2015-04-18

Loteria bonurilor fiscale - aprilie 2015

Castigatori de datorii?!

Asa s-ar fi intamplat daca n-ar fi suspendat plata contributiei pentru sanatate. Amaratii de guvernanti nu si-or fi dat seama ce-o sa iasa sau n-au urmarit decat sa inregistreze cati mai multi contribuabili, sa-i caute pe la conturi?!

Marea gaselnita cu loteria bonurilor fiscale ii face pe români castigatori de datorii! Stai, nu-i face! S-a suspendat aberanta “taxa” pentru asigurarile de sanatate, care se percepe pentru orice venit, calculata la nivelul salariului minim pe economie (uneori rezultand o contributie mai mare decat castigul – a patit-o un cetatean, cu dividendele)!
La castigurile de la Loto se retine la sursa 25% din venitul net, in momentul inmanarii castigului… Avand in vedere ca la Loteria Fiscala vor fi castiguri sub 600 de lei (suma sub care nu se impoziteaza) vor scapa nevamuiti cei cativa lei castigati – cel putin, asa gandesc ca ar fi logic…

Premiul de un milion de lei, de la Loteria Fiscala, devine tot mai mic. Miercuri la ora 10 erau inregistrati peste patru mii de castigatori, castigul fiind de cca. 230 de lei de persoana – dar numarul castigatorilor se mareste! Ultima zi pentru depunerea bonurilor va fi in data de 13 mai…
Am citit pe undeva ca ieri erau sase mii de inregistrati, deci suma a ajuns la vreo suta saizeci de lei (?) Cum ar zice unii: cat de putin, e bine, pentru ca nu-i dau, ii iau. E si asta o filosofie dar nu stiu daca merita efortul sa completezi cereri, sa faci copie actului de identitate si – ziceau unii – sa deschizi cont (daca n-ai) pentru ca banii vor fi virati in cont in termen de doua luni.

Castigatorii solicita la Fisc o copie a bonului fiscal pe care il depun, aceasta avand mentiunea "conform cu originalul". Cati copaci mai sunt necesari pentru astfel de aberante loterii?!

Castigatori, tura asta, sunt toti cei care au bonuri fiscale cu valoare cuprinsa intre 6 lei si 6,99 lei si, evident, le depun la “Fisc”.
Extragerea s-a desfasurat in trei etape: o bila pentru luna emiterii bonului (cifra 2, pentru luna februarie), o bila pentru ziua emiterii bonului (7) si ultima etapa cu trei bile, pentru valoarea bonului: 0,0,6 (ar fi fost hazliu sa iasa 666). ;)

Loteria va fi organizata lunar, in prima duminica dupa data de 15 a fiecarei luni, dar va putea fi organizata si ocazional, de Sarbatori.
Pentru extrageri sunt luate in considerare bonurile fiscale emise in luna precedenta tragerii, cu valoarea totala a unui bon intre 1 leu si 999 lei inclusiv, cuprinzand taxa pe valoarea adaugata (TVA).

Castigul devine din ce in ce mai mic. Poate va acoperi, totusi, costul copiilor facute, costul deplasarilor si al contului bancar deschis, in cazul celor care nu au unul.

&
Bula se tot roaga lui Dumnezeu sa castige si el la loterie. Si se roaga de ani buni, zi de zi, seara de seara. Intr-o zi, cand se ruga Bula cu foc, se aude o voce ca de tunet, nervoasa, venind din cer:
- Dar joaca, naibii, la loterie!

10 comentarii:

  1. Personal, dincolo de efectul de „fiscalizare” a bunurilor vândute și serviciilor oferite, loteria aceasta mi se pare o ...mare trompetă!
    Te invit la mine pe blog să răspunzi unui sondaj pe acest subiect!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie tot "trompeta" mi s-a parut si m-am gandit imediat ca are ceva legatura cu dorinta guvernantilor de a controla toti cetatenii la conturi - adica, bancile sa fie obligate sa transmita lunar, la "fisc" date inclusiv despre rulajele conturilor tuturor cetatenilor, nu cum era inainte: cand cereau inspectorii fiscali (si altii cu atributii in materie) in cazuri de evaziune, pt persoane strict nominalizate (cand am aflat ca banii castigatorilor vor fi virati in cont as zice ca sunt aproape sigura ca urmaresc ei ceva - dar, poate, nu e obligatoriu un cont). Si cred ca limitarea tranzactiilor la anumite sume (inclusiv intre persoane fizice) cand se fac plati cash are legatura tot cu acest control al conturilor si mai putin cu stoparea evaziunii (infractorii au metode, nu stau ei in loc de plafonarile guvernului).

