2019-05-10

Un mod de a depozita mărunţişuri. Provocări verzi

De-a lungul timpului am tot descoperit pe internet fel şi fel de idei pentru depozitarea mărunţişurilor - să nu le mai avem împrăştiate pe cine ştie unde. Între acestea am descoperit şi un suport realizat din funduri de pet-uri înşirate pe o tijă. Pentru că Provocările primăverii - mai 2019 au una dintre teme “transformarea pet-urilor” şi pentru că la “curăţenia de Paşti” am găsit o tijă utilizată cândva pentru altceva, m-am gândit să fac şi eu unul. Deocamdată nu ştiu ce aş putea să pun in acest suport deoarece am tot amenajat locuri de depozitare - îmi place să am lucrurile la îndemână, să nu scotocesc după ele (că uit prin ce cutiuţă, raft, sertar etc. am pus unele lucruri este altă poveste).
Celelalte teme ale editiei din mai a Provocărilor verzi sunt: 1. in grădina; 2. să conservăm natura. Am început cu tema numărul trei deoarece mi s-a părut cea mai simplă.
Am tăiat patru pet-uri: două mari (de un litru) şi două mici (0,5 l), le-am tăiat franjuri la gură, am îndoit partea franjurată şi le-am dat cu auriu (franjurile) - pe cele mari am trasat şi o dungă cu auriu, să nu fie chiar numai verzi, dar am renunţat la alte adaosuri pentru că nu s-ar mai potrivi prea bine in restul decorului (deşi încă nu ştiu care va fi locul lui). Am găurit cupele şi le-am înşirat la distanţe între 10 - 15 cm (tija e lungă de 50 de cm); pentru a nu aluneca le-am fixat cu silicon.
Suportul întreg arată cam aşa:
suport verde din plastic
Am făcut şi o fotografie mai in detaliu:
suport verde din plastic pentru maruntisuri
A mers rapid, totul, pentru că la tăiat şi vopsit pet-uri am dexteritate. 

14 comentarii:

  1. Vreau si eu sa ma joc cu pistolul cu silicon :((((. Nu e corect (culmea e ca am unul si miroase asa scarbos cutia in care e ca nici macar nu l-am putut proba - cred ca o sa i-l dau lui Ralu, chiar daca e nou si sa mil dea pe al ei, ca spunea ca nu miroase... hmmm uite o idee, sper sa nu o uit haha).

    Suportul e absolut genial ;))). Cred ca s-ar putea pune si plantute in el (gen suculente- care nu sunt grele :P)
    Imi place mult cum le-ai taiat si decorat! Sunt de efect!
    Pupici cu drag <3!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Roaga pe cineva sa-l scoata din cutie (sa arunce cutia) sa spele un pic pistolul si sa-l puna la "aerisit" in balcon - poate scapa de miros.
      Eu am cumparat unul mic, cu 15 lei, dintr-un magazin "cu de toate", si era in ambalaj din plastic, transparenta, si nu are miros urat desi e chinezesc.

      La plantute aromatice m-am gandit si eu, dar nu stiu unde sa-l plasez la lumina, pentru ca e plin cam peste tot si spatiul nu e foarte mare. Deocamdata e in "camera de fumat" (si de lucru), unde am facut un adevarat depozit! :))
      Ma bucur sa stiu ca iti place! :)
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  2. Da, este un mod mai "vizibil" de depozitare.
    La voi nu au garantie peturile? Aici le ducem înapoi, garantia este între 15-50 de centi. Depinde de marimea sticlei.
    Weekend frumos! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru maruntisuri necesare zilnic - cum ar fi... habar n-am! :)) In videoclipuri era folosit in principal pentru bijuterii mici, dar pentru acestea deja am locuri speciale, la "fereala" de fum de tigara si de praf.

