2019-01-29

Fără deosebire. Citate favorite

Doi bărbaţi şedeau într-un bar. Primul îl întreabă pe cel de-al doilea:
- Îţi plac americanii?
Cel întrebat răspunse cu hotărâre:
- Nu.
- Francezii îţi plac? întreabă iar cel dintâi.
- Nu, răsună răspunsul cu aceeaşi hotărâre.
- Dar englezii?
- Nu.
- Ruşii?
- Nu.
- Germanii?
- Nu.
Urmă o scurtă pauză după care, cel dintâi, ridicând paharul, întreabă din nou:
- Mă rog, dar cine îţi place?
La care, cel de-al doilea, fără nici un pic de şovăială, răspunse:
- Îmi plac prietenii mei.

Postare pentru jocul Citate favorite găzduit de Zina şi pornit împreună cu Ella. Se pot alătura in joc toţi cei care doresc să împărtăşească ceea ce le-a atras atenţia într-o carte sau in altă parte, la un moment dat. 

Istorioara de mai sus e povestită de Erich Maria Remarque (n. 22.06.1898 - d. 25.09.2970) prietenului său Louis Bromfield (n. 27.12.1896 - d. 18.03.1956)
***
Miss MacDaid era una dintre acele fiinţe binecuvântate de Dumnezeu, pentru care orice individ este o creatură umană fără deosebire de naţionalitate sau credinţă, culoare sau rasă. Astfel viaţa îi oferise o bogăţie sufletească necunoscută altor oameni.
(din Vin ploile, de Louis Bromfield).

8 comentarii:

  1. Mda, dar ... unde mai găsești o prietenie atât de sinceră acum?
    Când crezi că ai găsit prietena "ideală" și I te împărtășești ... primești înapoi o palmă cruntă! Am pățit-o eu! :))) Și nu mint!
    Să ai parte numai de prieteni sinceri, draga mea! Pupici!<3

    p.s. Ce bine că te-ai înscris la citate ... Zina ți-a simțit ieri așa de mult lipsa că mă "botezat" pe mine Diana! Hahahahahaha ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca prieteniile sincere, puternice, se nasc, in general, in anii de inceput ai vietii. La maturitate, cand (daca!) avem sansa de a intalni un om care ne devine prieten adevarat (nu doar de circumstanta) s-ar putea spune ca suntem binecuvantati. :) Cunosc sentimentul "palmei crunte" si din acest motiv sunt taaaare circumspecta. :) Dar cunosc si sentimentul minunat de a a avea prieteni noi, adevarati, la varsta adulta.

      :)) Nu cred ca din aceasta cauza te-a botezat, dar e magulitoare afirmatia ta! :)
      Am ajuns tarziu acasa si eram atat de obosita incat n-am mai avut energie pentru blog. :)

      Multumesc, la fel, Ella draga! Prietenii sinceri sunt adevarată bogatie!
      O saptamana minunata iti doresc sa ai! Pupici! <3

      Ștergere
  2. Sunt de mare preţ prieteniile astea. Şi greu se mai leagă acum, suntem prea atenţi, analizăm prea mult. Poate tocmai de aia trebuie să le preţuim pe cele pe care le avem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, da! Trebuie pretuite prieteniile pe care deja le avem! <3
      Analizam prea mult, dar cred ca, mai degraba, nu mai gasim timp sa... semanam o prietenie noua, sa vedem cum creste, ce roade da. :)
      Uneori, se intampla ca unii sa considere ca "prietenia inseamna unul il secatuieste pe celalalt". :(

      Ștergere
  3. Îmi place cum i-ai pus ”față în față” pe cel căruia nu îi plăceau decât prietenii lui cu aceea care privea cu bunăvoință orice om. Înclin, totuși, să fiu de partea primului. ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E un punct de vedere interesant, dar nu m-am gandit astfel. :)
      Am gandit la modul: cineva poate avea prieteni de "orice fel" - prietenia avand "la baza" criterii ce nu pot fi definite foarte clar - iar infirmiera sefa MacDaid vede toti oamenii ca fiind in primul rand oameni, adica nedeosebindu-i prin rasa, nationalitate etc.
      Iti doresc sa ai o saptamana frumoasa, Zina draga!

      Ștergere
  4. E greu de intretinut relatiile de prietenie. Cum bine ai spus, nu exista criterii. Ar fi suficient sa putem intretine o atmosferă pașnică. Pașnic include si abtinerea de la ironii, invective, vorbe grele, minciuni, provocari...
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca relatiile de prietenie sunt greu de intretinut atunci cand unul dintre prieteni are un "caracter dificil".
      Atmosfera pasnica e caracteristica prieteniilor, as zice - chiar si eventuale certuri se termina cu o impacare "fara urme" atunci cand exista sinceritate, cand orgoliile nu "se umfla".
      Oh! Ironiile si provocarile intre "prieteni" sunt... jalnice! Unii au senzatia ca prietenii trebuie sa suporte orice, facand din ei "sacul lor de box verbal".
      Multumesc. Toate cele bune!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.