2019-01-26

Omletă la pungă

Nu-mi prea place să merg sâmbăta şi duminica la cumpărături dar dacă-i musai, cu plăcere. Merg la alimentara din apropiere. In faţa mea, la rând, o doamnă in vârstă, îmbrăcată elegant, cu geanta ţinută in diagonală pe piept, într-o mână cu o sacoşă nu foarte încărcată şi in cealaltă un baston. Îi cere vânzătoarei pulpe de pui… Scoate din sacoşă o pungă cu ouă. “Să nu sparg ouăle” - se adresează vânzătoarei care aştepta banii. Ia punga cu pulpe şi când să o pună in sacoşă… pac, cade punga cu ouă. Râde: “Fac omletă, dar îmi trebuie pentru prăjitură”. Zâmbim toţi cei prezenţi. Ridic punga cu ouă - doar două am văzut că s-au spart. Vreau să i-o aşez in sacoşă, peste punga cu pulpe, dar îmi zice să i-o dau ei.  Ea dă banii vânzătoarei şi… pac! Punga cu ouă cade iar. Femeia râde! Râd şi eu, ridic punga - se mai spărseseră câteva. Doamna oftează şi zice zâmbind că nu mai pune ouăle in sacoşă, să nu cumva să se murdărească celelalte produse cumpărate. Se îndreaptă spre ieşire - cineva îi ţine uşa să poată ieşi - şi când ajunge afară… pac! Punga cu ouă cade iar! O ridică o puştoaică. Doamna ridică din umeri, râzând, şi merge mai departe, şchiopătând, sprijinită in baston, cu punga de ouă atârnând pe lângă sacoşă… Părea atât de neajutorată, dar buna ei dispoziţie era contagioasă!

8 comentarii:

  1. Asta da haz de necaz!
    Cu un asa soi de oameni avem viata mai frumoasa! Sau nu? :))
    Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost... delicioasa doamna! Mi-a trecut total nemultumirea de a fi la cumparaturi sambata dimineata! :)
      Cred ca da, fac viata mai frumoasa - mai ales cand ne gandim la batranete. :)
      Pupici! <3

      Ștergere
  2. o Doamne, ce întâmplare! Biata femeie! Si când te gândesti ca toti vom ajunge la o vârsta înaintata, când vom fi mai stângaci, mai neputinciosi... dar nu toti ne vom pastra sufletul senin si zâmbetul pe buze.
    Frumos articol, Diana draga!
    Pupici si îmbratisari, de la trio pentru trio.
    PS: ieri seara, echipa de hanbal a Gernaiei a pierdut semifinala. Vor juca cu Franta pentru locul III (si IV). In finala WM s-au calificat Norvegia si Danemarca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era atat de senina! Râdea cu atata pofta! :))
      De cate ori vad varstnici mergand incetisor, ducand cu ei cate o sacosa - mai goala sau mai incarcata - ma induiosez. Da, vom ajunge la varste inaintate (cel putin asa ne dorim si speram!) :) si vom deveni mai neajutorati... Sper sa-mi pot pastra seninatatea si la varste mai mari - sa mor tanara pe la vreo suta saizeci de ani! :))
      Multumesc si pentru compliment, Carmen draga!
      Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3
      *
      Imi pare rau pentru echipa germana si ii doresc sa obtina un loc pe podium! Eu nu prea urmaresc meciuri (de orice fel ar fi) pentru ca nu am rabdare - urmaream candva campionatul mondial de fotbal, apoi am renuntat... :)

      Ștergere
  3. Draga de ea, iubesc oamenii ăştia! Ăştia care nu fac o dramă dintr-o întâmplare care uite, chiar poate fi şi amuzantă dacă o priveşti aşa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ii iubesc! Intre altele, imi dau speranta ca la batranete as putea sa nu devin o "muratura". :)
      Cand am ajuns acasa inca mai zambeam de patania cu ouale! :)) Apoi m-am intristat putin, intrebandu-ma de ce n-o fi cumparat altele... (m-am gandit, evident, la lipsa banilor).

      Ștergere
  4. Pffff eu as fi facut o drama din asta, cat sunt de neindemanatica etc....

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.