      Am auzit de o lege in plan, si, cica, din 31 martie se retine garantie pentru ele... Inca nu am cumparat nimic ambalat in pet, deci nu stiu... Sunt curioasa cat o fi garantia... Altfel, acum, pentru un kg de pet-uri ar primi cei care le colecteaza si le duc la centru, un leu! Unii zic ca e 9 lei / kg, dar putin probabil... Cu ani in urma, din banii primiti pe deseuri, se oprea suma pt impozit/venit si suma pentru asigurari de sanatate!!! (acum nu stiu cum e, ca nu am mai vorbit cu nimeni) cand cei mai multi oameni care le duceau la centru erau oameni fara adapost! Plus ca, la un moment dat, ii amendau pe cei care adunau de la containere deseuri din plastic si aluminiu!!!! Au dat amenzi pe care, e clar!, oamenii nu le puteau plati si nici pe ce sa le puna poprire (sau ce sa le confiste) nu aveau! :(((

      Multumesc, Ella draga! Weekend frumos iti doresc sa ai si tu! Pupici! <3

      Ștergere
  3. Asta chiar e o idee tare frumoasă şi interesantă şi bună! Aş încerca şi eu, sper să şi pot. Mulţumesc, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt aproape sigura ca ti-ar reusi! :)
      Multumesc pentru apreciere, Potecuta! Cu placere!

      Ștergere
  4. chiar buna ideea 👍😊 ai fixat "cupele" cu silicon deci, ingenios! Felicitari si multumim pentru sfaturi.
    noi predam sticlele de plastic, cele mari sunt 25 centi, cele mici 15 centi. Le adunam intr un cos mare de plastic in pivnita. La fel si dozele de tabla, ma refer la bauturi nu la conserve.
    un weekend minunat sa aveti. Pupici si imbratisari de la trio pentru trio 😘💗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O picatura de silicon. :) Cred ca merge si cu alt fel de "lipici", dar nu mi-a fost la indemana.
      Cu placere. :) Si multumesc!
      Se spune ca din 31 martie este si la noi la fel (ar trebui sa fie, dar nu stiu, pentru ca nu am cumparat, inca, produse ambalate in pet): sa predam pet-urile si sa ne luam garantia. Sa vedem... Nu stiu cum e facuta legea, dar dupa cum merg lucrurile pe aici nu m-as mira sa trebuiasca sa le ducem la magazinul de unde am cumparat produsul! :)) Acum, un kg de pet-uri e un leu (unii ziceau ca e 9 lei, dar e putin probabil) si centrele unde se colecteaza sunt foaaaarte departe de oras: ce iei pe ele dai pe transport. Noi le adunam si le dam femeii de serviciu (la fel fac mai multi dintre cei care locuiesc in bloc); multe dintre deseurile de hartie, metal etc., tot la femeia de serviciu ajung, pentru ca ea le poate valorifica cu oarece "profit". :)

      Multumesc, Carmen draga! Weekend minunat va dorim sa aveti si voi! Imbratisari si pupici, cu drag! <3 (continui numaratoarea inversa!) :)

      Ștergere
  5. Si eu sunt pro refolosire!

    RăspundețiȘtergere
  6. Practic suportul. Interesant si usor de facut. Poate ma voi incumeta si eu .. :) Multumesc de idee.. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa imi pare si mie - si sunt "mandra" ca - in sfarsit! - am dat curs ideii pe care am tot intalnit-o. :)
      Mai ales daxa ai multe maruntisuri "imprastiate", incumeta-te! :)
      Multumesc. Numai bine!

      Ștergere
  7. Superb suportul ! Chiar pus frumos intr-un colț fara nimic pe el si arată genial..
    Am două proiecte pe masa de "operatie" dar care timpul ma tot ținut departe, dar cu provocare de transformare a peturilor chiar vreau sa vin cu ceva..
    Mulţu pentru aducerea aminte, Săptămână Superbă îți Doresc !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere!
      Da, arata fain si gol, doar ca eu nu prea am unde sa-l potrivesc. Dar trebuie sa-i gasesc un loc! Doar nu l-am facut degeaba! :)
      Stiu cum e cu timpul... Am o multime de proiecte incepute si abandonate, din cauza de timp - cate un pic, cand e mai mult timp, mai avansez...
      Haide, vino! Esti asteptat cu placere - sper ca stii! :)
      Multumesc. Iti doresc sa ai si tu o saptamana superba! Si spor la cele ce le ai de facut!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.