2019-01-21

Imaturitate politică sau doar ilogică?

Partidul de guvernământ din România a organizat un miting la Bucureşti, într-o sâmbătă spre seară, in iunie 2018. Ne întoarcem la “trăiască partidul”? Au adus oamenii ca-n excursie, cu autobuzele şi cu trenul (nicio problemă cu trenuri blocate, deraiate, poduri căzute, defecţiuni electrice etc.), şi le-au cerut să vină in uniformă: in alb, de la brâu in sus - să se recunoască între ei? Nuuuu! Să se vadă şi din satelit că sunt mulţi.
N-am înţeles de ce s-a organizat această adunare, dar mi-am cam dat seama, dar nu citind cartoanele ţinute de unii şi alţii… Pe unul dintre aceste cartoane scria: Prosperitate nu securitate. Adică ei, votanţii partidului aflat la guvernare, cu majoritate in parlament, se adresau… cui solicitând “prosperitate”? Opoziţiei?! De regulă, cei care sunt nemulţumiţi de guvernanţi apar cu lozinci fel de fel şi cer “puterii” să-şi schimbe atitudinea. Să înţeleg că votanţii aceştia nu sunt multumiţi de cei pe care i-au votat? Politicienii care au majoritate parlamentară au toate şansele să elaboreze o legislaţie benefică populaţiei - şi ar trebui să o facă fără bâlbâieli, cu un prealabil studiu de impact…  Insecuritate am primit cu toţii - dacă aceia au dorit cu pasiune au primit… legi care au dus la eliberarea din puşcărie a multor infractori violenţi. Să mai zică cineva că partidul nu îndeplineşte voinţa susţinătorilor săi. Cu prosperitatea e mai greu.
Când au scris “fără securitate” la ce s-or fi gândit? Nu vor să le fie bunurile in siguranţă, nu vor să meargă liniştiti pe stradă seară…?
Susţinătorii partidului aflat la guvernare s-au adunat la Bucureşti pentru a milita pentru prosperitate - între altele. Fain! De atunci nu mai putem de atâta prosperitate! Să dăm şi la alţii: zahăr (fabrici de zahăr dai cu tunul să mai găseşti in Ro), copaci (Tâmpa e aproape cheală pe o parte - se face loc pentru construcţii dedicate celor ca mine, ca tine… desigur), materii prime ş.a.m.d. - pe scurt: bogăţiile solului şi subsolului le dăm (de atâta prosperitate) şi nu vrem ceva in schimb - nu vrem pentru noi, ca cetăţeni (românul e om darnic), dar vrem pentru cei care guvernează statul, pentru cei care îşi mişcă fizicurile prin ministere, guvern, parlament, prin birouri de şefi in instituţii de stat, să-şi poată lua, sărmanii, alte câteva ceasuri de 3000 de euro bucata, o felie de plajă, o staţiune, o pădure, ceva case, un hotel, un iaht, acolo, pentru când or mere-n vacanţă.
Vorba altora: noi muncim, nu gândim!

6 comentarii:

  1. Hello dear Diana! Great post and interesting article!
    The politicians live like kings and the people like beggars.
    No one can save us from the elite.
    Have a lovely day and a happy week! Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello dear Dimi!
      You said so well: politicians-king, people-beggars! Unfortunately, they are not the elite; they are just people with a lot of money (they are upstart, they takes advantage of this in an unpleasant way).
      Thank you! I wish you a lovely week! Good night! Hugs!

      Ștergere
  2. Câte-o dată urăsc faptul că pot citi ziarele de la voi pe net și mai rău ... pot să mă uit și la anumite posture de tv!
    Vrei să îti spun că am fost de multe ori la un pas de o așa furie oarbă de îmi venea să întru în tv? :))) Mai ales la demonstrația diasporei de asta vara ... Acum mă las doar informată de soața ... Vorba lui Toma Caragiu ... Liniște, aer, verdeață ... Gârneața :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ziare nici nu stiu de cand n-am mai rasfoit (online sau altfel)! La TV mai vad unele emisiuni, cand nu am de ales (sunt pe la cineva) sau cand ma intereseaza in mod deosebit, dar! cand se intampla, cel mai adesea am aceeasi tendinta. :)) Asta vara a fost ceva...!! Nici nu vreau sa ma gandesc.
      :))
      Iti doresc sa ai o saptamana buna-buna! Pupici! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.