2019-01-18

Şarpele şnur. Provocări verzi

Ştiu că cei mai mulţi sunt scurturaţi de fiorii neplăcerii când aud de şarpe, nu doar când îl văd. Mie îmi plac şerpii - au ceva fascinant.
Şarpele, se spune, este simbolul forţei universale şi, ca orice forţă, poate distruge la fel de repede cum a construit, deci şarpele ar fi emblematic atât pentru bine cât şi pentru rău. În tradiţia românilor există aşa-numitul “şarpe al casei” (alb, pentru că trăieşte in beznă) şi care nu trebuie omorât pentru că el păzeşte casa şi pe ocupanţii ei de rele.
Şarpele meu e verde, drăgălaş, moale şi pufos. Nu ştiu cât se vede in poze dar are o mutrişoară simpatică (mie aşa mi se pare). L-am tricotat din ghemul ce a rămas după ce am lucrat, cu ani in urmă, un fular lung. Înăuntru am pus o sârma aurie înfăşurată in fir de lână subţire, pentru a putea aşeza şarpele in ce poziţie vreau şi să nu iasa sârma prin ochiurile tricotate.
Am confecţionat acest şarpe cu ocazia Provocărilor verzi-ianuarie 2019 la care prima temă este şnurul. L-am numit şarpe şnur pentru că e subţirel şi arată ca un şnur mai gros. 
Ochii sunt năsturei negri cu model auriu - modelul auriu seamănă un pic cu pupila şarpelui. Gura se deschide, fiind sârmă şi acolo, dar nu se deschide atât de mult încât să îl pot transforma in uroboros - mi-a venit ideea prea târziu. De-aş fi avut o morişcă tricotin aş fi realizat, in mod sigur, alt fel de şnur.
Sper să vă placă şerpisorul meu şnur. 

20 de comentarii:

  1. Hello dear Diana!
    Wow! Your green snake is absolutely gorgeous!
    What a great creation! And your knitting work is amazing!
    Like the eyes buttons! You are so talented!!! Well done!
    Have a lovely day and a happy weekend! Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello dear Dimi!
      Thank you! Oh, you are very kind, but I don’t know very good to knit! (my work is irregular)
      I'm glad you like my little snake.
      Thank you. I wish you a wonderful weekend! Hugs!

      Ștergere
  2. Trusssst me ... asta ca sa zic si eu ca si Kaa ... :))
    As fugii cu 100/ora daca m-as întalnii cu unul! :))) Baloo ... HELP! :))
    Sa ai un weekend placut draga mea! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kaa e prieten bun cu Mowgli (ii e si mentor)! :)
      Nu e intotdeauna indicat sa fugim de serpi. :) Ei simt vibratiile si au viteza, nu gluma, cand e sa prinda prada (sau ceea ce cred ei ca e dusman).
      Multumesc, Ella draga! Weekend placut iti doresc sa ai si tu! Pupici! <3

      Ștergere
  3. ce dragut! Imi amintesc acum ca pe cand era Raluca in clasa a 4 a, au invatat la ora de lucru manual, sa tricoteze. Raluca a mea a fost atat de interesata sa invete, incat am exersat mult si acasa si ea, in timp ce ceilalti copii abia au reusit sa tricoteze un petecut, a reusit sa tricoteze un peste... dar lung si gras, ca un pui de balena. A folosit diverse culori de lanica si in final, a aratat atat de bine ca a fost pus la expozitia scolii. Cand l a primit inapoi, l am umplut cu vatelina si Raluca l a trimis bucicutei, pe post de perna decorativa. Trebuie sa o intreb pe mama daca il mai are. Oricum, eu am fotografiat o pe Ralucuta cat de serioasa lucra! Iubesc fotografiile acelea 🤗
    Minunata creatia ta, Diana draga.
    un start bun in weekend. pupici si imbratisari de la trio pentru 😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce amintiri frumoase, duioase! Cred (sunt aproape sigura) ca buni mai are pernita aceea decorativa. <3
      Eu nu-mi amintesc daca am invatat sa tricotam in generala - imi amintesc numai de cusut pe etamina si stil goblen (fugeam de cusut manual de numa'-numa') - am incercat o broderie cu flori, dar mi-am pierdut repede rabdarea; mie-mi placea la masina de cusut. :) Si azi cos foarte urat cu mana. :)
      Multumesc pentru apreciere si urare, Carmen draga!
      Weekend minunat iti doresc! Imbratisari si pupici cu drag, de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Johnny, motanul care ne-a ramas, l-a ignorat cu gratie si continua sa-l ignore. Pufitica l-ar fi studiat pe toate partile - asa facea cu orice aparea nou pe "teritoriul" lui. :)

