2022-03-02

Ornamente din carton și ață

Le-am numit ornamente pentru că nu știu cum altfel să le zic, neavând o „temă”, să le numesc „mărțișoare”. Am rămas cu „fixul” de când cu tema de la Calendarul ReCreativ: felicitări și mărțișor cu ață. Atunci m-am jucat cam la repezeală, dar am vrut să aflu dacă pot reuși și obiecte ceva mai frumoase prin „metoda spirelli”.

Am decupat șabloanele, și mi-au ieșit de fiecare dată, pe margine, semicercuri în număr impar, așa că am „cioplit” să fie în număr par „petalele” – pentru a avea, din prima, un număr par de petale ar fi trebuit să calculez aria cercului, să aflu mărimea unui arc de cerc și tot așa (numai scriind despre acest calcul și simt cum neuronul e pe cale să leșine).

Tot desenând și decupând mi-am amintit că în școala generală (în clasele I-IV, cândva) ne-a învățat învățătoarea să facem rame pentru fotografii, din carton și ață. Habar nu am care era, exact, metoda, dar am făcut ceva-ceva.

rama foto din carton vopsit si fir textil
Nu prea arată cum îmi amintesc că
erau ramele din copilărie, dar dacă tot am făcut-o am împopoțonat-o.

Florile (le zic flori) de mai jos sunt încercările despre care scriam mai sus.

spirelli card, ornamente diverse, rotunde, din carton si fir textil
Am înfășurat în ață și un carton albastru în formă de stea – am găsit un șablon în cutia cu șabloane și-am vrut să aflu cum ar arată o stea înfășurată în ață.
spirelli card, stea in opt colturi, carton albastru si fir textil
Fluturașul din mijlocul stelei e decupat dintr-un cercel; perechea am rătăcit-o cu mulți ani în urmă; cercelul rămas l-am purtat un timp ca pandantiv; a venit vremea să devină „ornament pentru diverse”.
fluturasi metalici vopsiti in verde, cu sclipici, ornament
Am
început să „meșteresc” la ele luni seară (28 februarie), printre picăturile cotidianului, în timp ce afară cerul scutura pufi albi, de zăpadă. A doua zi urma să fie prima zi de primăvară, calendaristic – se putea să nu ningă un pic?! Dacă n-a nins la timp! Acum, la miezul nopții, ninge mărunt și liniștit, stratul de zăpadă e de vreo doi centimetri în zonele asfaltate. Adevărat decor de iarnă

18 comentarii:

  1. Bellas decoraciones me gusto la mariposa. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gracias por el cumplido.
      La mariposa está cortada de un arete, no hecha por mí.
      Te mando un beso.

      Ștergere
  2. How beautifully you have made this Diana. I have looked at this with admiration. Furthermore, here in NL we have not really had a winter and snow has not fallen. Keep up your hobby it's beautiful.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you very much, Tine. ❤️
      I like snow, but not spring, but because it is, I enjoy it. 😊
      I wish you peaceful days!

      Ștergere
  3. Sună de parcă te-ar bucura decorul ăla de iarnă. :) La București nu ține zăpada. Asfaltul era neacoperit azi dimineață. Doar în parc e iarnă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zapada imi place iarna, n-o vreau in martie sau in mai, dar ma bucur de e, daca tot e. 😊 O rog frumos sa nu faca ravagii pe unde trece, dar nu prea ma asculta.
      Aici e iarna si pe asfalt, dar din loc in loc. 😊 Cu un sfert de ora inainte fulguia.

      Ștergere
  4. M-am pierdut de tot la numărul par şi aria cercului. Dar au ieşit frumos de tot! Bravo ţie, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu! :)) E motivul pentru care "florilor" le lipseste simetria.
      Iti multumesc, Potecuta!

      Ștergere
  5. In loc de aria cercului( de fapt lungimea cred ca vroiai sa zici) mai bine folosesti un rapotor si imparti cercul in unghiuri egale, cate vrei tu in numar par. Felii de tort mai practic zis. In jurul unui punct ( centrul cercului) sunt 360 de grade. Eu ma gandeam să fac cu unghiuri de grade, adica voi obtine 360:20=18 zimti.
    Si eu am ramas cu gandul la spirelli, m-am jucat cu frunzele si mi-a iesit ceva. O sa pun pe blog cat de curand. Pana atunci, am facut in sfarsit acel tutorial pentru stitching card.
    Spor la infasurat ata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha! Nu! :)) Arie am gandit, pentru ca vedeam suprafata cercului impartita in raze si arcul de cerc "necesar". Sunt... tufa de Venetia la geometrie! (la mate, in general) 😊 Multumesc pentru calcul! Acum imi vor iesi in numar par.
      Abia astept sa vad frunzele! Acu', acu' fug pe blogul tau, sa vad cu stitching card.
      Multumesc!

      Ștergere
    2. Mi-a mers greu laptopul ieri, astfel incat mi-a luat aproape toata ziua sa-l scriu (exceptand perioadele in care trebuia sa plec de acasa) Si chiar si asa, abia azi am reusit sa-l termin. O sa fac si cu cercul, cum sa construiesti. Imi trebuie niste flori la frunzele alea.
      PS> sti, mie imi place matematica, mult...atat de mult ca ... sunt profa de mate.

