2019-02-22

Pe fir. Jocul cuvintelor (204)

Detectivul Bagdeseamă căuta un fir in mult mediatizatul caz al furtului de la muzeu.
Era un orăşel mic, in care erau mulţi turişti - perechi-perechi sau in grup - veniţi să admire nu doar construcţiile vechi şi vestigiile antice, ci şi cireşii japonezi plantaţi pe marginea drumului principal, arbori care îşi scuturau florile cu petale roz formând in aer un zbor ca de fluturi.
Întrebare după intrebare se forma in mintea detectivului - găsea răspuns la una, excludea alta, ordonându-şi in minte ideile ca pe nişte obiecte într-o cutie. Crea in gând un puzzle şi apoi căuta piesele potrivite. Mai devreme vorbise cu unii dintre clienţii cafenelei de peste drum. Unii ziceau că au auzit sunet de vioară cu puţin timp înainte de a auzi sirenele maşinilor de poliţie. Piesa aceasta - sunetul - nu ştia unde s-o aşeze in puzzle-ul din mintea sa, nu-şi imagina ce legătură ar putea avea, dacă avea. Alţii i-au vorbit despre un tânăr cu ochelari negri care stătea la masa de lângă poarta clădirii unde era terasa cafenelei şi care n-a părut deloc curios de ceea ce se întamplase peste drum. Acest tânăr ar putea fi un exemplu de om cu sânge rece, dar ar putea avea şi o legătură cu furtul picturii din muzeu. Avea destulă simţire de sine (aşa zicea bunica lui) pentru a nu acuza de complicitate custodele muzeului fără a avea probe suficiente - cum încercau colegii lui să facă in chiar acel moment când el se plimba, aparent fără ţintă,  prin împrejurimi ca un simplu turist, căutând umbra clădirilor. O emoţie puternică l-a cuprins când, pe sub arcada singurului hotel din zonă, a văzut ieşind un tânăr cu ochelari negri. Dacă un minut înainte se gândise să facă o pauză, acum s-a hotărât să-l urmărească pe tânărul care mergea agale, cu o mapă mare ţinută sub braţ. Instinctul îi spunea că e pe calea cea bună, bărbatul acela fiind - într-un fel imposibil de definit - nepotrivit in peisaj.



Exerciţiu de imaginaţie - Jocul celor 12 cuvinte, găzduit de Eddi.
Cele 12 cuvinte: umbra, petale, intrebare, cutie, poarta, devreme, vioara, exemplu, pauza, zbor, crea, emotie, simtire. Da, azi sunt 13 cuvinte - aşa s-a întâmplat. 

14 comentarii:

  1. Ce creativă e această postare! Îmi place!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi face placere sa stiu ca iti place. Multumesc! :)

      Ștergere
  2. Am intrat si eu "pe fir" sa-ti urez un weekend placut!
    La mine este primavara si cald si îmi da o stare de bine! Am ajuns la concluzia ca trebuie sa "comunic" altfel nu este ok!
    Pupici si multumesc pentru mesajul lasat pe blog! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa te regasesc "pe fir".
      Eu am invatat destul de tarziu ca nu-i bine sa stau doar cu propriile ganduri in anumite situatii.
      Ooof! Pentru putin, Ella draga.
      Suflet linistit iti doresc! Pupici! <3

      Ștergere
  3. Si uite asa, fila cu fila, se deapana o poveste cu o tesatura interesanta.
    Si ce idee simpatica cu numele personajului:Bagdeseamă! :)
    Sper sa se brodeasca o continuare si cu urmatoarele cuvinte!
    Pupici si weekend placut, Diana draga! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu mi-ai dat ideea, cand ai amintit de Maigret. :)
      :)) Ma bucur sa stiu ca-ti pare haios - un nume "adevarat" nu as fi gasit. De nu m-ar lasa (de tot) inspiratia, o continuare ar putea urma, idiferent care ar fi cuvintele.
      Multumesc, Suzana draga! Weekend frumos iti doresc sa ai si tu! Pupici! <3

      Ștergere
  4. minunata poveste! o legatura atât de "naturala" a cuvintelor, ca nici nu-ti vine a crede ca 12... pardon, 13 di ele au fost impuse. BRAVOOO! Inca o data ai dovedit ca imaginatia si talentul tau nu au limite! Felicitari, Diana draga <3
    Un weekend minunat!
    PS: sper ca de saptamâna viitoare sa am si eu mintea clara si libera sa pluteasca pe aripile imaginatiei... Deocamdata, îl am pe Leo în focus ;-) Dar e bine, este chiar foarte bine, Doamne multam!
    pupici si îmbratisari de la trio pentru quattro <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu imi doresc tare mult sa aflu ca totul reintra pe un fagas linistit, fara emotii mari, si Leo e in afara de orice pericol. Stii ca te astept cu drag si sper ca stii si ca ne gandim la voi - acum intens, cu ganduri bune si urari de sanatate. Abia astept sa aflu ca Leo poata da din nou din tot corpul, de bucurie cand intalneste prieteni dragi, cu doua si cu patru picioare. <3

      Multumesc, Carmen draga! Cuvintele tale imi fac mare placere - cred ca mai mare decat imi place sa recunosc. :)
      Imbratisari si pupici, cu drag, de la quattro pentru trio! <3

      P.S. Miki ma alearga ca pe hotii de cai zilele acestea, pentru ca e zapada inghetata pe jos si ii ingheata labutele, si alergand nu sta prea mult cu ele pe rece. :))

      Ștergere
  5. Ce fain ai scris!!cred ca daca ar fi o carte as citi-o fara sa o las jos! Ai un stil foarte captivant

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Mona!
      Nu fac pe "nebuna" cand scriu: imi doresc sa ma pot ridica la nivelul complimentelor pe care le primesc.

      Ștergere
  6. Frumos te-ai jucat printre cuvinte. Seară faină să ai, Diana dragă! 😊

    RăspundețiȘtergere
  7. Excelent!Astept cu nerabdare continuarea,cu descoperirea hotului,taina
    sunetului de vioara,pe care istetul detectiv Bagdeseama il va surprinde!
    Zile frumoase,draga Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Natalia draga!
      :) La o continuare m-am gandit si tocmai ce am vazut urmatoarele 12 cuvinte. Imi doresc sa le pot impleti intr-o continuare.
      Multumesc. Zile frumoase iti doresc sa ai si tu! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.