      Ștergere
  5. Ce fain e!! Zău că-i tare drăgălaş. L-aş pune oriunde prin casă, l-aş pune şi la gât. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place si tie serpisorul meu. :) Pare ca zambeste! Si eu m-am gandit ca il pot pune si la gat - poate o s-o fac, daca voi avea ocazia sa merg la vreo petrecere... unde s-ar potrivi . :)

      Ștergere
  6. Te admir pe zi ce trece.Lucrusoarele tale ma uimesc si ma incanta.Cata rabdare,domnule!Fica mea prin casa a v-a,a adus un sarpe intr-un borcan de sticla de 3l,cand a venit de la scoala si l-a pitit la ghena de gunoi.Greu am convins-o sa-l duca inapoi,iti dai seama , nu aveam cum sa-l tinem.Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment, Flori draga!
      A-ha! :) Deci ai vazut ca sunt frumuseii serpisorii - cand depasim... prejudecatile. Imi dau seama ca nu il puteati tine (e destul de complicata ingrijirea lor). In copilarie, am avut un vecin, un prieten de joaca, si el avea un sarpe de apa - a fost prima data cand am atins un sarpe, si cand l-am lasat sa mi se infasoare pe brat ma asteptam sa fie rece si aspru, dar era caldut si lucios, alunecos. A fost o experienta foarte interesanta. :)
      Multumesc. Weekend frumos iti doresc!
      P.S. Serpii, cica, sunt cei mai buni "senzori de cutremure" - se ridica aproape vertical cand simt vibratiile unui iminent cutremur.

      Ștergere
  7. Pe mine chiar si-asa...ma infioara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti inteleg neplacerea, dar nu toti sunt "ucigasi", plus ca veninul unora e folosit in industria medicamentului. Sunt, altfel spus, utili nu doar in natura. :)

      Ștergere
  8. Heeei dar tu cate chestii stii!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment. :)
      Mai putine decat mi-ar placea (doar lucruri simple). :)

      Ștergere
  9. "Nu muscatura sarpelui ucide" - am citit asta de curand. Ci veninul. P ecrae fie il "scoti", fie inveti sa traiesti cu el.
    Intelepciune asiatica.

    Ralu avea la Buc un sarpe verde din bucatele facut cumva care se misca foarte "autentic" daca il aruncai din senin :))). A speriat cateva prietene.
    Imi place mult snurul tau :O. Ce tot spui.. pai tricotinul are snurul uniform, nu ai fi reusit sa redai asa bine sarpele cu parti mai mari sau mai mici.. Si ce fain l-ai decorat la coada si cap... <3!
    Cred ca este cel mai simpatic sarpe din lume. :)
    Pupici cu drag :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult sa te "revad"! Inteleg ca esti bine acum - gata cu raceala! :)

      Sigur ca veninul ucide. :) Serpisorul meu nu e veninos. :)
      Am vazut un documentar cu oameni care aveau serpi veninosi acasa si care fusesera muscati si devenisera imuni la venin. E interesant ca de la intepaturile de albine cica nu devine omul imun, ci risca sa devina sensibil la acestea si o intepatura (una prea mult) l-ar putea aduce in situatia unui soc anafilactic.

      Cred ca stiu acei serpisori din plastic! Daca il tinea de coada nu se misca "ondulat"?! (nu mai stiu daca se agita cand il aruncam) De curand mi-am cumparat doi (si un crocodil) facuti dintr-un fel de gelatina (nu stiu cum se numeste materialul). :)

      Ma bucur ca iti place sarpele meu dragalas. :) Da, dar cu tricotin as fi facut, poate, vreun colier sau altceva... Dar nu as fi facut serpisorul la care, oricum, ma gandeam de ceva timp.
      Pupici cu drag! <3 Si pentru botic!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.