2013-11-06

Tu nu te uiti in oglinda?

Intrebarea mi-o adreseaza cam toti cei care nu ma cunosc prea bine, dar si cei care ma cunosc.
Nu prea obisnuiesc sa ma privesc in oglinda - doar cu ocazii speciale, altfel stiu cum arata hainele pe care le imbrac si stiu cum arat cu acestea. Sunt in acelasi trup de foarte multi ani asa ca am ajuns sa-l cunosc.
De ce sa ma uit in oglinda cand aleg sa imbrac o rochie care-mi place? Stiu cum voi arata - si stiu daca mi-e buna - fara sa o probez cand o cumpar. Ma pot machia fara oglinda, dar cel mai adesea folosesc oglinda.
Cand mi-am luat diploma de cosmeticiana, la unul dintre cursuri, s-a intrerupt (ca de obicei, la vremea aceea) curentul - toate eram demachiate si urma sa plecam asa - de neconceput! Am luat dermatograful, rujul si fardurile de obraji si m-am machiat. Colegele s-au “crucit” si abia asteptau sa ajungem in autobuz - era seara, pe strazi era bezna, evident. Si au recunoscut: ma descurc.

Cand m-am machiat pentru prima data in viata m-am privit in oglinda. Pentru ca era la moda “rosu pentru obraji” m-am dat si eu. L-am aplicat, l-am intins si am plecat. Cand am revenit de pe afara m-am uitat din nou in oglinda - sa vad cum am aratat pe strada. Mai bine nu ma uitam! Aplicasem rosu pe obraji si l-am intins uniform - dar nimeni nu mi-a zis ca trebuie un suport de crema, si pentru ca nu dadusem cu crema acel rosu a ramas exact pe locurile aplicate: aratam ca un clovn! Si am inteles de ce oamenii ma priveau asa insistent!
Atunci m-am hotarat sa ma inscriu la un curs, sa invat sa ma machiez.

Uneori, cand nu sunt prea bine dispusa, imbrac fusta din stofa, si adidasi (ca exemplu, dar combinatiile pe care le fac sunt si mult mai caraghioase uneori: costum de fâș, pantofi de lac si poseta) si ies pe strada. Ma amuza comentariile unora - intre care: Tu te-ai uitat in oglinda inainte sa iesi din casa? -  dar, mai ales, chipurile lor! Parca nu stiu ce sa faca: sa râdă sau sa le fie mila de mine? Oricum, le-am dat subiect de discutie cu amicii pentru cel putin cateva zile si ma inviorez si eu.

Dar sa nu te uiti in oglinda are mari dezavantaje, uneori: am plecat de la munca, intr-o zi, cu pantalonii de lucru peste blugi - era iarna si se vedea doar putin din pantalonii decolorati (pentru ca paltonul era foarte lung) - si nu stiam de ce ma privesc oamenii lung. Altadata am plecat la munca purtand fusta pe dos - dar aveam pardesiul lung si m-au vazut doar colegele. Am iesit din casa in papuci de casa, iarna, si ajunsa in zapada nu stiam de ce mi-e asa de frig la picioare - mi-am dat seama la coltul strazii, cand am avut inspiratia sa urmaresc privirile unui trecator.

Dar poate fi si mai haios pentru cei care nu se privesc in oglinda: de sub haina unui barbat care era tare mandru se vedeau atarnand niste ciorapi de dama. Graba strica treaba.

Postare inspirata de Elly (Blind Love), cu a ei Oglinda, oglinjoara.

12 comentarii:

  1. amuzant!
    apropo de cursul de machiaj.. mi-ar trebui si mie un astfel de curs. Vreo recomandare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eeee, cursul acela l-am facut in anul 1987 :), la un Club de uzina, dar am invatat foarte multe (azi nu as putea profesa, conform legii, cu acea diploma, dar atunci puteam).
      La cursuri inveti mult mai multe decat machiajul propriu-zis (se incepe cu notiuni teoretice despre structura tenului, a pielii, pentru a sti ce e indicat a se folosi in fiecare caz si de a sti sa deosebesti, cu exactitate, tipurile de ten si a recunoaste ce poate fi remediat cosmetic si ce trebuie trimis la dermatolog).
      Christine Valmy (Scoala Internationala de Cosmetica) e recomandarea care-mi vine in minte prima data, dar mai sunt si alte firme care organizeaza astfel de cursuri - poti afla chiar de la registrul comertului care ar fi acestea.
      Mai sunt cursuri organizate (uneori) de Agentia de Ocupare a Fortelor de Munca - pentru someri in plata sunt gratuite, pentru ceilalti cu plata (in limita locurilor ramase dupa ce se inscriu cei aflati in plata).

      Ștergere
    2. Multumesc. Christine Valmy e cam scump. O sa ma interesez de celelalte.

      Ștergere
  2. ahaha. Eunu pot sa ies din casa fara sa arunc un ochi in oglinda. macar sa rad si eu odata cu ceilalti:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Da, e mai corect sa razi cu ceilalti! :))
      Tu arunci un ochi in oglinda, deci nu esti dependenta de oglinda! Am o amica ce se fataie in oglinda pana uita unde voia sa plece! :)

      Ștergere
  3. :) M-ai facut sa zambesc absolut involuntar. Asta asa, imaginandu-mi situatiile pe care le-ai trait. Ni se mai intampla... In afara de sprancenele verzi am mai patit si eu o chestie de care mi-am amintit acum, citindu-te. Am plecat de acasa cu fusta, ce avea fermoar la spate, cu fermoarul netras :)
    Cand am ajuns la serviciu, m-a anuntat o colega ca am fermoarul desfacut. Dar el nici macar nu fusese tras, insa am lasat-o moarta... Oricum, m-am simtit putin aiurea, mersesem asa aproape 2 km. :)) Si-n papuci era sa plec o data dar stand la casa pana sa ies din curte mi-am dat seama ca ceva nu era in ordine :)
    Insa trebuie sa recunosc ca ai avut cu mult mai multe si mai interesante aventuri fara oglinda :)
    Ca si tine, as putea trai si fara oglinda sau doar asa, avand-o ca o simpla orientare. Ma cunosc atat de bine incat si cu ochii inchisi stiu cum si unde sa pun un minim machiaj.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Nu-i de râs! Dar cum sa nu ne amuzam, mai ales dupa ce momentul jenant devine amintire?!
      Am vazut, de cateva ori, persoane care aveau fermoarul descheiat... Imi era jena sa merg sa le atentionez, dar cel mai adesea am facut-o... Unii s-au suparat si m-au injurat sau doar s-au incruntat la mine (poate credeau ca fac o gluma proasta). Dar si-au inchis fermoarul si asta conta pentru mine. :)

      Ștergere
  4. Amuzanta postare! Cine n-a patit astfel de intamplari hazlii, numai bune sa starneasca zambete sau chiar ras in hohote? :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca foaaaarte putini sunt cei care nu au avut parte de cate o intamplare amuzanta! :)

      Ștergere
  5. am plecat cu puloverul pe dos! era luat curentul in acea dimineata, eu ies din casa la 6 dimineata....Si doar la munca am vazut asta! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna-buna! :) Ai scapat usor! :)) la ora aceea cei mai multi oameni inca dorm, desi ii vedem mergand! :)

      Ștergere