      Ștergere
    3. Oooo! :)) Ce fain de micutele tale! 😊 Profa de mate!
      Poate daca aveam macar o profa care stia sa explice si pentru cei ca mine, cu neuron ametit, se lipea si de mine mai multa materie. 😊
      *
      Inteleg atat de bine cum e cu laptop care se misca precum melcul, cu intreruperile cerute de activitatile zilnice... Unele dintre postarile mai lungi le-am scris si in cateva saptamani (nu din cauza de laptop, ci de timp "fragmentat"), iar unele dintre cele scurte in cateva zile.

      Multumesc! ❤️ Voi fi prezenta si la articolul cu cercul. Acum, ca mi-ai zis ca esti profa de mate, ma simt... plecata cu cercul! :))

      Ștergere
    4. sa inateleg ca trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea ca o postare, mai ales tutorial, va fi facuta pe parcursul mai multor zile. Cercul este in teorie momentan. In week-end sper sa-l pun in practica.

      Ștergere
    5. Cred ca da, mai ales daca si la tine blogul este recreere mai mult decat orice altceva. 😊 La postari pe blog nu avem termene limita "batute-n cuie" si putem lasa blogul daca se iveste ceva important, pentru ca prietenii din online ne inteleg - de fapt, prietenii, in general, se inteleg intre ei.
      Astept pana cand ai timp sa postezi fara a neglija cotidianul. 😊

      Ștergere
  6. Cred ca si eu am ramas fanul acestei metode! Ma tot gandesc ca totusi nu poti varia prea mult tehnica. Dar o sa mai incerc si eu.
    Iar prima imi place maxim ca stil. Imi vin din ce in ce mai multe idei pe mix, doar timp sa fie.

    M-am enervat putin ca tocmai am auzit ca legea 5G a trecut de Senat. Va fi atacata la curte, insa legea asta mi se pare mult mai distrugator, din ceea ce am mai citit si auzit. Nu mai vorbesc de prelungirile demente ale starilor lui peste... Scuze, dar chiar m-am enervat.

    Trebuie sa intru pe comentarii sa ma calmez!
    Era sa uit, o sa pun linkul si de la tine cu postarea anterioara cu martisoarele, la ultima postare cu martisor. Am vrut sa stii.
    Pupici si spor la lucru!❤️ 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place metoda, dar vorba ta: timp sa fie. Si sa ne lase in pace nenorocitii astia care-si bat joc de noi!
      Despre legea cu 5G acum aflu, dar azi mi s-a tot spus despre "nucleare", iod si altele... Aruncand o privire inapoi ar parea ca din 2020 ne pregatesc pentru asta, dar ne-au luat incet, sa nu ne sperie... Nu puteau sa ne spuna de atunci: "pazea, a venit nucleara". Si eu sunt enervata, dar incepe sa-mi fie... egal. Sunt hotarata doar sa "nu (mai) pun botul" inca o data la mistourile lor. Pana acum ne-au recomandat sa stam in casa si sa respiram prin masca; de-acum ne vor recomanda sa stam sub pamant si sa respiram pe-o teava?!
      Multumesc, Suzana draga! ❤️ Pupici! 😘

      Ștergere
  7. Tocmai am relizat ca seamana cu niste rozete - si am niste obiecte de plastic (cred) pe care este infasurata asa ata - la un set cu fire... :O. Imi plac mult decoartiunile. Si uite si cercelul-pandativ cu fluturas!!!

    Rama (de sus) e atat de frumoasa. ce mult imi place!! Si imi plac si florile facute de tine.

    Acum ma gandesc ca mi-ar placea sa fac un proiect in care sa incadrez si eu ceva realizat in acest fel... :D. Dar pana atunci profit de o mina fereastra in care sa mai recuperez si eu din articole si sa ma bucur de ce minunatii ai mai facut!!
    Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Rux, iti multumesc pentru interesul tau! <3
      Ma simt tare aiurea ca nu mai reusesc sa recuperez ce am pierdut la multe dintre voi... E adevarat, am citit mai mult decat am lasat un semn ca am citit...
      Si mi-e tare ciuda ca nu mai reusesc sa ma joc! Timpul liber ce-l mai "fur" imi e ocupat cu bazaconiile de pe blogger, in special... Am schimbat motorul de cautare Google cu Mozilla, dar... Se misca mai repede, dar tot cu sincope - aproape simt cum mi se albesc firele de par pe cap cand astept sa se "miste"! Si, cum ziceam: face figuri cu dedicatie: blogger, FB, YT, Y! Daca vreau sa vad un film n-are "bufeuri". :-)) Pe WP si o multime de alte site-uri si platforme nu are probleme. Habar n-am care e cauza - adica, cei care se pricep habar n-au care e cauza.

      Cand am lucrat obiectele de mai sus mi-a placut tare mult. Acum ma gandesc daca... mai reusesc sa repet figura fara a ma "documenta' din nou ce si cum! :-)
      Weekend linistit iti doresc! <3 Pupici! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.