspira. Ce rabdare ai avut sa tai zimtisori. Inca nu m-am hotarat sa fac asa ceva. Repetitia ma face sa ma gandesc la alte solutii... Cand le gasesc, spun. In mine se tot zvarcoleste ideea de a 'simula' ata cu carioca. Imi imaginez geometrii interesante, ce zici?
      Mi-ai facut pofta de jocul cu sfoara. Insa ma tot gandesc la 'miel' si chiar inca nu stiu ce si cum... Pana acum am 'chiulit' de aici, asa ca trebuie sa recuperez...😊
      Pupici si un weekend cat mai frumos!😘❤️
      ps. Ai vazut ce 'efecte pufoase' se formeaza la mandale functie de imagine? Parca imi vine sa mangai ecranul si sa simt puful...😊

      Ștergere
    3. Imi plac aceste tehnici, sper sa nu le uit si sa ma joc mai des. Spirelli - e clar! - nu mai uit. :))
      Sa lucrez cu sfoara/ata imi place aproape la fel de mult ca si cu pielea (acum si cu hartia imi place!) 😊
      Cu miei sunt aproape gata - e motivul pentru care m-am jucat si cu altele. Am lasat mieii cand am vazut noile idei. Deh.
      Am dexteritate la decupat zimtisori. :)) Am si o forfecuta mica, ascutita special sa taie "colturi mici".
      Abia m-am descurcat cu ata!! Sa trasez linii colorate... Oh, nu! Daca gresesc, sfoara o desfac, dar culoarea... Nunu! :)) Eu si geometria suntem total straine: geometria vrea sa-i faca rau neuronului meu. :D
      Iti multumesc, Suzana draga! ❤️ La fel iti doresc si eu! Pupici! 😘

      La poza cu decoratiunea cu sfoara chiar arata pufos ansamblul. 😊 Cactusii im par un fel de "nava extraterestra" atacata. 😊

      Ștergere
  4. Uitandu-ma la poza cu acei cactusi, oare lemnul acela nu interfera cumva? Mi se pare foarte aproape. Sau asa pare in imagine.😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte aproape, dar "efectul de lungire" nu e de la betisor - am infipt betisorul pentru ca dadea cactusul pe spate (daca scot betisorul cactusul lesina). 😊

      Ștergere
  5. Am revenit pentru ca am gasit asta:
    http://www.webchiem.com/2010/10/puncte-de-tricot-dictionnaire-harmony.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai am publicat comentariul, l-am vazut publicat! am reincarcat pagina si... s-a dus! :(((

      Scriam, in principal, ca e fain dictionarul, dar nu pentru mine - nu ma descurc cu andrelele si croseta. :)) Am pe undeva o cartulie cu modele de tricotaje (si cum se lucreaza) dar nu am inteles nimic; si mama a incercat sa ma invete, dar fara succes. Sa infasor sfoara/ata, sa impletesc fire e una, dar tricotatul/crosetatul nu se prind de mine - nici cusutul pe diverse (daca nu e croitorie, si folosesc masina de cusut). 😊

      Ștergere
    2. Nu ti-l dadeam daca era doar atat. Pe lista etichetelor din dreapta sunt subiecte multe, care totalizeaza tot felul de postari. Uneori o idee poate fi de mare ajutor!😊
      Mi s-a parut o configuratie ff interesanta, cine stie pentru cand!

      Ștergere
    3. Haha! Tolomac scrie pe mine! :)) Oricum, link-ul il pusesem "la pastrare".
      Am fost mai atenta de data aceasta. Prima data am citit in dreapta, etichetele/categoriile dar prea mult n-am inteles; am vazut "origami"; si "amigurimi" (sau cumva) despre care stiu de la Rux ca e de crosetat, si n-am insistat. 😊
      Multumesc pentru link. ❤️ Acum am vazut ca in mesajul anterior (dupa cel ratat) am uitat sa multumesc (azi iar si-a facut de cap aparatul! pfuuu!)

      Ștergere
  6. Superba felicitarea!
    Decoratiunile de gen (cu sfoara) mi-au placut de cand le-am vazut prima data. Iar ghiveciul pentru teposi e foarte fain decorat cu cojile de fistic.
    Deci de-aia sughitam eu anul trecut :))))).
    Pup cu drag :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru complimente, Rux! <3
      Hahaha! Probabil ca din acest motiv sughitai! :-) In gand te-am pomenit mult mai des decat in scris... Cu tine mi-a venit pofta de joaca, si-am prins cateva idei, ponturi despre una-alta. :-) Si acum nu mai reusesc sa misc ceva... Efectiv, sunt nevoita sa aleg intre a publica un text, a participa la un joc, a vizita blogurile prietene si a lasa mesaje, a raspunde la mesajele lasate aici, a confectiona "jucarii"... E o aiureala ce "mi se intampla"! :-)))
      Ma straduiesc sa... "dozez timpul". :-)
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.