2019-05-06

Despre armonie. Citate favorite

fire de plante in lumina aurie
[…] cu ochiul liniştit de puterea
Armoniei, şi-adânca putere a bucuriei,
Vedem în viaţa lucrurilor.
(William Wordsworth)
*
Armonia este ceva ce trebuie să avem cu ceilalţi, dar trebuie să începem mai întâi cu noi.
(David DeNotaris)
*
Cea mai înaltă educaţie este cea care nu ne oferă doar informaţii, ci aduce viaţa noastră în armonie cu toată existenţa. (RabindranathTagore)
*
Cele opuse se acordă şi din cele discordante rezultă cea mai frumoasă armonie. Ceea ce se contrazice este in armonie cu sine însuşi. Armonia invizibilă este mai bună decât cea vizibilă. (Heraclit)
*
Fericirea nu e o chestiune de intensitate, ci de echilibru, ordine, ritm şi armonie.
(Orison Swett Marden)
=======================================================================
Postare pentru jocul Citate favorite găzduit de Zina şi pornit împreună cu Ella. Se pot alătura in joc toţi cei care doresc să împărtăşească ceea ce le-a atras atenţia într-o carte sau in altă parte, la un moment dat. Click&Comment Monday! e sloganul acestui joc.
=======================================================================
În mod logic, armonia trebuie să vină din inimă. Armonia se bazează într-o mare măsură pe încredere. De îndată ce este folosită forţa, aceasta creează teamă. Teama şi încrederea nu se pot împăca una cu cealaltă. (Dalai Lama)

18 comentarii:

  1. Armonie, armonie !!
    Al doilea citat mi-a plăcut mult si ultimul..
    Atunci când există lupte, ură și razboaie, exista pentru ca lipsește armonia, simplu nu ?
    Apare întunericul atunci când dispare lumina..
    Îi mai simplu să apesi pe tragaci, dar cat de frumos si bine când scoți armonia din dotare (Dacă o ai) și mergi și faci pace, pleci capu și dai o mână de împăcare, pentru mine asta înseamnă armonie..

    Să de-a Domnul să ne lovească armonia pe tăţ, și atunci se va împlini ce a spus preafericitul Eminescu, "faceți ca-n astă lume să aibă parte dreaptă fiecare, și să trăim ca frați..!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Armonie, armonie, multi te dau pe dusmanie. :(
      E simplu, teoretic. :)
      E simplu sa apese pe tragaci doar pentru cei care "sunt facuti" pentru asa ceva - de-ar fi altfel cred ca nu ar mai exista "sindromul de stres post-traumatic" si chiar nu ar mai exista razboaie daca unii oameni nu ar face-o (indiferent de motiv). Dar vor exista, mereu, mercenarii. :(
      In documentarele despre cele doua razboaie mondiale (mai ales despre al II-lea) am vazut tineri (inclusiv germani) pe al caror chip se citea groaza - dar erau obligati sa fie acolo, sa nu fie trimisi la curtea martiala) :( Si-mi amintesc acum ce am citit despre acea noapte de Craciun din 1914 in care inamicii au incetat focul, au facut schimb de daruri, au mancat impreuna si au cantat apoi... Craciunul s-a terminat si ei au continuat sa se ucida... Cateva ore au fost ca frati. :)
      Fie-ti gura aurita! Sa avem parte de pace!

      Ștergere
  2. De luat aminte! Toate s esenta de intelepciune, dar mi-a placut Dalai Lama ''..Teama si increderea nu se pot impaca una cu cealalta.'' Multam. :) Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred c aiau aminte numai aceia care, oricum, se straduiesc sa obtina/mentina armonia. :)
      Cu multa placere. Multumesc! Numai bine! :)

      Ștergere
  3. Bine te regasesc, Diana draga! :))
    Sunt de accord cu ce spune David DeNotaris, daca tu cu tine însuti nu traiesti în armonie ... cum poti atunci trai în armonie cu cei din jurul tau?! Iar ceea ce afirma Dalai Lama ar trebui introdus ca motto în cartile de la scoala!
    Iti doresc o saptamana armonioasa draga mea! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa te revad! Bine ai revenit, Ella draga!
      Am sentimentul ca traim intr-o lume in care guverneaza teama. :( E intretinut sentimentul de teama tocmai pentru ca increderea (si armonia) sa nu se poate "instala".
      Multumesc, la fel, Ella draga! Pupici! <3

      Ștergere
  4. Ar fi fain si frumos...
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si la acest "capitol" ramanem cu speranta. :)
      Multumesc, la fel!

      Ștergere
  5. Într-adevăr, armonia interioară trebuie să fie primul pas spre armonia generală. Dar ce greu se obține...

    Scuze pentru tabel, am rezolvat.

    Săptămână excelentă, dragă Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Drept e: greu; si ce usor se tulbura...

