2019-02-14

Persoanele cu dizabilităţi la mila primarilor

S-a aprobat, cică, bugetul pe anul 2019: pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora nu se mai alocă 90% din fondurile necesare pentru ca primăriile să poată plăti aceste indemnizaţii - se aloca zero, altfel spus, pentru că 10 procente erau oricum asigurate de primării. Dacă in oraşele mari primarii ar putea reuşi să se descurce nu ştiu cum se vor descurca primarii din sate, comune sau alte localităţi unde veniturile primăriilor sunt mici şi foarte mici, pentru că unii primari nici nu reuşesc să citească in româneşte corect, dar să înţeleagă ce şi cum trebuie să facă pentru a avea fonduri suficiente.
Dacă guvernanţii nu vor să mai trimită bani primăriilor să nici nu mai încaseze din teritoriu sume din taxe şi impozite - să rămână la primăriile locale toţi banii încasaţi.
Vâlcov, unul dintre artizanii bugetului, condamnat penal într-o instanţă penală (încă fără sentinţă definitivă, cercetat şi in alte dosare penale), consilier de stat in aparatul prim-ministrului, zice că s-a procedat aşa pentru că prea mulţi cetăţeni începuseră, brusc, să devină orbi sau şchiopi şi etc. şi să ceară însoţitori. Dacă-i aşa, caută şi-i prinde pe cei care fraudează sistemul, dar nu-i pedepsi pe cei cinstiţi doar pentru că n-ai funcţionari capabili să cerceteze. Dar aşa fac ăştia mereu: pentru a prinde câţiva infractori  pedepsesc pe toată lumea! Ceva la modul: decât să scape un vinovat mai bine pedepsesc zece nevinovaţi - ei habar nu au că e invers: decât să pedepsesc un nevinovat mai bine las să scape zece vinovaţi.
Despre un caz halucinant puteţi citi pe site-ul recorder. O să citiţi şi-o să ziceţi că-i pamflet! Dar e realitatea din România mileniului trei, un stat in care guvernanţii se laudă cu creşteri economice şi alte bla-bla-uri sforăitoare! 
Parlamentarii au aprobat aşa ceva!!
Încă nu am înţeles foarte bine cum stă treaba, dar ceea ce am înţeles mă sperie! 

4 comentarii:

  1. Cred ca iti dai seama in ce mizerie m-am zbatut ani de zile. Totul trebuia platit, doar spitalizarea in locurile acelea infecte, numite spitale, nu a trebuit platita. Medicamentele le iau din cele mai ieftine, dupa componentul de baza, ca sa ma pot incadra cumva in suma data ca ajutor. Ca sa-mi reinnoiesc scrisoarea medicala, doar pentru un medicament, a trebuit sa dau la doctor 180 de lei. A durat cinci minute... Am cinci(5) doctori la care trebuia sa merg de doua ori pe an, analize, radiografii... am obosit rau de tot... Am gradul doi, dar sotia mea duce tot greul, a slabit rau de tot, imi vine sa urlu.
    Mare ajutor am avut luand Moringa, Turmeric, D3, ulei de canepa.
    Atitudinea cadrelor medicale? Multe sunt la fel ca spitalele unde bantuie.
    Noi, bolnavii, ne mai ajutam intre noi.
    Sistemul e putred, infect, corupt, la fel ca cei care-l intretin.
    E un chin care nu se mai termina nu numai pentru bolnav, dar si pentru cei de langa el. Dureri, depresii, gemete, lipsuri, asta aduci pentru cei ai tai si pentru cei ce contrubie la asigurari.
    Cer aprobarea eutanasiei, vedem si noi ce povara suntem, de ce sa mai chinuim si pe altii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pot imagina, dar numai pentru ca intre 2005 si 2008 am intalnit cateva cazuri - si este groaznic.
      Mi se pare absurd ca trebuie platita aceasta scrisoare medicala (o vecina care sufera cu inima a platit si ea cand a reinnoit scrisoarea medicala - ceea ce m-a mirat, dar inteleg acum ca e o practica generala nu au pacalit-o pe ea).
      Copilul surorii unei cunostinte a ajuns in caruciorul cu rotile (acum vreo zece ani) in urma unui accident auto - in spital s-a umplut de escare si s-a ales cu doua bacterii de care nu mai scapa (mi-e si frica sa intreb ce s-a intamplat) :( Mama lui e umbra a ceea ce era, zic cei care ii cunosc. Indirect, stiu ce se intampla, dar ce sa fac nu stiu in astfel de cazuri. Ma simt neputincioasa... Imi pare rau pentru toti cei care sufera dar e nimic ceea ce pot face. :( Cand se organizeaza unele proteste, pentru diferite cauze sociale, ma prezint, daca aflu...
      Da, sistemul este imputit, si cum se poate schimba aceasta stare de lucruri nu stiu.
      Eutanasia... Zambesc trist, pentru ca este o solutie radicala si stiu cati se gandesc la aceasta, si stiu si cum o vad unii "oficiali"... Sanatoasa fiind (deocamdata) :) privesc eutanasia ca o solutie viabila pentru unele cazuri (gandindu-ma inclusiv la mine, in caz ca...) dar nu cred ca pentru tine si pentru multi altii este, dar - cum scriam - nu pot decat sa imi imaginez prin ce trec oamenii care sufera.
      Ganduri bune, Robert!

      Ștergere
  2. Da, stiam! Pe mine ma informeaza soata! :)
    Ca la voi la nimeni ... asta este singurul lucru pe care pot sa-l spun! Imi pare rau!
    Pupici, Diana! Va doresc tot binele din lume!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e ca la nimeni. :( Ca la nimeni din statele occidentale, pentru ca prin statele numite subdezvoltate asistenta sociala este ca si inexistenta - abia-abia se misca spre bine lucrurile in unele state, si mai mult pentru ca intervin asociatii si oameni din strainatate, ajutand direct oamenii cu probleme - la nivel de state, insa, e si mai greu sa schimbe ceva in bine. :(
      Nesimtitii acestia au lasat pe "afara" - prin aceasta masura - si copiii din orfelinate! Si-au incalcat obiectivele pe care chiar ei si le-au scris in programul de guvernare de pana in 2020.

      Multumesc, Ella draga!
      Zile senine iti doresc! Pupici! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.