2015-04-15

Scandal de la aburi

Incidentul petrecut intr-un autobuz din Bucuresti, cred (RATB scria pe undeva), mi-a lasat un gust amar... 'Ca tot scriam despre comportamentul in mijloacele de transport in comun...

Totul a pornit de la o tigara electronica si a degenerat in loviri si injurii. Intr-un stat precum Germania (am aflat de la Carmen, intr-un comentariu) la prima statie ar fi asteptat un echipaj de jandarmi (sau agenti de politie) chemat de sofer sau de vreun calator. Aici, nu... Soferul isi vedea de graficul lui, unul filma, ceilalti se fereau din calea celor care se certau – mai putin doua femei care au incercat sa aplaneze conflictul...

Si acum despre tigara electronica. Femeia aceea care s-a apucat sa pufaie in autobuz n-a avut de lucru (se auzeau voci – in filmare – cum ca ar fi fost bauta). Acum, zau! Fumatorii inraiti, in autobuze, se pot abtine, dar ea n-a vrut. E o prostie si lipsa de respect sa pufai din tigara electronica in autobuz – mai ales daca folosesti lichid cu arome. Aburul tigarii electronice are miros si nu e placut cand e inhalat de cei care nici macar tigari normale nu fumeaza. Intr-un spatiu atat de mic aburii nu sunt indicati, pot dauna sanatatii celor care sufera de vreo forma de astm si chiar cardiacilor – mai ales daca e inhalat direct. Sa nu mai zic despre faptul ca nu s-au prea facut studii despre efectele pe termen lung al acestor tigari electronice asupra organismului. Din experienta, insa, stiu ca nu e tocmai buna si cine pufaie din tigara electronica ar trebui sa renunte la ea la un moment dat – tigara electronica e pentru a-i ajuta pe fumatori sa se lase de fumat, nu pentru a inlocui un rau cu alt rau.

La nivel european (si cred ca si in S.U.A.) autoritatile doresc sa interzica in spatiile inchise inclusiv aceste tigari electronice cu aburi.

Revenind la incidentul din autobuz... Femeia care s-a apucat sa pufaie a fost deplasata, dar reactia celorlalti a fost... jalnica, rusinoasa. Pe de alta parte, cu aceasta ocazie au aflat mai multi – si vor transmite, categoric, mai departe, vestea despre existenta tigarilor cu aburi...

Filmuletul (l-am gasit pe FB) poate fi vazut (si) la adresa de mai jos:

6 comentarii:

  1. o altercatie intre o lipsita de bun-simt si altii asemenea ei, cu martori care s-au multumit doar sa priveasca 'spectacolul'

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vazand scena ma uitam... ca la o casa arsa! Nu-mi venea sa cred ca nu e trucaj... Ma gandesc ca a fost o "scena" premeditata, sa afle reactia oamenilor, sa obtina un filmulet care sa faca inconjurul lumii...! :)
      Oricum, reactiile mi s-au parut... ireale... Groaznic de rau stau unii oameni cu nervii...

      Ștergere
  2. ai perfecta dreptate... este TRIST de tot felul in care a reactionat acest grup de oameni! incredibil! posibilitatea de a se întâni în acelasi loc un ipocrit, un scandalagiu si un prost-crescut este foarte mica... iat-o filmata aici!

    pup draga mea. Iti doresc sa ai parte de clipe vesele si destinse! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Caracterele" lui La Bruyere! :) Excelent ai sintetizat!

      Multumesc, Carmen draga! La fel!
      Zile fericite iti doresc, cu drag! Pupici si imbratisari, de la noi pentru voi! <3

      Ștergere
  3. Hristos a înviat, dragă Diana! Pace şi bucurie şi numai zile senine! Nu pot să nu remarc minunatul citat din Tagore, din postarea anterioară.
    Cât despre subiectul cu fumatul în autobuz... ai zis bine că nici unii, nici alţii nu stau prea bine la capitolul educaţie şi bun simţ. Iar românul nostru, este tare arţăgos din fire şi gata "să dea lecţii" şi o face cu mult năduf, gata să suduiască zdravăn pe "vinovaţi". Când o să înţelegem că se poate vorbi şi frumos şi poate cu mai mult folos?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat a inviat! Multumesc, din suflet, pentru urari! Viata luminata sa va fie!
      Imi plac scrierile lui Tagore, tare mult. :)
      Nici bine nu s-a terminat incidentul pe care l-am amintit ca a doua zi, in tramvai, s-a intamplat ceva asemanator, tot cu o femeie care pufaia din electronica!
      Am fost fumatoare - una "rea" - dar niciodata nu mi-ar fi dat prin minte sa fumez in autobuz (nici chiar electronica) sau in preajma vreunui copil (nici chiar atunci cand parintii lor o faceau)...
      Greu cu educatia... :)
      Zile fericite iti doresc, cu drag!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.