      Nu-i bai! :) Toti stim cum e cu timpul, cu oboseala.

      Multumesc, Zina draga! Saptamana excelenta iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  6. Armonioasă postare, doar parcurgând citatele dobândești o stare mai bună!
    David DeNotaris are foarte mare dreptate: ”Armonia este ceva ce trebuie să avem cu ceilalţi, dar trebuie să începem mai întâi cu noi.” Pentru că așa cum noi trebuie să fim mai buni pentru ca ceilalți să fie buni cu noi, noi trebuie să căutăm armonia pentru a le cere celorlalți să facă la fel.
    Poate pe unele le învățăm mai târziu, dar bine că vârsta a ...doua, ne ajută să devenim mai înțelepți.
    O săptămână minunată îți doresc, dragă Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate! :) Tot citind despre armonie, sa ma hotarasc ce sa postez, se limpezeau gandurile. :)
      E absolut clar ca nu putem fi in armonie cu ceilalti daca nu suntem cu noi. Mmmm, nu le cer celorlalti sa caute armonia - daca vor sa o faca, daca inteleg ca e mai bine pentru toti este alegerea lor; si nu ma astept ca ceilalti sa fie buni cu mine chiar daca eu sunt buna cu ei - e tot alegerea lor :)
      Multumesc, Mirela draga! Iti doresc sa ai si tu o saptamana minunata!

      Ștergere
  7. Especially love those ones by Tagore and Marden. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Everything I read written by Tagore I liked.
      Thank you for visiting my blog. :)

      Ștergere
  8. Suuuuperba tema !!!
    David DeNotaris si Dalai Lama mi-au placut cel mai mult! <3

    Asa este... trebuie sa ne rearmonizam. Nu se mai poate asa. Chiar ma uitam la o emisiune acum de curand si am fost foarte entuziasmata sa gasesc in ea suport stiintific pentru multe lucruri la care m-am tot gandit inca de cand eram mica. As vrea cumva ca toata lumea sa beneficieze de un fel de iluminare asa...

    Pentru ca lumea sa se vindece, lumea asa cum o cunoastem noi trebuie sa fie inlocuita. Sistemele sunt atat de proaste, incat daca ne incapatanam sa le tot folosim ne autodistrugem si sabotam.

    In momentul acesta, societatea are nevoie de zombie care sa execute, nu de oameni care sa gandeasca. Pai cum ar fi?? Oameni aproape de natura, oameni care sa manance sanatos, sa traiasca intr-un ritm normal, sa nu fie sclavii societatii, sa traiasca armonios.... colaps total pentru toate porcariile pamantului care ne sufoca. NEPROFITABIL :).

    Si totusi...
    Ceea ce purtam in suflet se oglindeste in jurul nostru. Asa ca, asa cum s-a mai spus. Nu putem schimba lumea decat schimbandu-ne pe noi.
    Asa ca sa ne armonizam :).
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara a incepe schimbarea cu noi nu putem fi exemplu pentru altii, dar indiferent ce fel de exemplu suntem nu putem determina (in sensul de a forta) pe cineva sa fie ca noi. Mie imi plac enatura, dar sunt si oameni "de oras" - ii duci in natura, ii "ucizi". :) Eu zic: "de ce nu incerci sa te adaptezi in natura?" El zice: "de c nu incerci sa te adaptezi in oras?"

      Poate ca multi sunt in armonie cu sinele, dar trebuie mult mai mult pentru a schimba lumea! Putem spera - si cei mai multi o facem - dar logica bate puternic la usa idealismului. :)

      Cine ii opreste pe ceilalti sa nu mai fie zombi?! De exemplu: cum opresti un om sa mai cumpere aproape toate "suplimentele bio" carora li se face reclama la TV? Cum determini o televiziune, de exemplu, sa nu mai accepte astfel de reclame? (i-ar scadea mult veniturile). Cum opresti vanzatorii/distribuitorii sa mai comande astfel de pastile? Si, mai ales: cum opresti producatorii sa le mai fabrice? Iar cand e vorba de mentalitatea oamenilor e si mai greu, mai ales ca ceea ce e bine pentru unii nu e, obligatoriu, bine si pentru altii. Pare ca ne invartim in cerc. :(

      Cine il opreste pe "scalv" sa nu mai munceasca mult pentru bani putini?! Unii isi pot permite sa renunte la a fi sclavi, altii nu, pentru ca au copii mici etc. s.a.m.d.. Stiu cum e cu fazele acestea deoarece le-am vazut de aproape. Oamenii nu sunt multumiti dar nici nu isi asuma riscul de a ramane fara cele necesare copiilor (de exemplu) - nu isi permit.
      Multe s-au schimbat in bine, si continua sa se schimbe, dar schimbarea aceasta dureaza, si aproape ca nu se observa.

      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  9. Foarte zen citatele tale :)

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.