2019-05-11

Fragment din trezire. Jocul cuvintelor (212)

Din când in când, in memorie revenea câte o amintire rece din vremea când trăia ca într-un turn de fildeş, izolată absolut de sentimente puternice şi de problemele pe care le aveau cei din jurul ei, cu inima ferecată ca-ntr-o cetate dintr-o realitate atemporală când viaţa i-a aparţinut numai ei. Avea un rost bine definit şi pace in suflet, aşa credea.
Dintr-o dată, ca la un îndemn primit cine ştie când şi cum, a deschis ochii asupra pomului vieţii, legătura între cer şi pământ. Conştientizarea acestui arbore simbol a fost ca un balsam pentru mintea, pentru viaţa ei, pentru că trăise până atunci fără a şti ce pierde departe de oameni, departe de sentimente. Cum s-a petrecut aceasta înfăptuire nu îşi putea explica, şi nici nu căuta explicaţii, se bucura să cunoască, să iubească, să râdă şi să plângă - să trăiască intens fiecare clipă..
======================================================================
Exerciţiu de imaginaţie - Jocul celor 12 cuvinte, găzduit de Edi.
Cele 12 cuvinte: arbore, cetate, inima, pace, rost, apartinut, absolut, amintire, atemporala, indemn, infaptuire, balsam.
======================================================================
Cum s-a brodit nu ştiu, dar la această ediţie a Jocului cuvintelor, Carmen a scris despre tabloul lui Klimt: Copacul vieţii şi eu am făcut referire la pomul vieţii. După ce am citit rândurile ei am ezitat să mai public, apoi mi-am imaginat un fel de continuare a textului ei, din altă perspectivă. 

10 comentarii:

  1. ei, asta da coincidenta! sau nu... Este poate un simbol pe care inca nu l-am descifrat! Minunat textul tau! ma bucur enorm ca l-ai publicat. Este intr-adevar o alta perspectiva a povestii... Sunt deosebit de impresionata!
    Te pup si te imbratisez. Ganduri bune de la trio pentru trio<3 (AMR 12) ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am zambit cand mi-am dat seama ce reprezinta tabloul. :) Si mi-am dat seama ca randurile mele se refera tot la copacul vietii abia cand am inceput sa scriu comentariul! :)) Nu e prima coincidenta (sau ce-o fi) :) dar nu-mi amintesc acum care sunt celelalte. :)
      Multumesc pentru apreciere, Carmen draga! Imbratisari, pupici si ganduri bune si de la noi pentru voi! <3 Dadada! sau... tadadadaaaam! :)

      Ștergere
    2. Marile minți gîndesc la fel:). Zambesc, ma bucur cand se intampla.

      Ștergere
    3. :) Multumesc, Robert. :)

      Ștergere
  2. Tare fain ai scris! O esenta de talent!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea Rapunzel ...din turnul de fildes! :)
    Noroc ca avem "arborele simbol" si mai putem uneori sa ne dam jos din varful copacului ostil! :)
    Mi-a placut foarte mult ce ai scris!
    Duminica placuta, Diana draga! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Mi-a placut "Tangled" - dar am fost cam dezamagita de transformarea printesei, in final (si-a salvat printul, deh). :))
      Multumesc, Ella draga, si pentru apreciere.
      Zile senine iti doresc! Pupici! <3

      Ștergere
  4. E un semn ca suntem conectati ;))). Si mie mi sa intamplat acum cateva zile sa ma gandesc la ceva despre care ai scris (si nu am apucat inca sa comentez la acel articol - bunele maniere). Culmea e ca ma gandeam la tine, in timp ce il plimbam pe Kouki si "rumegam subiectul" - cand am vazut articolul eram wow. Chiar functioneaza :D
    Pupici cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In mod sigur suntem conectat si - in unele momente - putem spune ca avem dovezi clare. :)
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.