2016-09-29

A dispărut blogroll-ul

Dintr-un motiv pe care nu-l cunosc, listele mele de bloguri si fel si fel de legaturi au disparut de pe blog... 
Toate blogurile apar in pagina de "setari", dar nu mai apar si pe "prima pagina". Incetisor, le voi afisa din nou, dar va dura ceva timp. 

In ultimul timp platforma Blogger a tot fost modificata, dar nicio modificare n-a fost atat de radicala ca aceasta. Si am senzatia ca am mintea intunecata, pentru ca nu gasesc explicatia. Deh! 

Poate aflu, vreodata, care e motivul acestor disparitii. Extraterestrii sigur nu le-au luat. Of-of si aoleu!
Greu la deal cu boii mici si la vale cu pisici. 

A mai păţit cineva asta sau stie pe cineva care a păţit-o si stiti / stie si explicatia? Daca stiti explicatia, va rog sa-mi spuneti si mie. Multumesc.
Ziua bună să vă fie!

12 comentarii:

  1. fix acum am vazut ca blogrollurile mele s-au dus si ele toate. sa fie de la blogspot?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am observat ca ai refacut blogroll-ul abia dupa ce am publicat comentariul pe blogul tau - deci e sigur ca nu se va duce iar. :)
      Scriu mai jos ce am scris si la tine:
      Nu s-a sters din "lista de lecturi", ci doar ce aparea pe blog - la mine, cel putin, asa e cu lista de bloguri, celelalte linkuri sunt tai-tai. :)
      S-ar putea sa fie si din cauza trecerii de la HTTP la HTTPS, pentru o mai buna securitate, zic ei - in cazul acestei treceri se "dezactiveaza" (nu mai sunt vizibile) unele "widget-uri", cele care nu "apartin" Google, dar si acestea pot fi postate din nou (in "tabloul de bord", la "aspect", se vad, dar nu si pe blog. Am inceput sa refac lista de bloguri si vad ca nu au "re-disparut". Pffuuu...
      Cam acestea am reusit sa le aflu intre timp...

      Ștergere
  2. Şi mie mi-a dispărut azi lista de bloguri. Dintr-un blog da, din altul ba. Mi-a dispărut şi de la "aspect".
    Am ajuns aici căutând cu google "dispariţie blogroll".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la aspect a disparut si la mine "obiectul gadget" "lista bloguri", dar toate cele trecute in lista aceea apar in "Lista de lecturi" - cand accesez blogul (mail, parola) prima pagina care se deschide e cu postarile recente ale celor din lista si in dreapta apare "lista de lecturi" unde, din fericire, sunt toate blogurile din blogroll (partea rea e ca le impartisem pe categorii: foto, handmade etc. si acestea s-au dus de tot... :(
      Acum cateva minute am mai vazut alte doua bloguri fara lista de bloguri... :(
      Acum, in "obiect gadget" "lista bloguri" unde scria candva "editati" scrie "nedefinit" - si habar n-am ce vrea sa insemne in acest context.

      Ștergere
    2. Au ramas la "aspect" doar "widget-uri" gen: "poate va place si.." "statistici", care nu sunt "produse" Google - doar ca nu mai sunt vizibile pe blog, dar, cica, daca le sterg si le "aplic" din nou se vor vedea...

      Ștergere
    3. La mine nu erau toate şi în lista de lecturi. Oricum, nu m-am uitat să văd ce s-a întâmplat cu ea. Şi aveam şi eu linkurile tot împărţite pe categorii, în vreo trei liste.
      Mai aştept câteva zile, să se liniştească lucrurile (sper), şi pe urmă o să văd ce e de făcut.

      Ștergere
  3. Citind postarea ta, m-am uitat repede la blogul meu de pe Blogger și am descoperit că am pățit-o și eu! Nu mă grăbesc să scriu lista din nou, aștept vreo două zile să văd dacă nu reapare. Platforma lui Google mai face de-astea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Desi sper si eu sa reapara am reinceput sa-l refac, incetisor - oricum, am observat ca "legaturile" intre bloguri s-au pastrat, doar ca nu mai sunt vizibile pe blog.
      Am observat de ceva timp ca tot face figuri. Prima data au "disparut" widget-urile ce nu apartin Google, apoi s-a "dereglat" obiectul gadget "comentarii recente" - sunt "recente" unele vechi... si acum asta! Si blogrollul si toate celelalte liste de linkuri...

      Ștergere
  4. Revin. Cred că s-a modificat gadgetul. Trebuie setat din nou. Trebuie sa bifezi cel puțin unul dintre pătrățelele alea ca să dispară ”Nedefinit”. Eu l-am bifat pe primul, ”Pictogramă”. Selectezi din lista blogurilor urmărite pe acelea pe care le vrei în blogroll. Adaugi manual alte bloguri. Spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa am inceput sa fac si "nedefinit" dispare dupa o noua vizualizare a blogului.
      La mine, in "lista de lecturi" apar toate blogurile care erau in blogroll, mai puţin cele adaugate cu "obiectul" "lista linkuri".
      Multumesc, la fel. :)

      Ștergere
  5. Bună Diana!
    Îmi pare rău pentru tine,din păcate nu mă pricep,și eu am
    probleme cu lista de lecturi!
    Îți doresc să rezolvi cât mai curând și un weekend minunat!
    Pup.îmbrățișez și mulțumesc de vizită,draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Elena draga.
      Multumesc. Prima data m-am speriat ca am butonat ceva aiurea si am stricat totul (ma cred in stare, atat sunt de nepriceputa in toate astea). Apoi m-am suparat si in final am acceptat ceea ce nu pot schimba. O sa il construiesc din nou, incetisor. :)
      Imi amintesc ca ai scris despre "lista de lecturi"... si-mi pare rau sa aflu ca nu i-ai dat de capt inca; imi imaginez ca e suparator. La mine pare in regula, cel puţin deocamdata.
      Multumesc si pentru urare si vizita.
      Iti doresc sa ai un weekend minunat!
      Imbratisari si pupici, cu drag!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.