2018-11-01

Motanul îndrăgostit. Jocul cuvintelor (194)

    Sub un liliac in floare sta motanul vrăjitor învârtind de zor in zeama care mirosea frumos. Îşi pusese-o pelerină, ca să pară important, dar pisica alb cu negru, care sta lângă-un dovleac, îl ştia de mititel, şi-i părea cam prostănac.
Micul vrăjitor tigrat se născuse într-o cuşmă, rătăcită-n cap de sat şi, găsit de o fetiţă, şi-a dus viaţa-n fân, la fermă, dar iubit de toţi copiii el îşi cam făcea de cap.
In cazan acum făcea poţiune de iubire, căci văzuse-o pisicuţă, toată-toată o minune, numai bună de revistă, şi-o iubea de la distanţă. Pregătise şi-un inel, dar era timid sărmanul, şi-l cam speria, pesemne, ceata mare de motani. Ce-ar mai fi avut nevoie de o matură - de-un târn! - să le-arate tuturor că-i viteaz, nu mototol.
₪₪₪
Jocul celor 12 cuvinte, găzduit de Eddi. Pe blogul Cartim se află tabelul pentru înscriere.
Cele 12 cuvinte sunt: pisica, vrajitor, dovleac, inel,  liliac, revista, fan, cazan, matura, ceata, pelerina, cusma.

10 comentarii:

  1. Buna de tiparit pentru copii:)
    Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Robert, si pentru compliment. :)
      Sanatate!

      Ștergere
  2. Ha, ha! Ce simpatic micul vrajitor tigrat!
    Ai fost tare vioaie! Imi place cum te joci!
    Cred ca te inspira si pufosii personali! :)
    Un weekend placut, Diana draga! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si pufosii personali sunt "inspirationali". :)
      In minte aveam un micut pui tigrat vazut cu ceva timp in urma, care se juca cu un fluturas in mijlocul drumului! Era asa de preocupat de fluturas ca nici oamenii nu-l mai interesau. :)
      Multumesc, Suzana draga! Duminica frumoasa in continuare! Pupici! <3

      Ștergere
  3. Mi-a placut si povestea motanului vrajitor ! Cum ti-am mai scris,ai putea
    publica toate minunile pe care le postezi:ai talent !
    Zile cu soare iti doresc,draga Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucura cuvintele tale, Natalia draga! Multumesc pentru incurajari. <3
      De ceva timp sunt tentata sa caut despre ce demersuri trebuie facute pentru a publica una-alta doar ca... nu stiu cat de dorite ar fi randurile mele, de edituri, avand in vedere autorul necunoscut. Nu am suficienti bani pentru campanii publicitare, si muuulte altele! :) Plus ca trebuie si corectate... Sa nu mai zic ca nu sunt prea multumita de multe texte - si nu e modestie sau neincredere; am citit destul de mult pentru a-mi da seama ca imi lipseste "sclipirea".
      Multumesc, la fel! Zile senine iti doresc, cu drag!

      Ștergere
  4. Hahaha - nu stiu de ce dar aveam senzatia ce e in versuri cand citeam <3.
    Ahhh chiar azi am vazut un piticut mic mic alb cu dungulite gri. <3 Si ieri am mai vazut un alt pititc de matzuc. Avea companie pisicute sau motani mai mari, nu erau singurei. Dragalasii de ei :D.
    Kouki, la fel ca si Dodo, ar vrea sa se joace cu acestia... si trage de numa. :)) Iti dai seama cu ce entuziasm ii privesc matzoseniile. Daca nu ar fi problema sa primeasca o zgarmaneala pe trufa ... l-as lasa sa se apropie :)). Dar mai sunt si pisicute prietenoase... il las atunci:P

    Mi-a placut tare mult povestea <3.
    Sunt la recuperari - nu am mai apucat sa fac nimic zilele astea :D. si am vrut sa citesc in liniste :*
    (vba cantecului - toata lumea doarme, numai eu nu.. hihih)

    pupici cu drag si o duminica minunata!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt fantastic de dragalasi pisoii! Mai ales cand se joaca! <3
      *
      Acum vreo doua saptamani, o plimbam pe Miki si, de langa o masina, s-a avantat spre ea o pisica tarcata, fara vreun motiv! Am reusit s-o feresc pe Miki! Pe Boby, intr-o situatie asemanatoare, nu am reusit sa-l feresc si l-au "intepat" pisicile cu ghearele lor ascutite, si scheuna Boby de numa'-numa! Eram pe o alee dintre blocuri, cu gard viu de o parte si de alta - pe o latura era o zona verde intinsa. Era seara, dar la lumina becurilor am vazut o pisica insotita de vreo trei pui, alergand pe diagonala zonei verzi, spre alee, dar am mers mai departe. Cum s-a brodit, pisicile au iesit fix in dreptul lui Boby, care era in lesa - si-au tabarat pe el toate!! A tinut totul cateva secunde! :)) Dragul de Boby! El, care n-avea treaba cu pisicile, a fost atacat de una cu puii ei, si Pufitica i-a crestat trufa, cand el voia doar sa se joace! :)
      Revenind la Miki, care nici ea nu prea are treaba cu pisicile decat atunci cand sunt pitite pe undeva (si eu nu le vad) :) Pisica cea tarcata, am observat mai apoi, avea langa ea (la adapostul unei roti a masinii) un pui - si-o fi crezut ca Miki are ganduri rele.

      Ma bucur ca ti-a placut povestea. Multumesc.
      Recuperare grabnica! :)
      Pupici cu drag! <3
      Duminica frumoasa in continuare!

      Ștergere
  5. Ha. ha! Ce titlu fain! Un motan îndrăgostit se transformă într-un veritabil... Pavarotti, atunci când iubita e prin preajmă și vrea să-i miorlăie serenade de amor!
    O zi minunată, dragă Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooooo, daaaa! :)) Pavarotti! Atatea tonuri! :) Unele sunete par ca inteapa creierul, la propriu! :))
      Multumesc, Alex draga! Duminica frumoasa in continuare iti doresc sa ai! :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.