2016-09-30

Secvenţe de pe Drava. Reflexii in oglindă

Râul Drava (Drau, in slovena) este al patrulea afluent al Dunarii ca marime (dupa Save, Tisa si Inn) si imparte (sa zic asa) orasul Maribor din Slovenia in doua. Are o lungime de 670 km si curge din Tirolul de Sud spre Tirolul de est (Italia), prin Kärnten (stat federal in sudul Austriei), Slovenia si Ungaria, varsandu-se in Dunarea pe teritoriul Croatiei.

Slovenia e unul dintre cele mai mici state europene, desprins in 1991 de Iugoslavia, membru U.E. din anul 2004, parte a zonei euro din 2007. A fost cea mai bogata si mai dezvoltata dintre republicile federale, asigurand circa un sfert din exporturile a ceea ce a fost candva Republica Socialista Federativa Iugoslavia.

Maribor este al doilea oras ca marime din Slovenia, un oras vechi medieval care mai poarta amprenta habsburgilor, pastrand aerul unui vechi targ austriac mai ales in zona “centrului vechi”. Orasul e un punct de atractie turistic; in anul 2012 a fost “Capitala europeana a culturii”.

Autor foto Dan F.

Dacă doresti să participi ,publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip ,pe care tocmai le-ai "vazut in oglinda ta ",(poate fi si cea retrovizoare) si inscrie articolul la Reflexii in oglinda.

4 comentarii:

  1. Minunate locuri intr-adevar! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E curat, cladirile noi sunt "armonizate" cu "relicvele" - in centru, cel puţin - iar reclamele (cu unele exceptii) nu sunt ostentative, nu acopera ziduri, vitrine, ferestre, stalpi si nu te impiedici in ele la tot pasul... E armonios. :)

      Ștergere
  2. Mereu m-au atras aceste zone. Mi-ar placea sa le vad si pe "viu" in aceasta viata!
    Weekend minunat, draga Diana! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt "la o aruncatura de băţ". :) Ce usor pare cand o scriu! :) Eu n-am mai ajuns nici la Bucuresti, de prea mult timp... cat despre Timisoara, Oradea, Satu Mare... ehe! parca ar fi pe alt continent. :)
      Multumesc, Suzana1
      Iti doresc, cu drag, weekend minunat! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.