      Am fost, am votat: nu pastrez bonuri fiscale pentru a participa la loteria fiscala. :)

      Ștergere
  2. Bună Diana!
    Mi-a plăcut bancul tău,de restu nu mai zic nimic!
    Îți doresc un weekend cât mai plăcut!
    Pupici și îmbrățișări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ziua buna sa iti fie, Elena!
      Bancul cu Bula mi-a placut si mie, bancul cu loteria bonurilor fiscale e prost chiar si pentru un banc sec.:)
      Multumesc, la fel!
      Pupici si imbratisari!

      Ștergere
  3. nu inteleg sensul acestor loterii, nu am mai auzit in nicio tara despre acest "joc"... Mie nu mi se pare curata afacerea!
    Bancul e super :)) Adevarul este ca si daca joci si daca nu joci, sansele sa castigi sunt cam aceleasi :))
    Un weekend minunat sa aveti . Pupici si imbratisari din Bavaria ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca numai cei care au "gandit" loteria ii intelege adevaratul sens... Or fi vrut sa oblige vanzatorii sa elibereze bonuri fiscale - dar cei mai multi (in BV, cel putin) o faceau - mai putin pe la chioscuri. Vor sa aiba un control mai mare al circuitului banilor... Tolomacii ajunsesera la un moment dat sa blocheze conturile in care erau virate alocatiile copiilor! Pentru aceste alocatii nu trebuie calculata nici contributia la sanatate deoarece pana la varsta de 18 ani se asigura gratuit (teoretic) asistenta medicala. Au facut un cod fiscal atat de prost incat au ajuns sa impoziteze orice venit, orice suma pe care o aveau oamenii in conturile bancare! E o nebunie! Oamenii acestia care ne conduc isi dau cu stangul in dreptu' de ne incretesc creierele - pentru ca tot oamenii trebuie sa umble pe la institutii sa rezolve prostiile facute de functionari!

      Da, si mie cam acelasi lucru mi se pare: joc nu joc tot atata castig! :))
      Multumim, la fel!
      Imbrtisari si pupici cu drag de la Brasov! <3
      (azi ploua, e cam uratel afara)

      Ștergere
  4. Nu am inteles logica acestei loterii, eu de felul meu nu pastrez bonurile, ce sa fac cu ele, sa le tin in portofel in loc de bani :)) Stiam bancul,e tare.Pupici :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aproape nimeni nu a inteles logica, dar guvernantii au dat-o ca fiind un fel de recompensa pentru consumatorii care inteleg sa "lupte" impotriva evaziunii fiscale... si sa uite, eventual, de marii evazionisti care raman cu averile uriase in timp ce ei isi numara monedele castigate la loteria fiscala. :)
      Pupici!

      Ștergere
  5. Cineva se lauda la TV ca familia lui are peste 20 de bonuri fiscale castigatoare la loterie.
    La sfarsitul "interviului" a recunoscut ca a adunat bonurile de la vanzatoarele din oras, fara sa cumpere nimic.
    Vanzatoarele ii dadeau bonurile ca si asa nu aveau ce face cu ele. :))))))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am auzit si eu de unul care ar fi inregistrat in prima zi 23 de bonuri, pe care le-a adunat dintr-un supermarket (o fi vorba despre acelasi, desi sunt sigura ca nu doar unul s-a gandit la asta)… Români intreprinzatori, ce sa mai zicem! :)) Totusi, daca n-au cont bancar o sa-i coste deschiderea unui cont – in cazul in care un cont chiar e obligatoriu, asa cum pare (in cererea de revendicare castig trebuie sa treaca si un nr de cont unde sa le fie virati banii).

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile scrise dupa trei zile de la data publicării articolului vor fi moderate. Multumesc pentru intelegere.